iParty 2020
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iParty 2020

08.12.2020 | 20:46
Ma ostajem preko Blgdana, jer nam kasni projekt, a pitanje je kad bi se vratili, jel bi trebali ići 15 dana u izolaciju...btw. ima i Šveđanki, pa gdje će ih biti ako ne u Švedskoj Inače fakat mogu piti do beskraja, sad mi je jasno zašto imaju samo "dječije" pive u dućanima. Za punokrvnu pivu, vino ili žesticu, treba otići do specijalnog dućana za cugu, koji radi puno kraće nego normalne trgovine.
08.12.2020 | 20:59
Bome nisam još čuo za terenca koji ostaje na terenu preko Božića. Jedino što mi je manje zamislivo je Kinez koji ostaje na terenu preko kineske Nove godine. Zar je to inače u Končaru praksa? Nije valjda...?
08.12.2020 | 21:14
Pa ja se ne bih bunio. Ako se ne varam, dnevnice na plaću i to u odnosu na standard zemlje u koju putuješ. Kako cairblanco sam kaže, Šveđanke.
08.12.2020 | 22:43
Kad si mjesecima negdje na terenu, slaba ti je motivacija što ćeš dobiti još koju dnevnicu povrh toga, ako moraš propustiti Božić s obitelji. Ne znam nijednog Talijana, ni Nijemca i sl. koji bi na to pristao.
08.12.2020 | 23:03
smayoo kaže:
Kad si mjesecima negdje na terenu, slaba ti je motivacija što ćeš dobiti još koju dnevnicu povrh toga, ako moraš propustiti Božić s obitelji. Ne znam nijednog Talijana, ni Nijemca i sl. koji bi na to pristao.

Zar ti stvarno mislis da su nekome ko rjesava egzistencijalna zivotna pitanja Bozic/Bajram/1 Maj/ Nova godina visoko na listi prioriteta?

Ja sam bio po svjetskim bojistima i necijim tudjim ratovima za pare. Nije me smetalo sto za blagdan nisam s obitelji jer sam znao zasto sam tu gdje jesam, i to je bio zivot koji sam sam odabrao. Tako isto i vojska ili terenski radnici, imaju svoj cilj/misiju i nece to prekinuti radi jednog obiteljskog rucka ili neke zabave.
08.12.2020 | 23:10
Nisam ja baš bio jasan, pretpostavio sam da se podrazumijeva, kad sam reagirao na Cariblancov post - nisam mislio na bilo koji tip terenskog posla, nego na terenskog inženjera koji ide nekamo na commissioning. To je posao koji je predobro plaćen da bi dnevnica više (makar i švedska) bila egzistencijalno bitna. Ali dobro, nema veze. Nisam htio niti ikom predbacivati, niti docirati, a pogotovo ne stvarati neki loš osjećaj oko toga. Sorry.
09.12.2020 | 13:54
No dobro, ostali ljudi sto se ceka za prednarucenjem za Smayinu konobu
09.12.2020 | 14:49
To me sad sjetilo kako je jednom jedan bivši kolega komentirao (na temu slabe ekonomije i korumpirane vlasti): "Malo nas je, al' smo za qrac."
09.12.2020 | 16:04
smayoo kaže:
To me sad sjetilo kako je jednom jedan bivši kolega komentirao (na temu slabe ekonomije i korumpirane vlasti): "Malo nas je, al' smo za qrac."

to to
09.12.2020 | 16:07
Bojim se da ove godine ništa od mene, ako uspijem, virtualno ću skoknuti do Smayine konobe, pa ćemo popit koju rakijicu on-line
09.12.2020 | 17:31
Moja konoba je izvan dometa interneta. Ništa 21. stoljeće. U najboljem slučaju - 1980-e
Tako da on-line nula bodova. A i ne može se probati ni paštu i fažol, ni gemišt, ni rakijicu online.
09.12.2020 | 18:37
Koliko smo samo razliciti mentaliteti. Mene je blam i napisati kako bi ja taj party organizirao i na sta bi to slicilo
09.12.2020 | 19:25
Ti samo organiziraj, a naše je da dođemo.
09.12.2020 | 21:01
smayoo kaže:
Moja konoba je izvan dometa interneta. Ništa 21. stoljeće. U najboljem slučaju - 1980-e
Tako da on-line nula bodova. A i ne može se probati ni paštu i fažol, ni gemišt, ni rakijicu online.

Aha, pa tako prava konoba i mora biti
Nikaj, popit ću koju rakijicu sam, a vama lijepo nazdraviti
09.12.2020 | 21:23
Mislit ćemo na tebe.
10.12.2020 | 19:24
smayoo kaže:
Nisam ja baš bio jasan, pretpostavio sam da se podrazumijeva, kad sam reagirao na Cariblancov post - nisam mislio na bilo koji tip terenskog posla, nego na terenskog inženjera koji ide nekamo na commissioning. To je posao koji je predobro plaćen da bi dnevnica više (makar i švedska) bila egzistencijalno bitna. Ali dobro, nema veze. Nisam htio niti ikom predbacivati, niti docirati, a pogotovo ne stvarati neki loš osjećaj oko toga. Sorry.

Da budem do kraja jasan, to nije pravilo moje firme, ali ovaj je projekt debelo zapeo i smiješe nam se penali, a to je posao poveznica s još par natječaja koje možemo dobiti u Švedskoj, pa i nemamo baš puno izbora. Još ako kupimo Gripene, mislim da ću mirovinu dočekati u Švedskoj. Oni imaju masu tih hidro-centrala, koje su zrele za obnovu.
14.12.2020 | 12:51
Zar samo Smayoo i ja. E jabučari moji
14.12.2020 | 13:37
Tako ti je to.
14.12.2020 | 20:00
Sto kuhamo? I dalje smo na fazolu? Ako jesmo, meni pase
14.12.2020 | 20:46
Ako stvarno ne dolazi nitko osim tebe i Dore, onda ćemo to organizirati drugačije.
Ali ajde da vidimo. Posljednji poziv, tko misli doći i može se organizirati za ovu subotu, neka se javi najkasnije do četvrtka u 8 ujutro.
15.12.2020 | 11:29
Dora nece moci, ostaje u ZG ovaj vikend, pa sam samo ja na listi.
17.12.2020 | 23:41
Smayii sam se već javio, no da se javim i tebi, @Kloba ništa od mene za vikend, moram raditi noćnu u subotu
18.12.2020 | 03:26
Hvala na obavijesti, Bertone.
A ništa, stvarno se materijalizirati tamo ne mogu. Kako je rok ovo jutro 08:00 sati, a nemam niti prijevoz niti smještaj - otpadam i ja.
Žao mi je, zaista.
Ukolko ćete se se vas dvojica nalaziti, popijte koju i u naše ime.
18.12.2020 | 14:59
Nema to smisla. Vidimo se u neka bolja vremena.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 3 minuta
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, tino1, Zoki, Anonimci (374)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds