Da nam Jabučnjak bude još bolji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Da nam Jabučnjak bude još bolji

03.09.2003 | 23:29
Bez obzira sto nisam strucnjak za izradu web stranica, (radim pomalo u Dreamweaveru MX), htio bih dati nekoliko sugestija da nam Jabucnjak bude jos bolji. Ovo su samo neka prva zapazanja. Prvi stupac je uglavnom u redu. Mozda bi trebalo nekako rijesiti da se clanovi u rubrici "Tko je online" automatski prikazuju. Srednji stupac treba koristiti kao centralni dio web stranice sa stalno novim i svjezim stvarima. Zadnji stupac bi po meni trebalo prosiriti. Vikalica mi se ne cini kao najbolji naziv, ali, ako ste tako odlucili, OK. Mislim da to nije losa zamisao i vrlo je korisna, ne samo igracka.

Ono sto po meni svakako treba uraditi jeste da se bilo gdje da pritisnem misem i odem, uvijek mora vidjeti lijevi, srednji i desni stupac. To znaci da bi uvijek imao dostupan Glavni izbornik, centralni dio sajta koji se mijenja od onoga sto sam izabrao, a desno uvijek Vikalicu i ostalo. Evo, sada dok ovo pisem imam lijevo Glavni izbornik, Rubriku Jabucnjak sa temama, ali nema desnog stupca koji bi logicno tu morao biti.

Pozdrav, Laki
04.09.2003 | 00:21
To nije problem napraviti, stovise otislo je dosta truda upravo da se ponegdje desni stupac ukloni. Cinilo mi se da je korisnije imati sto vise prostora za forum kada se nalazimo u njemu. Mozemo napraviti probu i brebaciti tako da se citavo vrijeme svi vidi da vidimo kako to funkcionira.
04.09.2003 | 00:37
Evo ga. Desni sidebar je uvijek i svugdje aktivan tako da je i Vikalica svugdje vidljiva. Ima li netko nesto protiv ovakvog setupa?
04.09.2003 | 01:16
Ima, prokleti site
Svako pisanje nove poruke znacilo je vracanje na naslovnu stranicu. Opet je iskljuceno dok ne nadjem rjesnje.
04.09.2003 | 23:05
Da, siguran sam. Treba to tako rijesiti da je i lijevi i desni stupac uvijek tu, a da se sve ostalo vrti u srednjem stupcu. Ima mjesta za sve, a ni rijesiti to nije tesko.
  • Vanjuška
  • Posjetitelj
04.09.2003 | 23:55
Definitivno sam za da Vikalica bude ana baš svugdje - jer često browsam po siteu i gledam po forumu ima li što da pomognem i slično, pa se vratim na naslovnu kad tamo živa prepiska...

Možda da se vikalica premjesti na mjesto Korisničkog izbornika dok smo u forumu?
05.09.2003 | 00:32
Nije problem u lokaciji...zbog necega on se mora vracati na fiksni link kada se posta. Nazalost nisam jos toliko vjest u kodiranju da sam vidim moze li se to nekako rijesiti, pretpostavljam da moze, ako moze vidjeti gdje je user trenutno da ga vrati na isto mjesto.
05.09.2003 | 14:09
A da stavis vikalicu u lijevi stupac i napravis od toga frame?
05.09.2003 | 14:54
Too much trouble...mora biti neki način da ga se prisili da refresha na stranici na kojoj se nalazi, i naći ću ja to, pa makar nikada ne našao.
22.09.2003 | 20:07
Stari thread, ali da ne otvaram novi, a naslov mi bas odgovara!

Pitanje: ne bi li uz clanke koje ljudi pisu, trebao biti i datum objave? Mislim da je to korisno iz vise razloga, a posebno kada se tih clanaka jednoga dana nagomila. Ili ako ce se netko htjeti referirati na neke clanke. Ili kao dokaz da su pisci bili ispred vremena. Ili...
22.09.2003 | 20:11
Ok, odmah isprika - sada vidim da na glavnom popisu tema postoje datumi, ali uz clanak, pogotovo kada se do njega dodje s naslovnice, ne postoji nikakav datum.
23.09.2003 | 00:03
Bacit cu oko...u svakom slucaju datum postoji, samo mozda nije displayan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 47 minuta
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (722)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?