Pitanje iPhone 4s ili 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje iPhone 4s ili 5

21.10.2012 | 10:12
Iphone 5 or Iphone 4S,imam oba na raspolaganju,nemogu se odlucit, s obzirom na veliku razliku cijene i opcije s kojima se ja mogu sluzit, sta je bolje uzet?!
21.10.2012 | 10:22
Ako finansijski mozes podnijeti onda definitivno 5.
21.10.2012 | 12:00
Sto kaze Saint, ako mozes nemoj ni razmisljati. Ja se osobno nemogu docekati 5-ice ali ako te financije muce neces ni sa 4s pogrijesiti. Odlican stroj koje ce definitivno ispuniti sve potrebe
21.10.2012 | 12:39
Velika prednost petice je novi prikljucak umjesto starog 30 pinskog. Sve periferije ce od sada biti sa tim prikljuckom.

Ako nemas niti jedan ni drugi, ja bi uzeo iPhone 5.

Kad bi vec imao 4S, peticu bi hladno preskocio jer ne donosi nista novo sto bi opravdalo kupnju.

Ja imam 4G koji me vjerno sluzi i ne mogu pronaci dovoljno dobar motiv da kupim peticu, a imam ga bez poreza po americkim cijenama. Pa ti vidi
21.10.2012 | 12:46
@drlovric - slažem se potpuno s tobom, ako imaš viška novca nemaš što razmišljati, ali u svakom slučaju i iPhone 4 i 4S će odraditi isti posao kao i 5, samo mrvicu sporije, a onaj tko ima 4 i 4S, po meni ni ne treba upgreadat(nije nužno)..

Eto ti ga možeš uzeti po tim cijenama pa opet svejedno imaš iPhone 4, svaka ti čast, ti si primjer ostalima da se može i bez 5-ice..
21.10.2012 | 13:04
Moze se i bez iPhone-a nije to pitanje Razlika u cijeni izmedju 4s i 5 nije nesto ogromna ali to je ipak novi model sto znaci duza podrska,brzi,ljepsi(subjektivno misljenje)......To ga nekako dodje kao kada se poredi ipad2 i ipad3.Neko vidi retinu a neko ne ali u svakom slucaju je bolji od iPad 2 kada se pogleda ispod haube.E sada i ja sam bio skeptican prema iPhone 5 ali kada se uzme u ruku hmmm vrijedi svake pare. i definitvno je puno bolji od 4s
21.10.2012 | 13:58
Ja se isto dvoumio oko 4 i 4s,
Kupio 4 i zadovoljan sam
21.10.2012 | 14:05
Kod mene dileme nema, mislim da je moja petica upravo krenula iz Kine put Europe
21.10.2012 | 14:30
Svi smo sretni
21.10.2012 | 17:47
Spalio te grom s naslovom teme.
21.10.2012 | 18:00
Ispravljeno

@MsrNice
obrati paznju na naslov teme
21.10.2012 | 22:14
O.K.
21.10.2012 | 22:28
..u mojem slucaju petica mi je duplo skuplja od 4S,sto znaci da bi mogo kupit dvije cetvorke S za IP5,a dal je toga vrijedan,jos sam u dilemi..?!!!
21.10.2012 | 23:48
Pa ako stv možeš tako kupi rađe 2 ip 4s i jedan prodaj nekome ovdje, kad dođe ip 5 ionako neće 4s past s cijenom nego će 5 narast, i zaradi para
22.10.2012 | 00:02
imam vec oba na lageru,pa neznam kojeg si ostavit,haha..
22.10.2012 | 00:17
Prodaj oba, nije to za tebe. Kupi neki HTC i uzivaj.
22.10.2012 | 11:52
@zabac,
Tko te je nazivcirao u zadnja dva dana?
22.10.2012 | 12:00
Imaš ih već na lageru i ne bih podijelio sa ostalima? Sramota..

@zabac - to je ono što bi on trebao napraviti definitivno.
22.10.2012 | 16:29
Nitko me nije na živcirao, nego jednostavno sam napisao ono što mi je bilo na pameti.
Ja tih dilema ne bi imao, novo je i novo, osim ako nije ideja zaraditi, onda je točno ono što gore stoji.
22.10.2012 | 20:06
Koliko ja znam nasi operateri uopce ne razvijaju 4G mrezu ako se izuzme par lokacija...
Ima li smisla kupovati mobitel koji nece jos za dugo moci koristiti jednu od najvaznijih funkcija?
22.10.2012 | 20:10
Ako te svrbi novčanik, onda ima smisla..
22.10.2012 | 20:32
Ja san zaljubljenik u NOVO!
22.10.2012 | 22:01
mislim da se isplati iphone 5, ako cijena bude kao i do sad, svi ionako uzimaju na ugovor na 2 godine, tu su i neki bodovi i akcije na pretplatu...

mi koji 2 godine štedimo za novi iphone mozemo
22.10.2012 | 23:04
Phantom_Lord kaže:
mislim da se isplati iphone 5, ako cijena bude kao i do sad, svi ionako uzimaju na ugovor na 2 godine, tu su i neki bodovi i akcije na pretplatu...

mi koji 2 godine štedimo za novi iphone mozemo

22.10.2012 | 23:19
Mateo kaže:
Koliko ja znam nasi operateri uopce ne razvijaju 4G mrezu ako se izuzme par lokacija...
Ima li smisla kupovati mobitel koji nece jos za dugo moci koristiti jednu od najvaznijih funkcija?

iPhone 5 neće *nikad* moći raditi na LTE (btw, LTE nije 4G mreža - 3,9G, u najboljem slučaju , ali jbg kad marketing može uz dovoljno love svaku glupost tehničkog iliterata pretvoriti u apsolutnu istinu ) u Hrvatskoj, jer se ta frekvencijska područja na kojima iP5 podržava LTE neće u HR nikad dati u koncesiju za LTE. Osim ako se netko iz korijena ne predomisli.

Dakle, ako bi netko kupio iP5 radi LTE, taj to definitivno ne treba napraviti. Ali postoje (valjda?) i neki drugi razlozi. 5 red ikona, npr?
23.10.2012 | 13:53
Razlog kupnje može biti i podrška za DC-HSDPA (42Mbit/s) što je podržano kod naših operatera no samo u tarifama koje podržavaju i LTE ("superbrzi mobilni internet" kod VIP-a, odnosno "Extreme Mobile Net" kod T-Mobile).
23.10.2012 | 19:24
Vec se odustalo i od nadogradnje 3G mreze jer broj korisnika ne obecava profit, novu mrezu necu ni spominjati jer se o njoj niti ne vode neke ozbiljne rasprave u krugovima koji bi to trebali raditi:)
Inace, iPhone5 bi se trebao pojaviti na hrvatskom tržištu 2. studenog.
23.10.2012 | 19:39
Naravno da broj korisnika ne obećava profit, kad su operateri lakomi pa napucavaju cijenu. Zašto netko ne ponudi flat tarifu? Da vidiš onda broj korisnika...

Za iP5 sam danas od Vipneta dobio SMS u vezi predbilježbe. Neodređeno su rekli da će mi se javiti s ponudom uskoro nakon što se pojavi u ponudi te da pratim njihov web.
23.10.2012 | 19:40
@smayoo
zar vip već ne testira 4g par godina.
Ja mislim da će 4g proradit.
Pitanje je oće li samo onda bit neka kurvanjska pretplata di će te "gulit ka majmun bananu".
23.10.2012 | 20:45
gule oni dobro, recimo IP4S 9 KN, ugovor dvije godine u tarifi bez limita 699.. haha
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 32 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, IgorD, jura22, Riba, rusty, Anonimci (364)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO