spajanje ipoda na autoradio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje ipoda na autoradio

05.12.2008 | 18:45
molim pomoć.
pred par dana sam kupio ipod classic te ga sada želim
spojiti na autoradio.
ima aux izlaze na stražnjoj strani uređaja (mislim
da je riječ o činčevima) i sad me zanima kakav kabel ja moram kupiti za spajanje buduči da sam bio u par servisa i svi me seljakaju okolo čak sam mailo applestoru
pa mi ženska javlja da nema pojma(wtf) te da zovem
apple servis u ponedjeljak a ne da mi se čekati do tada
pa ako može pomoč.
hvala.
06.12.2008 | 02:32
Ako ti radio prima kazete kupi adapter koji s jedne strane ima ulaz u ipod a s druge strane je kao kazeta.
06.12.2008 | 03:01
jel mogu taj adapter koristit s iphoneom i gdje ima za kupit tog adaptera
06.12.2008 | 08:26
Ako auto radio ima AUX ulaz, koristi nejga umjesto onog adaptera za kazetu. Bolji je zvuk nemjerljivo i žica ti ne visi iz kazića (što je nešto što mene uvijek užasava i podsjeća na izvučenu traku kazete).
Ako ideš tim smjerom (AUX ulaz s činčevima) onda ti treba onaj kabel s AUX izlazima za iPod. Nešto je bolja situacija ako se odlučiš za FM transmiter (www.griffintechnology.com/category/car), ali onda ti je kvaliteta zvuka ograničena kvalitetom tunera (suženi frekventni opseg).
A da možda kažeš o kojem se radiju radi? Ozbiljniji proizvođači auto radija sad već svi imaju neke dodatke za podržavanje iPoda i nude upravljivost iPoda preko komandi na radiju...
Za iPhone vrijedi manje-više sve isto ko i za iPod
06.12.2008 | 15:58
hvala na odgovorima,inače radi se
o panasonicu s motoriziranom pločicom top model ali iz
2007 tako da nema kao modeli iz 2008
oznaku ipod ready, ali u obzir dolazi samo
spajanje na aux na stražnjoj strani uređaja tako da meni u biti treba inf.kako se zove taj kabel iz (eventualno) apple store ponude ako ga uopče ima tamo.
06.12.2008 | 19:35
klaudio je napisao:
hvala na odgovorima,inače radi se
o panasonicu s motoriziranom pločicom top model ali iz
2007 tako da nema kao modeli iz 2008
oznaku ipod ready, ali u obzir dolazi samo
spajanje na aux na stražnjoj strani uređaja tako da meni u biti treba inf.kako se zove taj kabel iz (eventualno) apple store ponude ako ga uopče ima tamo.

Ako dobro razumijem na strani autoradia treba ti 2xRCA(cinch) prikljucak a na strani ipoda stereo 3.5mm.
Nesto kao www.links.hr/index.php?naziv=Audio+kabel...d_artikl=200.600.043
Ovako nesto nadke se u svakom ducanu.
Pozdrav
06.12.2008 | 23:23
klaudio je napisao:
molim pomoć.
pred par dana sam kupio ipod classic te ga sada želim
spojiti na autoradio.
ima aux izlaze na stražnjoj strani uređaja (mislim
da je riječ o činčevima) i sad me zanima kakav kabel ja moram kupiti za spajanje buduči da sam bio u par servisa i svi me seljakaju okolo čak sam mailo applestoru
pa mi ženska javlja da nema pojma(wtf) te da zovem
apple servis u ponedjeljak a ne da mi se čekati do tada
pa ako može pomoč.
hvala.

AUX izlaze ? Onda je to izlaz za pojačalo za Sub ili zvučnike.

Da li imaš AUX IN iliti ulaz ? Ako da onda će jednostavni već spomenuti kablić to rješiti...
07.12.2008 | 01:51
dali zvuk bolji preko te kazete ili preko fm transmitera
07.12.2008 | 21:45
Zvuk je i preko kazete i preko fm transmittera jednako loš, odnosno lošiji je preko FM transmitera ako imaš loš tuner na radiju.

Za gotovo svaki autoradio koji ima mogućnost priključenja CD changera može se kupiti iPod interface koji omogućava ne samo slušanje iPoda, nego i upravljanje (pretraga, preskakanje trackova itd.) s komandi radija (pa i s volana u slučaju da se radi o tvornički ugrađenom radiju).

Svojevremeno sam bio pronašao link na netu gdje se ovi adapteri prodaju i ovdje, baš u ovom forumu postao taj link i pitao da li tko ima iskustava s tim, mislim da mi nije nitko odgovorio. Probaj pronaći taj post.
08.12.2008 | 00:23
uspio sam spojiti ipod. upotrijebio sam kabel s dva rca jacka na jednoj strani i 3.5mm jack na drugoj.
nedostatak takvog spajanja je što sve komande osim glasnoče ostaju na ipodu što je prilično nepraktično u vožnji. zahvaljujem svima na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO