Poštovani pa evo da se i ja predstavim
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poštovani pa evo da se i ja predstavim

30.10.2014 | 11:07
Ja sam Ivan i dolazim iz Zagreba i ponosni sam vlasnik
Macbook Pro od 18.10 hehehheeheh

Čitam vas i pratim i vec neko vrijem i evo rekoh da se javim
30.10.2014 | 11:23
Dobrodošao!
30.10.2014 | 11:53
Čestitam na novoj igrački! Dobrodošao! I kći, također (ili je to sin s dugom kosom?)!
30.10.2014 | 12:29
Kćer kćer
Hvala! Moj prvi mac uzivotu
Super je bio prelazak s pc-a na mac isto tako s windowsa/linuxa na mac os, jedino kaj jos imam nekih nejasnoca ali razradujem ih u hodu !
Najveci problem su mi bile same tipke posto se tipkovnica razlikuje od pc-ove :
30.10.2014 | 12:33
Moram primjetiti i pohvaliti , da u ovih nekoliko dana citanja vašeg foruma dobio sam uvid u situaciju da ste prava mala obitelj. To me je odmah privuklo kod vas!
Od onog kako ste rijesili problem s onim oko Toni Soprana! Sve smireno i otvoreno!
Tako da se iskreno nadam da cu se i dalje osjecati ugodno kod vas.

Samo jos da napomenem, sigurno ce te primjetit da mi fale slova ili tako nekaj, ali ja sam disleksicar pa imajte razumjevanja oko kritika
Hvala
30.10.2014 | 12:49
Dobrodošao! Iako vidim da si registriran već 7 godina pa ne znam da li se to već tretira kao stari član ili novi temeljm prvog posta
30.10.2014 | 12:59
Dobrodosao! Cestitam na novoj napravi.
30.10.2014 | 13:08
Hvala!
Iskreno ja se i ne sjecam kad sam se registriro ovdje
Ali eto ajmo reci da sam novi , jer sam vas poceo nedavno pratiti i nedavno sam posto vlasnik prvog Mac uređaja

Tako da eto noob sam
30.10.2014 | 14:05
Dobrodosao
30.10.2014 | 14:34
Benvenuto amico
30.10.2014 | 15:39
Bok!
30.10.2014 | 15:47
živio..

slobodno pitaj što te zanima, i čitaj i dalje..
30.10.2014 | 16:40
Dobrodošao i @ te još bolje našao
30.10.2014 | 17:24
Pridružujem se dobrodošlicama !
30.10.2014 | 19:05
Dobrodošao i čestitke na MBPu!
30.10.2014 | 19:43
Dobrodošlica, i brzo se snađi s pronalaženjem @, svi oko mene koji koriste pc i sjednu za mac-a negoduju na kombinaciju 3 tipke za taj simbol.
30.10.2014 | 20:24
Hvala svima na dobrodoslici! A priviko sam se na @ za 3 minute bio mi je problem pronaci | ] [ { }
Ali to sam sinoc naso tako da nije bed

Samo jedno pitanje imam za sve kad sam vec ovdje, ako ocu reinstalirati OS X, dovoljno mi je samo na cmd + R ??
Jer imam verziju bez cd-roma.
30.10.2014 | 20:45
CMD + R pa ulazi u Boot Camp, tu imaš par opcija, između njih i preko net skinuti i instalirati najnoviju verziju OS X-a
Ili ako imaš App Store i na trenutnoj verziji OS-a, downloadaš Yosemite u Aplikacije kako se i skida po default-u, prekineš upgrade, i napraviš bootabilni USB drive pa clean install možeš raditi puno brže. Ako napraviš takav USB drive, do njega dođeš tipkom alt prilikom startupa...
30.10.2014 | 22:26
Hvala ti puno!
30.10.2014 | 23:23
Čestitke na stroju i dobrodošao
31.10.2014 | 01:12
Hvala!
E imam jedno pitanje samo malo sam probingo ali nisam bas svatio odgovor
Sto znaci Cycle Count za baterije? Recimo ja sam svog kupio 18.10 a sad mi Cycle na 12?!
31.10.2014 | 05:55
Litijske baterije imaju životni vijek definiran u broju punih ciklusa pražnjenja-punjenja. To ti znači da si do sad 12x potpuno ispraznio i potpuno napunio bateriju (ili 24x ispraznio do pola i napunio do vrha, ili 36x ispraznio do 2/3 i napunio do vrha...). Svaka baterija iz tvornice dođe s 2-3 ciklusa koji se "potroše" u toku testiranja. Kako cycle count raste, baterija gubi maksimalni kapacitet. Ako postaviš 70% kao granicu upotrebljivosti, statistički možeš očekivati da ćeš je trebati mijenjati najranije oko 200 ciklusa, a najkasnije oko 400.
Ako imaš naviku (koja ti je ostala od vremena nikalskih baterija) da bateriju uvijek prazniš do kraja i puniš do kraja - promijeni je, jer time ubrzano "trošiš" litijsku bateriju. Kad god se možeš spojiti na punjač, spoji se. Jednom-dvaput mjesečno radi na bateriji da se potroši do 2/3 ili polovice, jednom godišnje odradi kalibraciju (isprazni do kraja, dok sam ne ode u sleep, pa onda pusti da se napuni do kraja bez da radiš na njemu). Ovo zadnje služi samo da bi imao točnije pokazivanje preostalog kapaciteta baterije.
31.10.2014 | 09:03
eeee to se zove informacia.
Puno hvala! Znai nije pametno pustati da se isprazni do kraja! I dobro je drzati na bateriji! Super.
Eto mi puno znaci hvala puno !
31.10.2014 | 12:37
Dobro došao. Čestitke na novom stroju s željom da te dugo i vjerno služi
31.10.2014 | 13:20
Hvala na ljepim zeljama
I ja se nadam da bude! Jos sam dobio i dobre informacije za odrzavanje bateirje thx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 9 minuta
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO