iPod shuffle razlike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod shuffle razlike

26.04.2016 | 15:09
Pozdrav,

novi sam na forumu i pokušao sam pronaći već ovakvu temu ali nisam uspio, tako da mi ne zamjerite ako sam je preskočio. Znači zanima me kupnja iPod shuffle i nije mi jasno koja je razlika između serija ondosno između prvog iPod shuffle-a i ostalih. Znam samo da prvi nije imao isto oblik kao ovi novi. Bio bih zahvalan ako bi mi netko pomogao jer nisam nigdje našao odgovor na to.
Hvala
26.04.2016 | 15:20
Ja mislim da je prva serija bila plastična, ovi zadnji su aluminijski. Imaju voice over (pritisneš dugme pa ti kaže ime pjesme ili tako nešto). Vjerojatno imaju i veći kapacitet.
26.04.2016 | 15:22
Izvađeno s MacTrackera, a on s Wikipedie:
The fourth generation features the return of clickable track and volume controls from the first two generations. The control pad is 18 percent larger than the second generation of iPod shuffle. The model features VoiceOver from the third generation, now with a devoted physical button, in twenty-nine languages. It also features Genius and handles multiple playlists. Like the previous generation it supports MP3, VBR, AAC, Protected AAC, Audible (formats 2, 3 and 4), WAV, AIFF and Apple Lossless, and the battery lasts for 15 hours of music. It was originally sold in five colors (silver with a black control pad, green, blue, orange and pink with a white control pad), but on September 12, 2012, Apple held an event to formally introduce the iPhone 5, as well as a new iPod lineup. The iPod shuffle remained unchanged except for the exterior colors now being offered in 7 new colors (silver or black with a black control pad or green, blue, pink, yellow, and purple with a white control pad) as well as a Product Red edition model with a white control pad. On July 15, 2015, Apple released 6 new colors (blue, pink, silver, gold and space grey) for the iPod shuffle.
26.04.2016 | 15:25
smayoo kaže:
Izvađeno s MacTrackera, a on s Wikipedie:
The fourth generation features the return of clickable track and volume controls from the first two generations. The control pad is 18 percent larger than the second generation of iPod shuffle. The model features VoiceOver from the third generation, now with a devoted physical button, in twenty-nine languages. It also features Genius and handles multiple playlists. Like the previous generation it supports MP3, VBR, AAC, Protected AAC, Audible (formats 2, 3 and 4), WAV, AIFF and Apple Lossless, and the battery lasts for 15 hours of music. It was originally sold in five colors (silver with a black control pad, green, blue, orange and pink with a white control pad), but on September 12, 2012, Apple held an event to formally introduce the iPhone 5, as well as a new iPod lineup. The iPod shuffle remained unchanged except for the exterior colors now being offered in 7 new colors (silver or black with a black control pad or green, blue, pink, yellow, and purple with a white control pad) as well as a Product Red edition model with a white control pad. On July 15, 2015, Apple released 6 new colors (blue, pink, silver, gold and space grey) for the iPod shuffle.

hvala ti na odgovoru

znači ako bi kupio prvu seriju nakon te plastične radit će normalno i neće biti nikakvih problema s itunesom i ostalim?
26.04.2016 | 15:36
Prva generacija ima jako mali kapacitet, a treća nema nikakve gumbe na samom iPodu. Te dvije bi preskočio.

Druga i četvrta su fizički slične dosta. Razlika je što druga generacija može služiti i kao USB memorija (i prva je to mogla). Ali nema ugrađen USB konektor pa ne znam koliko je to praktično.

Imam treću i četvrtu generaciju i definitivno ti preporučam da treću preskočiš. Dobro dođu gumbi.

A svi bi trebali najnormalnije radit s iTunesom.
26.04.2016 | 15:43
iAnte kaže:
Prva generacija ima jako mali kapacitet, a treća nema nikakve gumbe na samom iPodu. Te dvije bi preskočio.

Druga i četvrta su fizički slične dosta. Razlika je što druga generacija može služiti i kao USB memorija (i prva je to mogla). Ali nema ugrađen USB konektor pa ne znam koliko je to praktično.

Imam treću i četvrtu generaciju i definitivno ti preporučam da treću preskočiš. Dobro dođu gumbi.

A svi bi trebali najnormalnije radit s iTunesom.

Znači tvoja preporuka je da uzmem 2. ili 4. generaciju?
26.04.2016 | 16:11
2. generacija:
SOFTWARE
Original OS --
Maximum OS 1.0.4
iTunes Version iTunes 7.0 or later (2006) iTunes 7.4 or later (2007/2008)
System Requirements Mac OS X v10.4.8 or later or Windows Vista or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2 or later
MEDIA
Audio Formats AAC, MP3, MP3 VBR, Audible, WAV
Photo Formats None
Video Formats None

4. generacija:
SOFTWARE
Original OS --
Maximum OS --
iTunes Version iTunes 10 or later
System Requirements Mac OS X v10.6.8 or later or Windows 7, Vista, or XP Home or Professional (SP3) or later
MEDIA
Audio Formats AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV
Photo Formats None
Video Formats None

Skineš si MacTracker pa pogledaš koje god želiš detalje.
26.04.2016 | 18:08
Ne znam koja je razlika u cijeni, ali novije je uvijek bolje.

Meni je 4. gen super. Veličine kovanice od 2 kn, a nije ni puno teža. Za trčanje ili vožnju bicikle je idealno.

Ali ovisi za šta ti treba i kako koristiš. Ako ti treba za trčanje, pa ćeš koristiti samo kontrole na slušalicama, onda ti je 3. gen super. Meni je nepraktična skroz.
26.04.2016 | 18:29
na njuskalu ih skoro niti nema, sve neke kopije samo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa