U zadnjih par dana Jabučnjak mi se dosta sporije otvara.
Gledao brzinu neta 3,29/0,54Mbps (stanje redovno)
OSX 10.6.8 FireFox 32.0.2 ili Safari 5.1.10 isto radi. iPhone i iPad isto.
Ovo stvarno postaje bolno sporo... 20 sekundi da učitaš stranicu, pa isto toliko da otvoriš temu, pa stisneš "odgovori", opet 20 sekundi... Napišeš odgovor, stisneš "objavi", opet čekaš 20 sekundi... Znam da sam nedavno linkao onu foru da se slike na nekom websiteu učitavaju kao da je 1995; ali mislim da ste to malo preozbiljno shvatili...
Meni takodjer u zadnje vrijeme forum spor spor. Na mobitelu ga cak nisam mogao ni otvoriti nekoliko puta. Prije je znalo biti usporeno samo inicijalno otvaranje foruma a onda kasnije si mogao normalno otvarati podforume i surfati ali sada bilo sta da idem otvoriti je jako sporo. Recimo na bilo sta da kliknem otvori se za cca 15-20 sec.
Inace imam net 50/5 pa mislim da nije u tome problem
I opet je spor ko krepana mačka. Cariblanco nisi ga trebao hvaliti sad nam se forum opet umislio
Imam brzinu 16/1,5, za otvaranje ovog threada mi je trebalo ravno 18 sekundi :/ Jel to do hostinga ili ?
Sekunda su definitivno ,sta tacno sad broje ,to ce nam gospon. Riba rec kad bude imao vremena,uglavnom bitno je da radi ,ja bez problema citam teme iz 2010.te
Mislim da su sekunde na dnu stranice vrijeme renderiranja (prikazivanje i popunjavanje svih elemenata) stranice nakon sto stranica u osnovnom obliku signe sa servera za sto ocito treba puno vise vremena.
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?