iPod n00b :) pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod n00b :) pitanja

08.01.2009 | 23:58
Lijep pozdrav svima. Namjeravam kupiti jedan rabljeni iPod
Classic od 80gb pa me zanima par informacija jer sam novi u mac
svijetu . Kako provjeriti jel sve s uređajem ok, postoji li možda
mogućnost nekakvog brojača rada kao na mob da provjerim koliko je
radio, postoje li određene zone u kojima je kupljen i na njih
zaključan pa da se nemože kod nas koristiti, ili nekakvo takvo
zaključavanje vezano za određena tržišta?

Ukratko što bi jedan iskusan jabučar provjerio prije kupnje ?

pozdrav,

Igor
09.01.2009 | 01:38
Konektor slušalica, da li se puni normalno, a sve ostalo je manje-više, nema ograničenja po tržištima. Countere su nekada imali svi Macovi, ali su odustali od toga. Nisam čuo sa tu opciju na iPodu.
11.01.2009 | 12:41
Mislim da ne postoji način da provjeriš koliko je ipod radio i koliko je punjenja i pražnjenja prošao, slažem se s gore navedenim i još ti jedino proporučujem da provjeriš malo stanje tuch weela, jedan moj prijatelj je imao problema s njim pa zato, iako je to vrlo kvalitetno napravljeno pa ne bi trebao imati nikakvih problema. Još ti u slučaju kupnje savjetujem da kasnije napraviš update softwera na noviju verziju ukoliko je nema, nije neophodno ali ne može škoditi, noviji software je ugl. funkcionalniji i dorađeniji, ispravljeni eventualno neki bugovi i sl.
17.01.2009 | 14:00
Kupio iPod, sve super, zadovoljan sam . Kupio i na eBayu novu masku, navlaku, slusalice sve za par dolara. Nemogu vjerovati da je i neki brand name (griffin) toliko jeftiniji nego u trgovini. Da ne velim da kineske slusalice odlicna kopija kostaju 7$+ free shipping.

Jedino sam se razocarao u iTunes, mislio sam da ce mi ocitati sve slike albuma, al nije ni 10%. Sad to sve moram rucno raditi?
17.01.2009 | 19:15
Ne moraš rucno raditi. Kad zeliš staviti sliku za neki album / playlistu, jednostavno uđeš u listu, osznacis sve pjesme (oznacis jednu pjesmu i pritisnes ctrl + a ,na windowsima, ili edit - select all), zatim kliknes desnom tipkom na bilo koju pjesmu, odes na "Get Info" 2x klinknes u prazno polje gdje piše "Artwork" odabereš sliku i to je to.
18.01.2009 | 17:28
Super, skužio sam i složio si sve albume. Nego kako prebaciti igrice na iPod? Skinuo sam ih par s iTunesa besplatnih i gore su mi pod Libary-> Applications, al kad ih pokušavam klasično prebaciti na ipod, nemogu znak od miša se prebaci u onaj nekakv stop znak i nejde. Games su označene na "sync games" i "all games" s time da dolje u prozoru ispod toga se ne vide.
18.01.2009 | 18:29
To su ti igrice samo za iPod touch i iPhone.

Ove koje tebi trebaju se u hr AppStoreu ne mogu skinut.
18.01.2009 | 20:06
O da sad sam tek skuzi samo za ipod touch i iphone .

Kaj stvarno na cijelom iTunesu nema ni jedne free igrice za classic?
24.01.2009 | 22:55
Još jedno pitanje imam . Kako folder s računala u kojem ima cca. 200 pjesama prebaciti na iPod tako da bude baš taj jedan folder, a ne da mi ga "razbije" na hrpu albuma i autora. Naime radi se o folderu "evergreen`s" koji ima puno izvodaca i albuma i onda mi je bzvz to sve pomiješano s ostalim izvođačima koji imaju svaki svoj folder.

Dakle zelim da to bude kao jedan kompletni folder. Kako to napraviti?
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.01.2009 | 00:56
Napravis si playlistu u koju ubacis taj folder i onda tu playlist prebacis na ipod..

itunes nije samo program za slusanje muzike vec i za cuvanje po odredjenoj hijerarhiji foldera.. muzika - naziva izvodjaca - naziva albuma - pjesme ... te podatke vuce iz samih audio fileova (mp3 id tag il kak se vec to zove)...

ako te smeta da ti i u finderu razvuce fajlove po raznim folderima mozes sve te pjesme oznacit i stisnut cmd+I pa nazvat da je Artist - Svi, a Album Evergreen pa će ti sve bit u jednom folderu u finderu, ali ćeš izgubiti ime izvodjaca i albuma (ustvari, izgubit ces ono kaj je pisalo u poljima Artist i Album)..

hehe, jesam li ga zakomplicirao..
25.01.2009 | 16:59
Mozes mi molim te reci tocno click by click kako to napraviti:unsure: .

Na koji god nacin da ja pokusam svejedno mi je taj folder bez veze izmjesan sa svim ostalima koji su OK.
25.01.2009 | 17:35
prikljucis iPod na komp

kliknes na "+" u iTunesima tamo gdje ti se prikaze iPod i dodas novu playlistu koju nazoves kako god zelis

onda drag dropas cijeli taj file tamo

done
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 43 minuta
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO