Poštovani pa evo da se i ja predstavim
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poštovani pa evo da se i ja predstavim

30.10.2014 | 11:07
Ja sam Ivan i dolazim iz Zagreba i ponosni sam vlasnik
Macbook Pro od 18.10 hehehheeheh

Čitam vas i pratim i vec neko vrijem i evo rekoh da se javim
30.10.2014 | 11:23
Dobrodošao!
30.10.2014 | 11:53
Čestitam na novoj igrački! Dobrodošao! I kći, također (ili je to sin s dugom kosom?)!
30.10.2014 | 12:29
Kćer kćer
Hvala! Moj prvi mac uzivotu
Super je bio prelazak s pc-a na mac isto tako s windowsa/linuxa na mac os, jedino kaj jos imam nekih nejasnoca ali razradujem ih u hodu !
Najveci problem su mi bile same tipke posto se tipkovnica razlikuje od pc-ove :
30.10.2014 | 12:33
Moram primjetiti i pohvaliti , da u ovih nekoliko dana citanja vašeg foruma dobio sam uvid u situaciju da ste prava mala obitelj. To me je odmah privuklo kod vas!
Od onog kako ste rijesili problem s onim oko Toni Soprana! Sve smireno i otvoreno!
Tako da se iskreno nadam da cu se i dalje osjecati ugodno kod vas.

Samo jos da napomenem, sigurno ce te primjetit da mi fale slova ili tako nekaj, ali ja sam disleksicar pa imajte razumjevanja oko kritika
Hvala
30.10.2014 | 12:49
Dobrodošao! Iako vidim da si registriran već 7 godina pa ne znam da li se to već tretira kao stari član ili novi temeljm prvog posta
30.10.2014 | 12:59
Dobrodosao! Cestitam na novoj napravi.
30.10.2014 | 13:08
Hvala!
Iskreno ja se i ne sjecam kad sam se registriro ovdje
Ali eto ajmo reci da sam novi , jer sam vas poceo nedavno pratiti i nedavno sam posto vlasnik prvog Mac uređaja

Tako da eto noob sam
30.10.2014 | 14:05
Dobrodosao
30.10.2014 | 14:34
Benvenuto amico
30.10.2014 | 15:39
Bok!
30.10.2014 | 15:47
živio..

slobodno pitaj što te zanima, i čitaj i dalje..
30.10.2014 | 16:40
Dobrodošao i @ te još bolje našao
30.10.2014 | 17:24
Pridružujem se dobrodošlicama !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.10.2014 | 19:05
Dobrodošao i čestitke na MBPu!
30.10.2014 | 19:43
Dobrodošlica, i brzo se snađi s pronalaženjem @, svi oko mene koji koriste pc i sjednu za mac-a negoduju na kombinaciju 3 tipke za taj simbol.
30.10.2014 | 20:24
Hvala svima na dobrodoslici! A priviko sam se na @ za 3 minute bio mi je problem pronaci | ] [ { }
Ali to sam sinoc naso tako da nije bed

Samo jedno pitanje imam za sve kad sam vec ovdje, ako ocu reinstalirati OS X, dovoljno mi je samo na cmd + R ??
Jer imam verziju bez cd-roma.
30.10.2014 | 20:45
CMD + R pa ulazi u Boot Camp, tu imaš par opcija, između njih i preko net skinuti i instalirati najnoviju verziju OS X-a
Ili ako imaš App Store i na trenutnoj verziji OS-a, downloadaš Yosemite u Aplikacije kako se i skida po default-u, prekineš upgrade, i napraviš bootabilni USB drive pa clean install možeš raditi puno brže. Ako napraviš takav USB drive, do njega dođeš tipkom alt prilikom startupa...
30.10.2014 | 22:26
Hvala ti puno!
30.10.2014 | 23:23
Čestitke na stroju i dobrodošao
31.10.2014 | 01:12
Hvala!
E imam jedno pitanje samo malo sam probingo ali nisam bas svatio odgovor
Sto znaci Cycle Count za baterije? Recimo ja sam svog kupio 18.10 a sad mi Cycle na 12?!
31.10.2014 | 05:55
Litijske baterije imaju životni vijek definiran u broju punih ciklusa pražnjenja-punjenja. To ti znači da si do sad 12x potpuno ispraznio i potpuno napunio bateriju (ili 24x ispraznio do pola i napunio do vrha, ili 36x ispraznio do 2/3 i napunio do vrha...). Svaka baterija iz tvornice dođe s 2-3 ciklusa koji se "potroše" u toku testiranja. Kako cycle count raste, baterija gubi maksimalni kapacitet. Ako postaviš 70% kao granicu upotrebljivosti, statistički možeš očekivati da ćeš je trebati mijenjati najranije oko 200 ciklusa, a najkasnije oko 400.
Ako imaš naviku (koja ti je ostala od vremena nikalskih baterija) da bateriju uvijek prazniš do kraja i puniš do kraja - promijeni je, jer time ubrzano "trošiš" litijsku bateriju. Kad god se možeš spojiti na punjač, spoji se. Jednom-dvaput mjesečno radi na bateriji da se potroši do 2/3 ili polovice, jednom godišnje odradi kalibraciju (isprazni do kraja, dok sam ne ode u sleep, pa onda pusti da se napuni do kraja bez da radiš na njemu). Ovo zadnje služi samo da bi imao točnije pokazivanje preostalog kapaciteta baterije.
31.10.2014 | 09:03
eeee to se zove informacia.
Puno hvala! Znai nije pametno pustati da se isprazni do kraja! I dobro je drzati na bateriji! Super.
Eto mi puno znaci hvala puno !
31.10.2014 | 12:37
Dobro došao. Čestitke na novom stroju s željom da te dugo i vjerno služi
31.10.2014 | 13:20
Hvala na ljepim zeljama
I ja se nadam da bude! Jos sam dobio i dobre informacije za odrzavanje bateirje thx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 13 minuta
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (469)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO