iPod 4gb ne prepoznaje iTuns ni pc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod 4gb ne prepoznaje iTuns ni pc

11.03.2011 | 18:04
ljudi pomoc imam iPod 4gb i nece vise da upali sam od sebe sta radit da kontakt kad ga spojim na usb ili punjac ali nece da puni niti da upali

ovakav :
IPOD_NANO_4gb_SILVER.jpg
11.03.2011 | 18:17
probaj resetirati upute potraži na support.apple.com/kb/HT1320
11.03.2011 | 22:04
e tek sad nece pisalo na onoj stranici da drzim tipku selekt i home dok se nepojavi logo..... i nakon toga vise nece ni da se javi kad ga spojim na usb:evil:
13.03.2011 | 13:15
iPod proradio ali sad iTuns ni pc ga neprepoznaju kad ga uštekam ŠTA BI MOGLO BIT ?????????
13.03.2011 | 15:47
Jesi ga možda koristio na PC-u? Čuo sam već nekoliko priča gdje se iPod zarazio nekom virozom s piceka i onda drame... Probaj ga na Macu spojiti i resetirati iz iTunesa
13.03.2011 | 18:08
nemam Mac racunalo ima kakva druga opcija
13.03.2011 | 19:37
Bojim se da ne. Barem ja ne znam za nju. Možda netko drugi ima kakvu pametn(ij)u ideju? si pogledal kaj veli Apple za ovakve slučaje? Ima neki support i to....
13.03.2011 | 23:19
imas stari kabal pokusaj da nagjes novi mozda je to problem,
koi itunes ima ?
14.03.2011 | 14:25
imam i novi kabal jer mi je u subotu došo iphone 4 i spajo sam i na njegov ali nece itunes imam ovaj zadnji 10.2.1 i nzm sta a radim s tim ipod-om on puni sve ali komp ga ne prepoznaje ni moj a ni od kolege
14.03.2011 | 18:34
A dali ti radi iPhone4 koji si dobio sa ovim iTunes i PC kojeg imaš?
15.03.2011 | 14:36
da radi sve normalno
15.03.2011 | 17:41
Ma sigurno ti je problem sa drajverima za iPod na PC.

Evo ti jedan link pa počni čitati: http://support.apple.com/kb/ts1369

Znam da je najlakše da ti drugi riješe problem dok se ti opijaš pivom

Ako pak imaš problema sa engleskim javi pa ćemo nešto smislit, a inače: Vidi ovdje
15.03.2011 | 17:58
Sank hvala na trudu pokušati ću nešto engleski mi nije jača strana
ali budem pokušao pa cemo vidjeti
15.03.2011 | 18:04
Ma nisan htio zvučat bezobrazno, stvarno, ono sa pivom je trebala samo biti šala Probaj malo sam, a ja ću večeras proučiti temu pa ćemo već pronaći rješenje zajedno. Stvar je u tome što moran nešto drugo radit, a to drugo mi se ne sviđa, pa san malo neurozan Pišemo se večeras.
15.03.2011 | 18:09
ok ma ono sa pivom i nije losa ideja imas pivo kad se sretnemo vec i za ovo
15.03.2011 | 19:18
Dali se problem sa iPod pojavio nakon što si uključivao iPhone?
15.03.2011 | 19:25
ne iphone prvi sam dobio tek neki dan a ovaj problem je nekih 2 tjedna ipod se prvo nije htio upalit jer se ispraznio i osto prazan par dana pa se onda punio cojeli dan i resetiran je drzeci menu i selekt tipku i nakon toga vise ne pokazuje da je spojen na komp
15.03.2011 | 23:47
Igor, jesi uspio štogod isprobati sa linka koji sam ti pustio u prethodnom javljanju?
Da li spajaš iPod direktno na računalo ili preko kakvog USB hub-a ili produžnog kabela?
Da li si probao iPod spjiti na neki drugi USB priključak na računalu?
Jesi li probao staviti iPod u disk mode?
15.03.2011 | 23:50
nisam nista pokuso jer slabo mi ide engleski pa se bojim da nebi još vise zaje.. ovo sam se pokuso drugo osim ovog "staviti iPod u disk mode" neznam kako to napravit
16.03.2011 | 22:58
Upute za postavljanje iPoda u "Disk Mode":

1) Provjeriti da je iPod baterija puna
2) Preklopiti "Hold" prekidač na ON i OFF (Uključiti Hold i onda opet isključiti)
3) Pritisnuti i držati Menu i Select tipku najkraće 6 sekundi tj. dok se ne pojavi Apple logo (jabučica nagrižena)
4) Kada se jabučica pojavi, otpustiti Menu i Select tipke i ODMAH (brzo) pritisnuti i držati Select i Play/Pause tipke dok se ne pojavi Disk mode prikaz na ekranu (vidi sliku)

HT1363_2.jpg

5) Spojiti iPod na računalo originalnim kabelom direktno na USB 2.0. Na ekranu iPoda pokazat će se tekst "Do not disconnect"

Ako imate problema sa postavljanjem iPoda u Disk mode, pomoći će ako ga smjestite na ravnu površinu. Provjerite da prst koji pritišće srednju tipku Select ne dodiruje i pritišće bilo kako prstenastu tipku (click wheel). Također kad pritišćete Play/Pause tipku neka to bude više prema vanjskom rubu prstena, a ne bliže sredini. Za sigurnije i točnije pritiskanje, najbolje je koristiti prst jedne i druge ruke

Prije iskapčanja iPoda sa računala koristiti Windows opciju za odjavljivanje hardwarea (eject) ukoliko na ekranu iPoda piše nešto od slijedećih poruka:

- Connected. Eject before disconnecting
- Sync in Progress. Please wait...
- Do not disconnect

Da bi se iPod vratio u normalno funkcioniranje i isključio Disk mode morate ga resetirati.
16.03.2011 | 23:08
Upute kako resetirati iPod sa click wheelom:

iPod modeli sa click wheel su navedeni u tablici:

iPodClickWheel.jpg

1) Preklopiti "Hold" prekidač na ON i OFF (Uključiti Hold i onda opet isključiti)
2) Pritisnuti i držati zajedno Menu i Select tipke dok se ne pojavi Apple logo (jabučica nagrižena), to je oko 6 do 8 sekundi. Moguće je da ćete morati ponoviti ovaj korak.

Isti savjet za pritiskanje tipki vrijedi i ovdje kao i za stavljanje u Disk mode. Koristiti ravnu površinu i prste obje ruke.

Ukoliko nikako ne uspjevate resetirati iPod, možete pokušati resetirati ga dok je spojen na punjač ili računalo koje je pokrenuto (daje napajanje na USB )
18.03.2011 | 18:04
Sank hvala puno na trudu čim se vratim doma isprobati ću
24.03.2011 | 15:33
otkrio sam glavni kvar rastavio sam ipad i baterija je napirena i pocela je cuiti pa sam ju uklonio jel se moze gdje kupti baterija
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 3 minuta
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds