Carina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Carina

23.08.2012 | 18:07
pozz
Prije 3 tjedna mi je stigao moj iphone 3gs sa servisa iz Velike Britanije,
iPhone je kupljen u hrvatskoj imam kutiju, ali racun jos nisam pronasao.
I naplaceno mi je oko 350 kn carine za moj vlastiti telefon?!?
Kome da se obratim i kome da se zalim?
23.08.2012 | 20:38
Mislim da si trebao prije carinjenja tražiti kopiju (ponovni ispis) računa od koga si kupio i to predočiti carini. Bojim se da je sada kasno.

Nego, kako je završio u englesku na servis?!
24.08.2012 | 10:14
Vjervatno je tamo kupljen
24.08.2012 | 13:17
ništa vas od toga neće spasiti. Ja kupio u Londonu helikopter na daljinski za klinca i pokvario se. Poslao mail u Harrods i oni šalju besplatno novi helikopter. Uz njega u kutiji jasno bio stari račun i novi račun na kojem se vidi da je zamjena uređaja zbog kvara ali ne priznaju oni to uopće. Zvao sam Branimirovu (carinu) i ne zanima ih... Isto tako jednom sam se raspitivao o slanju pokvarenog HDDa van i rečeno mi je da će cariniti (tj. naplatiti PDV, carine nema ako je iz EU) svejedno...
24.08.2012 | 13:42
Od kad mi se dogodilo da sam ja jednu stvar naručio iz EU i morao navratiti do carine i sva moguća davanja platiti, a prijatelj na isti način naručio tu istu stvar i došla mu kući te platio samo dio onoga što sam ja mislim da je svaki komentar suvišan. Sve ovisi o tome kako koji carinik prosudi osobno u datom momentu...
24.08.2012 | 14:13
Oni su obična nepismena govna, i jedva čekam kad ćemo ući u EU da im podjele (ako bog da) otkaze pa da vide kako se živi od obične plaće bez šuške koja uleti od nekog očajnika da im "srede" nešto šta su sami zakomplicirali.
Kad me na granici pita: "ima li šta za prijaviti", a ja mu kažem "nema" a on na to "a u gepeku?" koda smo svi mi hrvati šverceri a on će svojom psihološkom sposobnošću utvrditi da li sam ga ja slagao ili ne, jer na pod pitanje "u gepeku" ću se ja tako usrati da moram priznati da ipak švercam.
A da ne govorim da mi kod uvoza neka roba zna kod tih seronja stajati i do tri tjedna, jer neko nije nešto potpisao crnom nego bijelom kemiskom.
To sve treba ractjerati i njihove plaće dati sirotinji i djeci u školama.
Ali ja bi im na tvom mijestu zaprijetio upravnim postupkom, jer nešto šta je plaćeno, se ne može još jednom plaćati.
28.08.2012 | 12:21
Tetak je nasao taj servis i rekao salji tamo
Za 130 funti je koliko je kostao servis isplatilo se jer je mjenjano sve osim maticne, radi i wi-fi
28.08.2012 | 14:11
Moram primjetiti da si za tu lovu mogao kupiti skoro novi 3gs

A sto se tice carine...tako je kako je!
Najvise ovisi o carinikovoj zeni te noci

Uspio sam uvesti neke lude stvari koje su uzasno skupe, ali carinik nema pojma o cemu se radi, dok za neke druge jeftine pizdarijice su mi okinuli carinu.
Nema pravila.
28.08.2012 | 16:08
Zvao sam prodajno mjesto i isprintat ce mi ponovo racun a onda idem u Osijek malo u obilazak
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 30 minuta
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO