iPod n00b :) pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod n00b :) pitanja

08.01.2009 | 23:58
Lijep pozdrav svima. Namjeravam kupiti jedan rabljeni iPod
Classic od 80gb pa me zanima par informacija jer sam novi u mac
svijetu . Kako provjeriti jel sve s uređajem ok, postoji li možda
mogućnost nekakvog brojača rada kao na mob da provjerim koliko je
radio, postoje li određene zone u kojima je kupljen i na njih
zaključan pa da se nemože kod nas koristiti, ili nekakvo takvo
zaključavanje vezano za određena tržišta?

Ukratko što bi jedan iskusan jabučar provjerio prije kupnje ?

pozdrav,

Igor
09.01.2009 | 01:38
Konektor slušalica, da li se puni normalno, a sve ostalo je manje-više, nema ograničenja po tržištima. Countere su nekada imali svi Macovi, ali su odustali od toga. Nisam čuo sa tu opciju na iPodu.
11.01.2009 | 12:41
Mislim da ne postoji način da provjeriš koliko je ipod radio i koliko je punjenja i pražnjenja prošao, slažem se s gore navedenim i još ti jedino proporučujem da provjeriš malo stanje tuch weela, jedan moj prijatelj je imao problema s njim pa zato, iako je to vrlo kvalitetno napravljeno pa ne bi trebao imati nikakvih problema. Još ti u slučaju kupnje savjetujem da kasnije napraviš update softwera na noviju verziju ukoliko je nema, nije neophodno ali ne može škoditi, noviji software je ugl. funkcionalniji i dorađeniji, ispravljeni eventualno neki bugovi i sl.
17.01.2009 | 14:00
Kupio iPod, sve super, zadovoljan sam . Kupio i na eBayu novu masku, navlaku, slusalice sve za par dolara. Nemogu vjerovati da je i neki brand name (griffin) toliko jeftiniji nego u trgovini. Da ne velim da kineske slusalice odlicna kopija kostaju 7$+ free shipping.

Jedino sam se razocarao u iTunes, mislio sam da ce mi ocitati sve slike albuma, al nije ni 10%. Sad to sve moram rucno raditi?
17.01.2009 | 19:15
Ne moraš rucno raditi. Kad zeliš staviti sliku za neki album / playlistu, jednostavno uđeš u listu, osznacis sve pjesme (oznacis jednu pjesmu i pritisnes ctrl + a ,na windowsima, ili edit - select all), zatim kliknes desnom tipkom na bilo koju pjesmu, odes na "Get Info" 2x klinknes u prazno polje gdje piše "Artwork" odabereš sliku i to je to.
18.01.2009 | 17:28
Super, skužio sam i složio si sve albume. Nego kako prebaciti igrice na iPod? Skinuo sam ih par s iTunesa besplatnih i gore su mi pod Libary-> Applications, al kad ih pokušavam klasično prebaciti na ipod, nemogu znak od miša se prebaci u onaj nekakv stop znak i nejde. Games su označene na "sync games" i "all games" s time da dolje u prozoru ispod toga se ne vide.
18.01.2009 | 18:29
To su ti igrice samo za iPod touch i iPhone.

Ove koje tebi trebaju se u hr AppStoreu ne mogu skinut.
18.01.2009 | 20:06
O da sad sam tek skuzi samo za ipod touch i iphone .

Kaj stvarno na cijelom iTunesu nema ni jedne free igrice za classic?
24.01.2009 | 22:55
Još jedno pitanje imam . Kako folder s računala u kojem ima cca. 200 pjesama prebaciti na iPod tako da bude baš taj jedan folder, a ne da mi ga "razbije" na hrpu albuma i autora. Naime radi se o folderu "evergreen`s" koji ima puno izvodaca i albuma i onda mi je bzvz to sve pomiješano s ostalim izvođačima koji imaju svaki svoj folder.

Dakle zelim da to bude kao jedan kompletni folder. Kako to napraviti?
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.01.2009 | 00:56
Napravis si playlistu u koju ubacis taj folder i onda tu playlist prebacis na ipod..

itunes nije samo program za slusanje muzike vec i za cuvanje po odredjenoj hijerarhiji foldera.. muzika - naziva izvodjaca - naziva albuma - pjesme ... te podatke vuce iz samih audio fileova (mp3 id tag il kak se vec to zove)...

ako te smeta da ti i u finderu razvuce fajlove po raznim folderima mozes sve te pjesme oznacit i stisnut cmd+I pa nazvat da je Artist - Svi, a Album Evergreen pa će ti sve bit u jednom folderu u finderu, ali ćeš izgubiti ime izvodjaca i albuma (ustvari, izgubit ces ono kaj je pisalo u poljima Artist i Album)..

hehe, jesam li ga zakomplicirao..
25.01.2009 | 16:59
Mozes mi molim te reci tocno click by click kako to napraviti:unsure: .

Na koji god nacin da ja pokusam svejedno mi je taj folder bez veze izmjesan sa svim ostalima koji su OK.
25.01.2009 | 17:35
prikljucis iPod na komp

kliknes na "+" u iTunesima tamo gdje ti se prikaze iPod i dodas novu playlistu koju nazoves kako god zelis

onda drag dropas cijeli taj file tamo

done
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?