iPhone 4S, baterija i zagrijavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S, baterija i zagrijavanje

11.04.2012 | 00:33
Pozdrav,

Imam novi iPhone već gotovo 5 mjeseci i u globalu sam zadovoljan uređajem, no kao i većina ljudi, naišao sam na probleme oko trajanja baterije i vjerojatno povezanog laganog brzog zagrijavanja uređaja.

Naime, uređaj se lagano počne grijati već nakon 5 minuta korištenja WiFi-ja za surfanje internetom te to prelazi u gotovo neugodno stanje već nakon 20 minuta - ne toliko neugodno da se uređaj uopće ne može držati u rukama, već dovoljno da se dobro osjeti. Čitao sam da to može imati veze sa kratkim spojem na mjestu SIM traya ili je do same SIM kartice. Novu SIM karticu sam dobio prilikom kupnje uređaja u T-Mobileu pa ne znam koliko to može stvarati problem. Da li je tko još naišao na ovaj problem?

Također, teško mi je procjeniti pošto mi je prethodni uređaj bio dosta slabiji iPhone 3G, no čini mi se da uređaj nekad zna brzo istrošiti bateriju. Uglavnom dobivam oko 1 dan i 20 sati standbyja sa oko 5-6 sati normalnog rada (surfanje, poruke, kratki pozivi, streaming glazbe preko 3G/EDGE i slično). Jesu li ovo brojevi u normali sa realnom situacijama?

Zahvaljujem na odgovorima!
11.04.2012 | 01:20
Što se tiče zagrijavanja iPhoena 4S ne znam što da ti napišem s obzirom da se radi isključivo o osobnom doživljaju, a ne o pravom mjerenju. Iskreno i meni se moj iPhone 4S pnekad zna zagrijati tako da se osjeti, ali to nije ni blizu nekom neugodnom osjećaju, dapače, zimi mi čak i odgovara. Ne znam da li ima veze sa SIM karticama jer imam one novijeg datuma.

Što se tiče baterije istina je da ju troši daleko brže od prethodne generacije tako da i meni uglavnom izdrži nešto više od jednog dana uz neko normalno korištenje od 5 do 6 sati. No na mom je trenutno jailbreakani iOS 5.0.1 pa to baš i nije neki primjer. Sve si više razmišljam da ga dignem na iOS 5.1 bez jailbreaka pa da vidim ako što pomaže u trajanju baterije.

Znam za sigurno da WiFi dosta troši bateriju, ali to je vjerojatno zbog toga što se iPhone 4S više oslanja na internet i vjerojatno stalno nešto traži, ispituje i komunicira nego stariji modeli.

ovdje možeš videjti što se recimo može isključiti ako nije potrebno da bi baterija potrajala nešto duže:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/78619-bate...6gb-5.0.1.html#78778
11.04.2012 | 10:28
Baterija traje koliko traje, ali stvarno ne znam čemu toliko kukanja - puniš ga po noći, ujutro je spreman!
Što se tiče zagrijavanja - samo od WiFi nisam nikad primjetio da bi se zagrijao, ali zato se od igrica zna zagrijati što je po meni normalno za svaki elektronički uređaj kad izvodi zahtjevne radnje, ali nikad to zagrijavanje nije bilo u toj mjeri da postane neugodno. U tom slučaju možeš staviti neki case koji će ti biti medij između ruke i uređaja!
12.04.2012 | 20:17
Na IOS 5.0.1 mi je bil problem sa vremenima upotrebe i čekanja, uvijek je bilo identično i baterija mi je trajala jedan dan do maksimalno dan i pol uz jako jako malo korištenja. Probal sam sve i svašda od restorea, dfu restorea, raznih isključivanja svega i svačega i ništa nije pomoglno. Nakon updatea na 5.1 stvari su se konačno posložile u normalu, sad imam 3 dana na čekanju od toga 7 sati i 45min upotrebe i sve je uključeno, baterija je na 16%, mail provjerava svaki sat, notification je sve uključeno, lokacije su uključene sve osim u sistemskim je samo uključena opcija kalibracije kompasa jer ostalo u HR nema smisla. Mene ovo zadovoljava jer ono prije je bilo ubijanje, jednom sam uspio posložit vremena na 5.0.1 al je trajalo dva tjedna i baterija se popravila na dan i pol do 2 al tada nisam ni išo na facebook ni gledao vrijeme a ni notifikacije nisu bile uključene pa ni mail, a od lokacija jedino je bila uključena navigacija tako da, što se mene tiče, oni koji imaju problema s tim neka nadograde na 5.1, a jailbreak će bit vjerojatno za koji mjesec.
screenshot.png
12.04.2012 | 20:27
Ja ne znam jesam ja lud ili šta, meni se čini da neke aplikacije same od sebe troše bateriju iako su ugašene.. prije da sam lud i da mi se pričinjava, ali opet zapitam se.. :/
12.04.2012 | 21:21
@ Tony, imaš neku konretnu aplikaciju na umu?

Ja mislim da ću napraviti što i Fijo. Na ovom 5.0.1 sa jailbreakom mi se nenormalno brzo troši baterija. Da ga koristim još malo više ne znam da li bi mi izdržala niti cijeli dan, a to je već problem. Ne brine me punjenje svake noći nego da izdrži preko dana.
12.04.2012 | 22:20
@Sank - da ti budem iskren baš sam neki dan pobrisao nekih 10-tak app, inače imam ih oko 70-tak na njemu, sve su kupljene, nikad nije bio jailbreikan, niti ništa dirano na njemu. I mogu ti reći da mi se stanje popravilo, preko noći u standbay-u bi mi otišlo i po 7-8% dok mi sada ode 2%.. ne znam mislim da je software kriv za sve te greške, ali opet kako kome, nekome je predobro trajanje, nekome užasno, mislim koja te serija iPhone-a zapala tako i imaš sada, a očito je 1 od 50 serija proizvodnje dobra.
12.04.2012 | 23:02
Ja isto imam sve kupljeno, tako da prelazak sa 5.0.1 na 5.1 jedino može poboljšat stvari, bar je tako na mojem. Za par tweakova ostat na 5.0.1 radi jailbreaka, a time uništit bateriju punjenjem svakog dana i nije neka utjeha. Brat ima isto 4s ali jailbreakan, od svih tih tweakova phone se zna zmrznut i jedino što pomaže je hard reset, a da mi se to događa svako malo samo zato da se mogu kurčit prijateljima kako mi se ikonice kotrljaju po skrinu. No thanks. Sve mi je jasno da sa jailbreakom dobivate nešto što vam apple uskračuje, za sada još nema jailbreaka za 5.1 no i to če biti.
12.04.2012 | 23:30
Jailbreak NIKAD PA NI TAD!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 29 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (540)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO