iPhone3G - koji IOS staviti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone3G - koji IOS staviti?

26.09.2012 | 21:39
Bok,

Molio bi za preporuku koji IOS cu staviti na iPhone 3G. Trenutno imam 4.2.1 8C148.

Jeli ima neki koji ce brze raditi ili nesto slicno?

Bitno je da mogu napravit Unlock.

Hvala
26.09.2012 | 22:29
Isprike, zaboravih da se iOS6 može staviti samo na 3gs, 4 i 4s.

Ako ti je mobitel stariji od 2g možeš ga samostalno odkodirati, stavi u iphone karticu od nekog drugog operatera i spoji mob na iTunes preko kabela i izvrši aktivaciju i sinkronizaciju otključanog uređaja te nakon toga napravite restart uređaja.
Ali to vredi samo ako je stariji od 2g, a ako neće tako onda kontaktiraj operatera na koji ti je mob kodiran.
26.09.2012 | 23:04
@B4sic : Dajes pogresne,nepotpune i netacne informacije.
Za iPhone 3G nema iOS 6 niti ce ga biti,naj bolje radi na 4.2.1 tu i ostani.Sam ga neces moci dekodirati tj bez kontaktiranja operatera(mislim na regularni put),zavisno od BB na aparatu postoji nacin otkljucavanja.Ako ti je BB 5.15.04 a nemas mogucnost unlock preko operatera onda moras dici BB na iPad-ov 06.15. pa uraditi downgrade i tek onda unlock preko cydia.Obrati paznju da postoji mogucnost da se sprzi NOR cip jer kada se radi downgrade dolazi do veceg zagrijavanja aparata.Ako nisi bas vican onda je moj savjet da odneses nekome ko to zna da radi ili da dobro pogledas tut na youtube sta i kako
26.09.2012 | 23:10
Po pitanju brzine i JB najbolji je izbor
www.whited00r.com/
27.09.2012 | 01:58
saint kaže:
@B4sic : Dajes pogresne,nepotpune i netacne informacije.
Za iPhone 3G nema iOS 6 niti ce ga biti,naj bolje radi na 4.2.1 tu i ostani.Sam ga neces moci dekodirati tj bez kontaktiranja operatera(mislim na regularni put),zavisno od BB na aparatu postoji nacin otkljucavanja.Ako ti je BB 5.15.04 a nemas mogucnost unlock preko operatera onda moras dici BB na iPad-ov 06.15. pa uraditi downgrade i tek onda unlock preko cydia.Obrati paznju da postoji mogucnost da se sprzi NOR cip jer kada se radi downgrade dolazi do veceg zagrijavanja aparata.Ako nisi bas vican onda je moj savjet da odneses nekome ko to zna da radi ili da dobro pogledas tut na youtube sta i kako

Imao sam 06.15.00 cini mi se, ipadov, downgradeo ga na 05.13.04 (cini mi se), i sve bilo super. Kako je ostalo na mobu od cure slike, kontakati i slicno, pritisnem erase all contents and settings i normalno, itunes mu dignuo baseband.

Tvoj post mi je otvorio oci. Ucinio sam kako si napiso, logicno, i sve radi.

Sto se tice brzine, sto kaze jmirakul, kako bi mogo sad stavit whited!?

thxx
27.09.2012 | 10:57
Witedoor je baziran na 4.2.1 samo je promjenjen interface da lici na 5.0,koliko se sjecam brzina je ista kao sto je sada.Na zalost to je stvarno star model i podrska apple-a je bas nikakva.Whitedoor stavljas tako sto aparat stavis u DFU mode i uradis restore sa IPSW whitedoor koji si skinuo sa njihove stranice.
27.09.2012 | 11:04
3G je jako star uredjaj i Apple je zaustavio podrsku na 4.2.1. djelomicno i zbog toga sto je iOS5 vrtio bolesno sporo. Pa i 3GS stuca na iOS5, 3G uope ne bi bio ni upotrebljiv.

Tu su stvari jednostavne, nabacis 4.2.1. i koristis ga kao obicni smartphone (najnovije igre i aplikacije ionako rade iskljucivo na 5+).

Ako te to ne zadovoljava, preskocis hladno 3GS i kupis rabljenu 4G koja ce raditi sve sto ti treba.

Vrijeme ga je jednostavno pregazilo...
27.09.2012 | 11:29
Slažem se sa @saint i @dlovric. Star je to HW. Bilo bi dobro kad bi mogao pronaći staru verziju (4.3.1) whited00r koja je bazirana na iOS 3.1.3. Tad bi osnovne funkcije radile dosta brze u odnosu na iOS 4.2.1. U tom slučaju morao bi zaboraviti na bilo kakvu instalaciju sa AppStore, pa cak i Cydie jer skoro nitko više ne drži SW kompatibilan sa verzijom 3.1.3. Možeš probati sa WD 5.2.1 i vidjeti jel ti brzina zadovoljavajuća. Ja još uvijek korisitim iP 3G sa WD4.3.1 (iOS3.1.3 ispod haube). Prešao sam na WD prije otprilike godinu i pol dana jer mi je 3G na iOS 4.XX bio nepodnošljivo spor.
27.09.2012 | 11:49
@B4sic : nemoj da ispravljas svoje postove ako je vec neko komentarisao to sto si prvo napisao,ostali ispadaju totalno ne povezani i svi odgovori mogu samo zbuniti nekog drugogo korisnika koji ima slican ili isti problem.Znam da zvuci kao da imamo previse pravila na forumu ali vjeruj zbog nacina na koji funkcionisemo forum je uredan i pregledan pa se svi trudimo da takav i ostane.NHF
27.09.2012 | 21:39
Hvala svima na odgovorima.

Ovaj stari 3g, koristim na tele2 mrezi za posao, a za privatni mob imam iPhone4.

Ostat cu na 4.2.1. Al volio bi kad bi mogao vratit na 3.1.3. Taj je stvarno najbrzi na 3ci. Ne znam jeli to moguce sa ovim basebandom sada 05.13.04?

Nikakva instalacija nicega me ne interesira, znaci ovo je striktno mobitel vulgaris.

Hvala
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO