iPhone 4S, baterija i zagrijavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S, baterija i zagrijavanje

11.04.2012 | 00:33
Pozdrav,

Imam novi iPhone već gotovo 5 mjeseci i u globalu sam zadovoljan uređajem, no kao i većina ljudi, naišao sam na probleme oko trajanja baterije i vjerojatno povezanog laganog brzog zagrijavanja uređaja.

Naime, uređaj se lagano počne grijati već nakon 5 minuta korištenja WiFi-ja za surfanje internetom te to prelazi u gotovo neugodno stanje već nakon 20 minuta - ne toliko neugodno da se uređaj uopće ne može držati u rukama, već dovoljno da se dobro osjeti. Čitao sam da to može imati veze sa kratkim spojem na mjestu SIM traya ili je do same SIM kartice. Novu SIM karticu sam dobio prilikom kupnje uređaja u T-Mobileu pa ne znam koliko to može stvarati problem. Da li je tko još naišao na ovaj problem?

Također, teško mi je procjeniti pošto mi je prethodni uređaj bio dosta slabiji iPhone 3G, no čini mi se da uređaj nekad zna brzo istrošiti bateriju. Uglavnom dobivam oko 1 dan i 20 sati standbyja sa oko 5-6 sati normalnog rada (surfanje, poruke, kratki pozivi, streaming glazbe preko 3G/EDGE i slično). Jesu li ovo brojevi u normali sa realnom situacijama?

Zahvaljujem na odgovorima!
11.04.2012 | 01:20
Što se tiče zagrijavanja iPhoena 4S ne znam što da ti napišem s obzirom da se radi isključivo o osobnom doživljaju, a ne o pravom mjerenju. Iskreno i meni se moj iPhone 4S pnekad zna zagrijati tako da se osjeti, ali to nije ni blizu nekom neugodnom osjećaju, dapače, zimi mi čak i odgovara. Ne znam da li ima veze sa SIM karticama jer imam one novijeg datuma.

Što se tiče baterije istina je da ju troši daleko brže od prethodne generacije tako da i meni uglavnom izdrži nešto više od jednog dana uz neko normalno korištenje od 5 do 6 sati. No na mom je trenutno jailbreakani iOS 5.0.1 pa to baš i nije neki primjer. Sve si više razmišljam da ga dignem na iOS 5.1 bez jailbreaka pa da vidim ako što pomaže u trajanju baterije.

Znam za sigurno da WiFi dosta troši bateriju, ali to je vjerojatno zbog toga što se iPhone 4S više oslanja na internet i vjerojatno stalno nešto traži, ispituje i komunicira nego stariji modeli.

ovdje možeš videjti što se recimo može isključiti ako nije potrebno da bi baterija potrajala nešto duže:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/78619-bate...6gb-5.0.1.html#78778
11.04.2012 | 10:28
Baterija traje koliko traje, ali stvarno ne znam čemu toliko kukanja - puniš ga po noći, ujutro je spreman!
Što se tiče zagrijavanja - samo od WiFi nisam nikad primjetio da bi se zagrijao, ali zato se od igrica zna zagrijati što je po meni normalno za svaki elektronički uređaj kad izvodi zahtjevne radnje, ali nikad to zagrijavanje nije bilo u toj mjeri da postane neugodno. U tom slučaju možeš staviti neki case koji će ti biti medij između ruke i uređaja!
12.04.2012 | 20:17
Na IOS 5.0.1 mi je bil problem sa vremenima upotrebe i čekanja, uvijek je bilo identično i baterija mi je trajala jedan dan do maksimalno dan i pol uz jako jako malo korištenja. Probal sam sve i svašda od restorea, dfu restorea, raznih isključivanja svega i svačega i ništa nije pomoglno. Nakon updatea na 5.1 stvari su se konačno posložile u normalu, sad imam 3 dana na čekanju od toga 7 sati i 45min upotrebe i sve je uključeno, baterija je na 16%, mail provjerava svaki sat, notification je sve uključeno, lokacije su uključene sve osim u sistemskim je samo uključena opcija kalibracije kompasa jer ostalo u HR nema smisla. Mene ovo zadovoljava jer ono prije je bilo ubijanje, jednom sam uspio posložit vremena na 5.0.1 al je trajalo dva tjedna i baterija se popravila na dan i pol do 2 al tada nisam ni išo na facebook ni gledao vrijeme a ni notifikacije nisu bile uključene pa ni mail, a od lokacija jedino je bila uključena navigacija tako da, što se mene tiče, oni koji imaju problema s tim neka nadograde na 5.1, a jailbreak će bit vjerojatno za koji mjesec.
screenshot.png
12.04.2012 | 20:27
Ja ne znam jesam ja lud ili šta, meni se čini da neke aplikacije same od sebe troše bateriju iako su ugašene.. prije da sam lud i da mi se pričinjava, ali opet zapitam se.. :/
12.04.2012 | 21:21
@ Tony, imaš neku konretnu aplikaciju na umu?

Ja mislim da ću napraviti što i Fijo. Na ovom 5.0.1 sa jailbreakom mi se nenormalno brzo troši baterija. Da ga koristim još malo više ne znam da li bi mi izdržala niti cijeli dan, a to je već problem. Ne brine me punjenje svake noći nego da izdrži preko dana.
12.04.2012 | 22:20
@Sank - da ti budem iskren baš sam neki dan pobrisao nekih 10-tak app, inače imam ih oko 70-tak na njemu, sve su kupljene, nikad nije bio jailbreikan, niti ništa dirano na njemu. I mogu ti reći da mi se stanje popravilo, preko noći u standbay-u bi mi otišlo i po 7-8% dok mi sada ode 2%.. ne znam mislim da je software kriv za sve te greške, ali opet kako kome, nekome je predobro trajanje, nekome užasno, mislim koja te serija iPhone-a zapala tako i imaš sada, a očito je 1 od 50 serija proizvodnje dobra.
12.04.2012 | 23:02
Ja isto imam sve kupljeno, tako da prelazak sa 5.0.1 na 5.1 jedino može poboljšat stvari, bar je tako na mojem. Za par tweakova ostat na 5.0.1 radi jailbreaka, a time uništit bateriju punjenjem svakog dana i nije neka utjeha. Brat ima isto 4s ali jailbreakan, od svih tih tweakova phone se zna zmrznut i jedino što pomaže je hard reset, a da mi se to događa svako malo samo zato da se mogu kurčit prijateljima kako mi se ikonice kotrljaju po skrinu. No thanks. Sve mi je jasno da sa jailbreakom dobivate nešto što vam apple uskračuje, za sada još nema jailbreaka za 5.1 no i to če biti.
12.04.2012 | 23:30
Jailbreak NIKAD PA NI TAD!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa