iPhonea 5 - Reakcije misljenja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhonea 5 - Reakcije misljenja

12.09.2012 | 19:57
jailbreaklegend.com/iphone-5-media-event...ne-2012-apple-event/

Samo klik na play na prozoru sa videom!
12.09.2012 | 20:02
izgleda da je to pokušaj livestreama, dečki su se malo zaletili!
12.09.2012 | 22:43
Ljudi, neznam kako vi ali ja sam razočaran s izgledom novog iPhonea. Opet ona glupava home tipka i 2 centimetra neiskorištenog prostora. Od unutarnjih karakteristika ništa spektakularno-deja vu kod konkurenata davnih dana.
12.09.2012 | 22:45
jabuka na poleđini ljepše sjaji
12.09.2012 | 23:09
Nije ni blizu sto sam ocekivao ali je opet stvarno lijep
Pogledajte video na apple stranici
12.09.2012 | 23:37
Ja cist zadovoljan, moguce da nisam pre zahtjevan pa zato. Meni je kod mobitela najbitnije surfanje netom a tu bi A6 i veci ekran mogli znatno poboljsati to iskustvo. Jedva cekam usporedbe A5X i A6 jer bit ce zanimljivo ako ce iphone znato brze otvarati stranice od ipada koji je prvobitno i namjenjen surfanju.
13.09.2012 | 00:33
lijep je. veci zaslon, tanak i lagan. veliki plus za moj gust je odabir materijala. kao i kod ip4 i ip4s, volim taj osjecaj stakla i metala (u ovom slucaju aluminija).
pretpostavljam da brzina procesora i kolicina rama nece biti problem. sa time sam imao problema samo na 3G-u nakon updatea na iOS 4.0. ostalo je uvijek radilo brzo. 4S sam preskocio, tako da cu ovog uloviti.
13.09.2012 | 00:46
iPhone4 je bio 629EUR, iPhone5 je 679EUR,
a koliko je inicijalna cijena bila za iPhone4S ?

Pitam se da li mi treba dulji telefon u dzepu,
ima finih opcija, ali opet da li su uopce svakodnevno potrebne.

Mislim da ce biti lakse odluciti preci sa 3G-a na peticu, nego sa
cetvorke, a sa 4S jos manje, ne vidim bas ono pravi motiv !?

Da nemam iPhone, onda bi ovo bio naravno puno uzbudljiviji model od inicijalne serije 4.
13.09.2012 | 09:32
Ja sam neki dan ubo ipad2 64gb 3g wifi i zadovoljan sam surfanjem itd. Opcenito skroz zadovoljan. Imam par mjeseci 4s i zadovoljan i njime, vise mi ne treba. Iphone 5 cu preskociti. Mozda ubodem 5s ili 6 za godinu ili godinu i pol kad mi istekne ugovor sa Vip-om.

Uglavnom ovaj iphone 5 mi se ne cini spektakularnim. Nesto veci ekran, koji mi stvarno nije nuzan. 3,5" je stvarno po mjeri. Jedina prednost mu moze biti bolja baterija ako bude ista bolja od predhodnika
13.09.2012 | 10:21
Sve divno i krasno, ali za sebe znam da necu sa svog 4s prelaziti na iPhone 5.

Dvije stvari me cude u cijeloj prezentaciji. Predstavljen je novi, manji konektor za iPhone, "Lightning". Koliko sam uspio vidjet, Lightning koristi USB 2.0 sucelje... Neznam cemu predstavljat novi konektor na starom sucelju, posto je USB 3.0 tu, i zaista je znacajno brzi u odnosu na USB 2.0. -> store.apple.com/us/product/MD818ZM/A/lig...o-usb-cable#overview

Osim toga, konverter sa 30pina na Lightning kosta nevjerojatnih 29$. 29$ za konverter, sta je previse, previse je. store.apple.com/us/product/MD823ZM/A/lig...ng-to-30-pin-adapter
13.09.2012 | 11:27
Ma nije čak ni cijena adaptera problem, iako je smiješna.

Imam doma Bose sounddock i kako bi ja sad trebao koristiti iPhone 5 sa tim adapterom?

Svaki dock ima "čašicu" u koju telefon sjedne i ona ga drži a ne konektor.
A ja bi trebao staviti adapter na svoj Bose pa onda na njega iPhone koji će stajati i oslanjati se isključivo na Lightning konektor koji ima cca 5 mm širine.
Nakon 3 dodira telefona baš me zanima koliko će trajati i moj konektor na telefonu a i taj adapter.

A baš sam se nabrijao na promjenu i umirovljenje svojeg 3GS-a.
13.09.2012 | 11:42
A očito ti ne gine još i adapter za dock tvog Bose uređaja.

Znači treba ti adapter na koji će doći još jedan adapter.

Sve se da riješit....samo daj šuške!!!!
13.09.2012 | 11:57
velejaj kaže:
Ma nije čak ni cijena adaptera problem, iako je smiješna.

Imam doma Bose sounddock i kako bi ja sad trebao koristiti iPhone 5 sa tim adapterom?

Svaki dock ima "čašicu" u koju telefon sjedne i ona ga drži a ne konektor.
A ja bi trebao staviti adapter na svoj Bose pa onda na njega iPhone koji će stajati i oslanjati se isključivo na Lightning konektor koji ima cca 5 mm širine.
Nakon 3 dodira telefona baš me zanima koliko će trajati i moj konektor na telefonu a i taj adapter.

A baš sam se nabrijao na promjenu i umirovljenje svojeg 3GS-a.

slazem se, to je koma situacija.
13.09.2012 | 12:24
Evo jedne zanimljivosti

store.apple.com/us/browse/home/shop_ipho...amily/iphone/compare

fotke ne predstavljaju pravi omjer. just saying. iP5 je uži od četvorke i 4S.
13.09.2012 | 12:32
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

Kako mislis uzi? Pa jesi pogledao specifikacije?

Kaze width za 4s: 2.31 inches (58.6 mm)

Width iPhone 5: 2.31 inches (58.6 mm)
13.09.2012 | 12:35
ne svidaju mi se one rupice gdje je zvucnik i novi prikljucak... podsjeca me na kineske kopije iphona 4 ....
i zanimljivo mi je kako novi ipod store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/ipod_nano lici na nove nokije, tj. obrnuto...
13.09.2012 | 12:40
Da, to je zanimljivo

13.09.2012 | 12:44
Ovo za Lumie sam već negdje ovdje postao, ali evo opet
Sve je relativno

13.09.2012 | 12:55
ne kuzim zasto svi zelite neko cudo nevidjeno ili revoluciju. ili sto bi to trebalo napraviti da dodje do revolucije? revolucija je teoretski bila iPhone kao uredjaj, sve sada je samo uskladjivanje proizvoda sa postojecim tehnologijama
13.09.2012 | 13:23
Ja se stvarno slažem sa svima koji su zadovoljni sa novim iPhone-om.
Od kada sam uzeo 3GS nisam više niti jedan puta pogledao GSM Arenu a prije sam tamo visio ko debil svaki dan i gledao kaj je izašlo novo.

Znači cijeli sistem kako telefon glatko radi, povezanost sa svim uređajima i opčenito cijela filozofija je nešto što konkurencija nikada neće dostiči.
O dizajnu i kvaliteti izrade da i ne pričam.
Neznam što je to revolucionarno u dizajnu SG3 u odnosu na I i II model.

Mene, kao što sam i rekao, u očaj baca samo novi konektor.
13.09.2012 | 13:31
Da, taj novi konektor će biti poprilična boljka dok ne prođe vrijeme zaborava
S jedne strane klasično za Apple; idu dalje bez osvrtanja, a da nikome nije točno jasno zašto
13.09.2012 | 13:33
Uzimam čim dođe u Vip! Kakav stroj braze mili! Vrh vrhova! Brutalno jak brz pouzdan siguran. Itd, itd! Mora i bit će moj!
13.09.2012 | 14:42
Novi je konektor uveden iz razloga što je novi iPhone stanjen i staro rješenje se nije uklapalo u novi koncept.

Od novosti, osim ekrana, najviše se veselim novom A6 procu koji se tek ima dokazati na testovima. Appovi za njega tek stižu.

Produženje iPhonea također pozdravljam, pogotovo na način na koji je izvedeno.
Imamo više screen real-estatea, a i dalje će ga biti moguće koristiti jednom rukom bez problema.

Isto tako valja shvatiti da od applea do daljnjega neće trebati očekivati nekakve revolucije iz trenutnih linija proizvoda. Dobro je netko rekao, oni koji su tresli kako treba su bili prvi iPhone i četvorka. Prvi zbog 100% pogođenog dizajna smartphonea (koji je i danas, uz ne tako radikalne izmjene, aktualan), a četvorka radi Retine. Čak bih se usudio reći da je najmanju razliku napravio 4S, sve što je donio sa sobom je bila Siri, a ona je i dan danas u beti, gotovo godinu dana nakon uvođenja.

Ono što mene možda malo razočarava je novi iOS6. Petica je donijela iMessages, četvorka iBooks, trojka landscape SMSanje... šestica osim karata ne nudi objektivno ništa značajno novo; pogotovo ne za neAmerikance.

No opet, i dalje me zanima odgovor na jedno pitanje: WILL IT BLEND?
13.09.2012 | 15:06
Svatko ima pravo na svoje mišljenje tako svatko može biti ili razočaran ili zadovoljan dosad viđenim, ja nisam razočaran ni najmanje jer neznam točno što je dio populacije na kraju krajeva očekivao , čitao sam malo i druge forume i nije mi jasno da ti isti ljudi koji su materijal koji je procurio pred neko vrijeme hvalili a sad su neki od njih kada je iPhone 5 objavljen službeno ostali RAZOČARANI !?!? A čime su to razočarani ? Što nema klimu ili što nemože lebdjeti po sobi ? Pa ovo je vrhunac tehnologije , ili pri samom vrhu , po mom mišljenju nekakva drastična promjena dizajna nema smisla jer je iPhone upravo po tom prepoznatljiv dok ga drugi kopiraju . A6 !!! Čekam prve benchmark testove ali ako se nevaram da je A5 sa 800 mhz razbio konkurenciju , što će tek raditi A 6 !! Izgled , dizajn - staklo i aluminij , po meni savršeno ! staklo se dosad pokazalo odlično a aluminij je samo šlag na tortu ! da više ne duljim , ovo je moje osobno mišljenje i mislim da je to jedan jeben stroj ! kad dođe u ruke onda ćemo ipak malo i više znati do tad živi bili ! pozdrav od Clerica i isprike zbog dugog posta
13.09.2012 | 15:11
Razocaran sam sto nije plastican kao HTC-ovi modeli. Sto nema odlican software (koji se da rootati) koji pokrece sve smartphonove iz linije Samsunga, HTCa, Motorole itd.
13.09.2012 | 15:16
civicar kaže:
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

mislio sam na fotke. novi iphone je uži na fotkama od druge dvojice ))) tako da nemoš baš imat pravu sliku... uzmi metar pa izmjeri širinu fotke petice i četvorki. bad apple! bad bad apple!

možda nas ovo i čeka za nekih 5 godina )))

www.show.hr/poster/iphone-10-najduzi-mobitel-ikada/
13.09.2012 | 15:52
teebz1978 kaže:
civicar kaže:
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

mislio sam na fotke. novi iphone je uži na fotkama od druge dvojice ))) tako da nemoš baš imat pravu sliku... uzmi metar pa izmjeri širinu fotke petice i četvorki. bad apple! bad bad apple!

možda nas ovo i čeka za nekih 5 godina )))

www.show.hr/poster/iphone-10-najduzi-mobitel-ikada/

aha, sorry, krivo sam te skuzio. Da, na fotkama se i meni cini uzi.
13.09.2012 | 19:17
Sta misle ameri o iPhone 5

13.09.2012 | 19:35
teebz1978 kaže:
[quote]civicar kaže:
teebz1978 kaže:
Evo jedne zanimljivosti

meni nije uži, isti su i 4 i 5 , cca 3cm
13.09.2012 | 23:02
Ha, ha, ha... da je širok 3cm, vjerojatno bi se zvao iPhone Mini, a ne iPhone 5
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, superstric, Anonimci (490)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi