iPhone 3G problem s ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G problem s ekranom

04.09.2012 | 00:57
Pozdrav.

Tražio sam po forumu i nisam našao neku sličnu situaciju pa otvaram novo pitanje.

Naime, otišao je LCD na ženinom iPhone-u 3G pa sam krenuo mjenjati isti.
Ekran se razbio prilikom pada skupa sa staklom naravno.
Iako LCD nema niti jedne crte na sebi ne vidi se ništa na ekranu osim što svijetli i kao da ima smetnje (kao kod TV-a sa analognim signalom).

E sad, uzeo sam preko e-bay-a novi set LCD, touch screen, digitizer i svi pripadajući gumbići pa krenuo mjenjat.
Sve sam lijepo rastavio pa sastavio, usput promjenio i leđa telefona, no nakon sklapanja ekran je ostao kompletno crn. Ništa, nikakvi znakovi života.
Kao da ga nisam niti spojio.
S obzirom da sam prvo pomislio da su možda kontakti u pitanju, provjerio sam ih ali svi su ok.
Mislio sam da je možda došao LCD koji je neispravan pa sam vratio stari razbijeni unutra ali sada je i on kompletno ugašen.

Ostatak telefona radi normalno, itunes-i ga normalno prepoznaju, napravio sam sync, backup, čak i restore, no na ekranu nema života.

Ovo mi je neznam ni sam koji već iPhone da sam ga rastavljao i prčkao po njemu i nikada do sada nisam imao nikakvih problema.

Jedino što mi pada na pamet je da se možda nešto smrdalo s obzirom da nisam gasio telefon prilikom otvaranja, no nikada nisam gasio iPhone prilikom otvaranja i nikad ništa. Dali samo do sada imao samo sreću ili što, neznam, ali ovaj ne radi.

Ako ima netko kakvu ideju što početi biti ću zahvalan na pomoći.
04.09.2012 | 01:20
Nisi dobro spoio i naravno da trebas gasiti telefon dok cackas HW.Pa pod naponom je naravno da mozes nesto spaliti.
04.09.2012 | 01:32
Neznam, odspojio sam i ponovno spojio jedno 10 puta.
Moguće da sam svaki put loše spojio ali iskreno sumnjam.

Kažem, već sam dosta puta mijenjao i rastavljao telefon do zadnjeg šarafa i nikada nisam imao nikakav problem.

Jel znaš možda da li bi moglo biti nešto drugo?

Po netu sam viđao da ljudi komentiraju da se zbog ne gašenja uređaja MB zna zblesirati, nešto kao da misli da je LCD upaljen iako nije.
Nevjerojatan mi je takav događaj ali tako sam čitao.

Uz to mi niti stari ekran više ne radi, odnosno ne svijetli bijelo. A taj ekran sam mjenjao do sada već 4 puta s obzirom da mi je malom to najdraža igračka.
04.09.2012 | 07:23
Probaj generalku raditi na upaljenom motoru.
04.09.2012 | 12:02
Naravno da neću, no kako sam i rekao, stari ekran na telefonu je bio razbijen, nije se na njemu vidjelo ništa pa isto tako nisam ni mogao ugasiti telefon jer se ne vidi "slide to power of".
Čekati 10 dana da se bez SIM kartice baterija istroši nije bila opcija zbog vrištanja jednogodišnjeg djeteta tih istih 10 dana.

S obzirom na to da se baterija nalazi ispod svega i da treba odspojiti ekran da bi odspoji bateriju i ugasio telefon, ako znaš neki drugi način kako otvoriti iPhone a da ga prije toga ugasiš, reci pa ću znati za drugi put, sigurno mi ovo nije zadnji LCD koji će mali srediti.
28.08.2013 | 12:40
Da li ste rijesili problem jer imam istu identicnu situaciju.

Pronasao sam na jednom forumu i probao ali nista se nije dogodilo.

if all is ok with the connection and the LCD. you certainly don't power off yr idevice when you open it.

1 dl Recboot

2 enter recovery mode

3 exit recovery mode

Don't know why but a recovery of the iphone fix this problem : black screen LCD when you put it on a iphone not plugged off. For not lost data just turn your iphone into recovery mode and escape from recovery. (Recboot is perfect for that) i have this problem on many iphone 3G, 3GS i've repaired and i have fixed this problem like this.

www.ifixit.com/Answers/View/1925/Why+is+...+lcd+and+digitalizer
28.08.2013 | 20:33
Rješio sam problem kupovinom novog ekrana.
Očigledno sam "uredio" oba stara ekrana prilikom otvaranja jer je novi radio normalno.

No kako mi je mali i taj novi rješio za 2 tjedna, odustao sam od ponovne kupovine i dao mu kamen nek se igra
28.08.2013 | 22:35
Hvala Vam,sad znam na cemu sam
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 27 minuta
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO