iPhone 3gs iOS 4.1 jailbrakean
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3gs iOS 4.1 jailbrakean

22.08.2012 | 12:50
Bok, trebao bi malu pomoć od vas starih lisaca..

Kad spojim mob na iTunes nudi mi Update iOSa na 5.1.1.

Ako stisnem Update i nadogradim operativni s novom verzijom dali mogu šta izgubiti ili će se samo operativni nadogratiti a jailbrake ostaje kao i svi programi, slike, mp3 i videa?
22.08.2012 | 13:11
Sve se brise,tj dobivas cist iOS.S tim da neke stvari mozes vratiti iz backup-a, a JB gubis.
22.08.2012 | 13:21
Oke, tnx!

Ma nisam nikad radio jailbrake pa me strah da nešto ne smrdam a bez mobitela ne mogu biti jer mi stalno treba.
Pa se dvoumim dali da probam sam ili bolje ne.
22.08.2012 | 13:29
S obzirom da imaš jailbreak ne možeš napraviti samo update preko iTunesa jer će vjerojato takav pokušaj zavrsiti sa nekom iTunes greškom, a telefon će ući u restore petlju.

Jedini način da napraviš uspjenu nadogradnju na 5.1.1 jest slijedeći postupak:

1) prvo napravi nadogradnju svih aplikacija i tweakova instaliranih preko cydie i skini nadogradnje aplikacija koje imaš u iTunesima
2) instaliraj preko cydie xBackup ili neku sličnu aplikaciju za izradu sigurnosne kopije svega instaliranog preko Cydie
3) pokreni xBackup i u postavkama uključi opcije: Cloud, Icon Layout, App Settings i Auto Reboot
4) napravi backup preko xBackupa
5) spoji iPhone na iTunes, odbij kad ti ponudi update i zatim napravi backup iPhonea
6) iPhone treba staviti u DFU mode ovim postupkom: m.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034
7) napravi restore na iOS 5.1.1
8) kad iTunes završi pitat će te kako želiš prijaviti iPhone, kao novi uređaj ili napraviti povrat podataka, nemoj ništa kliknuti, samo odspoji iPhone i zatvori iTunes
9) sad napravi jailbreak prema ovom uputstvu:
na Windowsima: m.iclarified.com/entry/index.php?enid=22184
Na Mac OS X: m.iclarified.com/entry/index.php?enid=22185
10) nakon što je jailbreak uspješno napravljen, ponovo pokreni iPhone i onda Cydiu i preko nje instaliraj xBackup
11) pokreni iTunes i spoji iPhone, te odaberi sada povrat backupa. Ovisno o broju instaliranih aplikacija to može potrajati, pa budi strpljiv
12) kad se sve vrati, neke ikone aplikacija još neće biti posložene kako je bilo jer nedostaju one instalirane preko cyide. Zato sad pokreni xBackup i napravi download & restore. To će potrajati puno duže nego izrada backupa, pa budi strpljiv. Kad završi iPhone će se resetirati i nakon toga sve bi trebalo biti kao i prije, osim što ćeš sada biti na iOS 5.1.1

Ovaj postupak ne čuva stari baseband, pa ako ti je to bitno zbog otključavanja, onda onaj dio restorea preko iTunes treba napraviti sa prethodno izmjenjenim firmwareom.

Kod povratka backupa, moguće je da ti se neke aplikacije ne vrate ako nisu kompatibilne s novijim iOS, zato je bitno prije cijelog postupka provjeriti i nadograditi sve aplikacije koje si skinuo preko iTunesa i cyide.

Ako imaš još koje pitanje slobodno napiši.
22.08.2012 | 13:59
Budem sad probao pa šta bude, jednom to moram i sam probati..
Samo mi još nešto samo reci, poslje 3. postupka mobitel ne treba biti spojen s računalom i iTunesom?

3) pokreni xBackup i u postavkama uključi opcije: Cloud, Icon Layout, App Settings i Auto Reboot
4) napravi backup preko xBackupa
5) spoji iPhone na iTunes, odbij kad ti ponudi update i zatim napravi backup iPhonea

i još nešto 5. stavka kako i gdje idem u iTunesu da napravim backup?

hvala!
22.08.2012 | 15:33
Evo riješeno nešto mi xBackup nije htio izbaci mi error ali nema veze radim restore na 5.1.1..
22.08.2012 | 16:13
Molio bi vas pomoc..
iPhone sam stavio u DFU mode
u iTunesu sam otišao na Restore
prvi puta mi je skidalo nešto 15ak min
nakon toga je napravilo na kraju Extracting Software
i na kraju mi izbaci "The iPhone "iPhone" could not be restored.An unknown error occurred (3194)."?

Pokušao sam ponovno ponoviti sve isto ali više mi ne skida 15min software nego ga odma Extractira i opet izbaci isti error.

Gdje sam pogrešio i šta trebam napraviti da mi uspije?
22.08.2012 | 16:15
Ma xBackup i nije toliko nužan, pomaže jedino da ne moraš ponovo sve instalirati preko Cydie, a nije nužno da je iPhone spojen na iTunes prilikom izrade backupa s njime jer on stavlja backup u posebnu mapu na samom iPhoneu i kopiju na server ako je uključena opcija Cloud.

Jedino, baš zato što radi backup datoteku na iPhoneu, dobro je prvo s njime napraviti backup, a tek onda sa iTunes jer će tako biti spremljena i na računalo.

Na iTunesima desni klik na naziv iPhonea u lijevom dijelu prozora otvara padajući izbornik iz kojeg se može pokrenuti izrada backupa ili njegov povrat, ali to si vjerojatno već otkrio.
22.08.2012 | 16:17
Otkrio sam za backup, ali sad me mući problem koji sam postao u postu višlje..
22.08.2012 | 16:20
Ako si nekad koristio Tinyumbrellu ili dirao host datoteku može se pojaviti 3194 greška ili dok radiš resore moraš cijelo vrijeme biti spojen na internet. Za rješenje vidi:

www.omizio.com/jailbreak/greska-3194-error-3194/#
22.08.2012 | 16:35
Evo riješio i taj problem..
Hvala Sank, restore pri kraju i onda krečem s JB nadam se da će upaliti od prve
22.08.2012 | 16:46
Imam pitanje evo aktivirao sam telefon stavio karticu, nikako da mi nađe bonbon mrežu..
Piše mi pod General-Version 4.3.5 (8L1), šta ne bi trebao imati zadnju verziju iOS 5.1.1?

RIJEŠIO!!

To je zbog starije verzije iTunesa, skidam zadnju verziju 10.6.3 i s njome ću moći staviti 5.1.1 operativni..
22.08.2012 | 19:04
Eto hvala svima na pomoći uspješno instalirao iOS 5.1.1 sa JB!

Samo dva pitanja , mislim da sad mogu konačno koristiti Bluetooth za prebacivanje podataka s drugim mobitelima, pa bi vas molio da mi preporućite neku oke aplikaciju da sad ne lutam po googleu tražeći?

Jednom mi je netko rekao kako maknuti ono "pretraži iphone"-nalazi se na sasvim desnoj strani kad listraš stranice-točnije prije prve stranice s ikonicama i programima?

Hvala za sad!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa