iPhone 4S, baterija i zagrijavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S, baterija i zagrijavanje

11.04.2012 | 00:33
Pozdrav,

Imam novi iPhone već gotovo 5 mjeseci i u globalu sam zadovoljan uređajem, no kao i većina ljudi, naišao sam na probleme oko trajanja baterije i vjerojatno povezanog laganog brzog zagrijavanja uređaja.

Naime, uređaj se lagano počne grijati već nakon 5 minuta korištenja WiFi-ja za surfanje internetom te to prelazi u gotovo neugodno stanje već nakon 20 minuta - ne toliko neugodno da se uređaj uopće ne može držati u rukama, već dovoljno da se dobro osjeti. Čitao sam da to može imati veze sa kratkim spojem na mjestu SIM traya ili je do same SIM kartice. Novu SIM karticu sam dobio prilikom kupnje uređaja u T-Mobileu pa ne znam koliko to može stvarati problem. Da li je tko još naišao na ovaj problem?

Također, teško mi je procjeniti pošto mi je prethodni uređaj bio dosta slabiji iPhone 3G, no čini mi se da uređaj nekad zna brzo istrošiti bateriju. Uglavnom dobivam oko 1 dan i 20 sati standbyja sa oko 5-6 sati normalnog rada (surfanje, poruke, kratki pozivi, streaming glazbe preko 3G/EDGE i slično). Jesu li ovo brojevi u normali sa realnom situacijama?

Zahvaljujem na odgovorima!
11.04.2012 | 01:20
Što se tiče zagrijavanja iPhoena 4S ne znam što da ti napišem s obzirom da se radi isključivo o osobnom doživljaju, a ne o pravom mjerenju. Iskreno i meni se moj iPhone 4S pnekad zna zagrijati tako da se osjeti, ali to nije ni blizu nekom neugodnom osjećaju, dapače, zimi mi čak i odgovara. Ne znam da li ima veze sa SIM karticama jer imam one novijeg datuma.

Što se tiče baterije istina je da ju troši daleko brže od prethodne generacije tako da i meni uglavnom izdrži nešto više od jednog dana uz neko normalno korištenje od 5 do 6 sati. No na mom je trenutno jailbreakani iOS 5.0.1 pa to baš i nije neki primjer. Sve si više razmišljam da ga dignem na iOS 5.1 bez jailbreaka pa da vidim ako što pomaže u trajanju baterije.

Znam za sigurno da WiFi dosta troši bateriju, ali to je vjerojatno zbog toga što se iPhone 4S više oslanja na internet i vjerojatno stalno nešto traži, ispituje i komunicira nego stariji modeli.

ovdje možeš videjti što se recimo može isključiti ako nije potrebno da bi baterija potrajala nešto duže:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/78619-bate...6gb-5.0.1.html#78778
11.04.2012 | 10:28
Baterija traje koliko traje, ali stvarno ne znam čemu toliko kukanja - puniš ga po noći, ujutro je spreman!
Što se tiče zagrijavanja - samo od WiFi nisam nikad primjetio da bi se zagrijao, ali zato se od igrica zna zagrijati što je po meni normalno za svaki elektronički uređaj kad izvodi zahtjevne radnje, ali nikad to zagrijavanje nije bilo u toj mjeri da postane neugodno. U tom slučaju možeš staviti neki case koji će ti biti medij između ruke i uređaja!
12.04.2012 | 20:17
Na IOS 5.0.1 mi je bil problem sa vremenima upotrebe i čekanja, uvijek je bilo identično i baterija mi je trajala jedan dan do maksimalno dan i pol uz jako jako malo korištenja. Probal sam sve i svašda od restorea, dfu restorea, raznih isključivanja svega i svačega i ništa nije pomoglno. Nakon updatea na 5.1 stvari su se konačno posložile u normalu, sad imam 3 dana na čekanju od toga 7 sati i 45min upotrebe i sve je uključeno, baterija je na 16%, mail provjerava svaki sat, notification je sve uključeno, lokacije su uključene sve osim u sistemskim je samo uključena opcija kalibracije kompasa jer ostalo u HR nema smisla. Mene ovo zadovoljava jer ono prije je bilo ubijanje, jednom sam uspio posložit vremena na 5.0.1 al je trajalo dva tjedna i baterija se popravila na dan i pol do 2 al tada nisam ni išo na facebook ni gledao vrijeme a ni notifikacije nisu bile uključene pa ni mail, a od lokacija jedino je bila uključena navigacija tako da, što se mene tiče, oni koji imaju problema s tim neka nadograde na 5.1, a jailbreak će bit vjerojatno za koji mjesec.
screenshot.png
12.04.2012 | 20:27
Ja ne znam jesam ja lud ili šta, meni se čini da neke aplikacije same od sebe troše bateriju iako su ugašene.. prije da sam lud i da mi se pričinjava, ali opet zapitam se.. :/
12.04.2012 | 21:21
@ Tony, imaš neku konretnu aplikaciju na umu?

Ja mislim da ću napraviti što i Fijo. Na ovom 5.0.1 sa jailbreakom mi se nenormalno brzo troši baterija. Da ga koristim još malo više ne znam da li bi mi izdržala niti cijeli dan, a to je već problem. Ne brine me punjenje svake noći nego da izdrži preko dana.
12.04.2012 | 22:20
@Sank - da ti budem iskren baš sam neki dan pobrisao nekih 10-tak app, inače imam ih oko 70-tak na njemu, sve su kupljene, nikad nije bio jailbreikan, niti ništa dirano na njemu. I mogu ti reći da mi se stanje popravilo, preko noći u standbay-u bi mi otišlo i po 7-8% dok mi sada ode 2%.. ne znam mislim da je software kriv za sve te greške, ali opet kako kome, nekome je predobro trajanje, nekome užasno, mislim koja te serija iPhone-a zapala tako i imaš sada, a očito je 1 od 50 serija proizvodnje dobra.
12.04.2012 | 23:02
Ja isto imam sve kupljeno, tako da prelazak sa 5.0.1 na 5.1 jedino može poboljšat stvari, bar je tako na mojem. Za par tweakova ostat na 5.0.1 radi jailbreaka, a time uništit bateriju punjenjem svakog dana i nije neka utjeha. Brat ima isto 4s ali jailbreakan, od svih tih tweakova phone se zna zmrznut i jedino što pomaže je hard reset, a da mi se to događa svako malo samo zato da se mogu kurčit prijateljima kako mi se ikonice kotrljaju po skrinu. No thanks. Sve mi je jasno da sa jailbreakom dobivate nešto što vam apple uskračuje, za sada još nema jailbreaka za 5.1 no i to če biti.
12.04.2012 | 23:30
Jailbreak NIKAD PA NI TAD!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 13 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (416)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa