Iphone 4s problem !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4s problem !

02.11.2012 | 18:51
Zdravo raja . Kupio sam neki dan wirless ruter i spojim iphone 4s na wi fi i radi ima konekcija you tube ide bez problema i to sa spotovima udem na app store kada skidam al sporo skroz problem je kad hocu viber nece da nikog zove kaze nesto da je do konekcije kad na facebook udem nema nigdje slika al ima tekst i nece stranice da mi otvori IOs mi je 6.0.1 a imam bezicni iternet koji placam 20 km dali je do konekcije ili nesto do rutera a ruteram sam uzeo 64 km tp link 2.5 ghz i 5 dB antena uopste nije los . Hvala unaprijed
02.11.2012 | 19:03
Prva stvar, daj piši i stavi negdi zarez i točku, veliko i malo slovo u rečenici, nemam pojma di je početak i di kraj tog što si pisa

Ok imaš iphone 4s sa ios 6.0.1 spojen na wifi i problem s konekcijom? Youtube radi, viber neće da zove a dal šalje por? Facebook neće da učitava ništa?
Pogledaj u postavkama malo od mobitela, i probaj bez wifi-ja se spojit na facebook i ostale app koje ti ne rade kako treba na wifi da provjeriš je li do njega.
02.11.2012 | 19:31
Gle viber salje poruke.Facebook ucitava sve znaci samo nece da mi otvori slike niti se slike pojavljuju imaju slova,aruzira naslovnicu radi .Danas sam otisao do kafica i spojio se na wi fi , i radi sve bez problema . Jel moguce da je do konekcije ili do routera ?
02.11.2012 | 23:38
Neš ti je do tvog rutera vjerovatno ili možda do davatelja usluga. Probaj ga isključiti iz struje (mislim na ruter) pa ukopčati i upaliti opet.
Jel ti internet na kompu valja sav normalno?
03.11.2012 | 10:32
theblack4 kaže:
Neš ti je do tvog rutera vjerovatno ili možda do davatelja usluga. Probaj ga isključiti iz struje (mislim na ruter) pa ukopčati i upaliti opet.
Jel ti internet na kompu valja sav normalno?

Sada sam zvao ovu firmu za iternet i kazu da imam odlican protk veze i iternet.Znaci do iterneta nije moze biti do rutera jer sam probao i ovo da ga iskljucim al nece opet isto .Nije moguce da mi otvori facebook i sve radi samo slike nece ni da puni onaj krugic ne znam do cega moze biti . Sada mi i otvori aplikacije i skida al sporo viber salje poruke al nece da zove whats app radi .. A bas zelim da napravim i da iternet na kompu je sav normalan .
03.11.2012 | 12:39
Neznam, probao s iphoneom malo u postavkama bolje pregledat? Sačekaj da ti neko od admina i ko se bolje kuži da savjet, ja sam svoje ispuca
03.11.2012 | 13:15
To ti ne vidiš slike na telefonu(s fejsa) a na kompu da? ako je tako onda ti je sigurno do novog iOS_a...sigurno si na iOS 6 i na safariju.Npr. meni safari prizazuje jednu vikacilu(sb) na jednom forumu od prije 15 dana i stalno je isto,ne pomaže ni refreš.Ako koristiš safari,probaj staviti crome ili nešto drugo.
03.11.2012 | 13:33
Skini si speedtest.net na iPhone, izmjeri brzinu pa javi rezultat.
03.11.2012 | 14:25
Prvo resetiraj mrežne postavke na iPhoneu. Ako to ne pomogne, onda sa računala provjeri postavke WiFi na routeru, ako su ti kanali na auto, stavi neki određeni kanal, npr. 8. Svojevremeno je smayo pisao o toj temi pa pogledaj

www.jabucnjak.hr/forum/internet-i-mreze/...e-station.html#87663
03.11.2012 | 14:58
Sank kaže:
Prvo resetiraj mrežne postavke na iPhoneu. Ako to ne pomogne, onda sa računala provjeri postavke WiFi na routeru, ako su ti kanali na auto, stavi neki određeni kanal, npr. 8. Svojevremeno je smayo pisao o toj temi pa pogledaj

www.jabucnjak.hr/forum/internet-i-mreze/...e-station.html#87663

ja to ne znam posto se na ruzmijem bas najbolje oko te tehnologije ako bi ti mogao kako pomoci preko team wiwera ili da mi objasnih kako da to promjenim bio bi ti zahvalan . lijep pozdrav
03.11.2012 | 18:39
cariblanco kaže:
To ti ne vidiš slike na telefonu(s fejsa) a na kompu da? ako je tako onda ti je sigurno do novog iOS_a...sigurno si na iOS 6 i na safariju.Npr. meni safari prizazuje jednu vikacilu(sb) na jednom forumu od prije 15 dana i stalno je isto,ne pomaže ni refreš.Ako koristiš safari,probaj staviti crome ili nešto drugo.

ne koristim safari vec aplikaciju facebook
03.11.2012 | 18:52
@kiker, ja sam ti trenutno u inozemstvu na lošoj internet vezi pa Teamviewer ne dolazi u obzir. Uz router si sigurno dobio upute ili na papiru ili na CD-u. U njima sve lijepo piše kako se na njega prijaviti, treba lozinka, a ona je navedena u uputama, te računalo sa nekakvim web browserom. Nakon toga klik na wireless postavke i tamo je ono što sam naveo u vezi postavki kanala.

Zanima me kojim uređajem si spojen na internet, što ti je dao tvoj pružatelj internet usluga, modem ili router? Naime, nije svejedno ako pored novog WiFi routera imaš još jedan router ili modem koji imaju uključen DHCP server koji daje IP adrese lokalnim uređajima.
03.11.2012 | 22:45
Sank kaže:
@kiker, ja sam ti trenutno u inozemstvu na lošoj internet vezi pa Teamviewer ne dolazi u obzir. Uz router si sigurno dobio upute ili na papiru ili na CD-u. U njima sve lijepo piše kako se na njega prijaviti, treba lozinka, a ona je navedena u uputama, te računalo sa nekakvim web browserom. Nakon toga klik na wireless postavke i tamo je ono što sam naveo u vezi postavki kanala.

Zanima me kojim uređajem si spojen na internet, što ti je dao tvoj pružatelj internet usluga, modem ili router? Naime, nije svejedno ako pored novog WiFi routera imaš još jedan router ili modem koji imaju uključen DHCP server koji daje IP adrese lokalnim uređajima.

Ja imam bezicni iternet tj imam antenu pa ide kabal u jedan router ili modem ne znam sta je pa ide kabal u drugi tj wi fi ruter i onda tek u racunalo .
04.11.2012 | 13:03
Nema veze da li si na internet spojen žicom ili antenom, svejedno moraš imati neki uređaj preko kojeg se lokalna računala spajaju na internet. Taj uređaj obično ima uključen DHCP server funkciju, koja daje IP adrese svakom lokalno priključenom računalu ili iĐiđi. Novo kupljeni WiFi routeri također po defaultu imaju uključen svoj DHCP server, a na jednoj mreži može postojati samo jedan DHCP server jer inače dolazi do problema.

Dakle, nađi upute od svog WiFi routera, kako sam već napisao, i prema njima provjeri postavke te svakako isključi DHCP server te izmjeni WiFi postavke tako da odabereš jedan od kanala koji se prema statistici koriste rijeđe. Restartaj router nakon izmjena.
11.11.2012 | 17:34
Sank kaže:
Nema veze da li si na internet spojen žicom ili antenom, svejedno moraš imati neki uređaj preko kojeg se lokalna računala spajaju na internet. Taj uređaj obično ima uključen DHCP server funkciju, koja daje IP adrese svakom lokalno priključenom računalu ili iĐiđi. Novo kupljeni WiFi routeri također po defaultu imaju uključen svoj DHCP server, a na jednoj mreži može postojati samo jedan DHCP server jer inače dolazi do problema.

Dakle, nađi upute od svog WiFi routera, kako sam već napisao, i prema njima provjeri postavke te svakako isključi DHCP server te izmjeni WiFi postavke tako da odabereš jedan od kanala koji se prema statistici koriste rijeđe. Restartaj router nakon izmjena.

Ukucam njegovu ip adresu od rutera i ne otvara mi ? A uradio sam brzinu na sppedtest.net i iznosi ovako : Ping 29 Download 0.92 upload 0.06 ..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 28 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSin, Riba, superstric, tino1, zedonija, Anonimci (726)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO