JES Deinterlacer za video
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

JES Deinterlacer za video

18.08.2012 | 12:14
Došao sam kući i počeo s prebacivanjem fileova na vanjski HDD. Inače imam kameru Canon HV30 koja daje 1440x1080pix na 25fts. Uz video snimljen s kamerom, imam i desetak videa snimljenih s iPhone 4S 64G.

Koja je najbolja opcije kod JES Deinterlacera (jeschot.home.xs4all.nl) kod prebacivanja s 30 na 25fps, a da pri prebacivanju ne naraste veličina filea 3 ili 4 puta?

Još imam problema što trebam sve snimljeno okrenuti jer se služim lijevom rukom, a ne desnom (zbog posljedica moždanog udara)...
18.08.2012 | 13:50
Ne znam zasto bi narasla?
Mozda da probas mpeg streamclip...
18.08.2012 | 15:23
File ti je narastao jer ti JES ako se dobro sjecam po defaultu puca van AIC (Apple intermediate codec) koji je pogodan za daljnju obradu u fcp ili iMovie-u. iPhone snima u h264 format koji bas i nije pogodan za montazu zbog ogromne kompresije.
18.08.2012 | 19:47
Da li da probam sa MPEG Streamclipom ili sa JESom?
Moram složiti video snimljen s Canon HV30 i video od iPhone 4S.
18.08.2012 | 20:34
diplodocusIII kaže:
Da li da probam sa MPEG Streamclipom ili sa JESom?
Moram složiti video snimljen s Canon HV30 i video od iPhone 4S.

Ja bi to u prores, sa streamclipom koji ima mogucnost rotiranja videa, pa smontirao...
18.08.2012 | 20:51
Da li prores radi u Final Cut Expressu?
Ja samo s njim radim.
19.08.2012 | 00:45
Nemam Express ali 99.99% da radi, uostalom probaj iskonvertirati jedan file pa ces vidjeti
20.08.2012 | 08:37
Baš se na snalazim u StreamClipu, kako da prebacim video u 25fps, kako da ga okrenem za 180 stupnjeva i kako da ga prebacim sa 1920x1080 na 1440x1080dpi?
Želim ga staviti u Final Cut Express zajedno s videom od kamere Canon HV30.
20.08.2012 | 09:30
Ovako...
Screen_shot_2012_08_20_at_8.png
20.08.2012 | 09:38
kod Compression, ja nemam Apple ProRes 422, imam Apple H.261, Apple Intermediate Codec i ostale, ali ne ProRes. Još da te pitam gdje mogu namjestiti da s 30fps prebaci video na 25fps?
20.08.2012 | 11:29
support.apple.com/kb/DL1396

Frame rate ti je automatski kod odabira codeca.
20.08.2012 | 11:49
Kada sam uzeo jedan QTime koji sam prebacio u 1440x1080 i koristio Apple H.261 Compression, u QuickTime Playeru mi je pokazalo da je u 30fps, a ne u 25fps. Meni se čini da u Final Cut Expressu nema automatski odabir Codeca odn. fpsa?
Postoji li način da u StreamClipu ili negdje drugdje prebacim fps s 30fps u 25fps?
Do sada sam radio s JES_Deinterlacerom
20.08.2012 | 12:26
diplodocusIII kaže:
...
Postoji li način da u StreamClipu ili negdje drugdje prebacim fps s 30fps u 25fps?
...

Da...framerate odaberes sa prores codecom u streamclipu.
20.08.2012 | 12:33
Znam, ali na iMacu nemam ProRes. Da li ga mogu nekako instalirati na iMaca?
Još jednom napominjem da imam Final Cut Express.
20.08.2012 | 12:46
Evo ti jos jedared link sa proapps codecima...
LINK:

support.apple.com/kb/DL1396

Instaliraj ih i probaj...
20.08.2012 | 13:04
Kaže: ProApps QuickTime Codecs cant be installed on the disk. No qualifying copies of Final Cut Pro...
20.08.2012 | 13:13
diplodocusIII kaže:
Kaže: ProApps QuickTime Codecs cant be installed on the disk. No qualifying copies of Final Cut Pro...

*%&$?## mu mamu...
Izgleda da je MochuS bio za 0,01 % u krivu
Ha, nis...probaj neki drugi codec...
Mozda dvcpro ili neki aic?!
Sori, al ja sam iskljucivo u proresu (kad nisam u avidu : ), pa ne znam koji su jos lagani, a iskoristivi codeci...
Enibadi?!
20.08.2012 | 13:40
Pokušao sam u DVCPro50_PAL na 1920x1080 bez Frame Blendinga i Interlaced Scallinga. Veličina filea je narasla 3 puta. Da li da probam još neke opcije u DVCPro ili da probam s AIC ili nešto treće? Frame Rate treba biti 25fps (na monitoru mi je još uvijek 30fps, a ne 25fps koje želim)
20.08.2012 | 14:10
Nisam probao na FCE, ali zar ne bi trebao sam FCE prilagoditi sve video clipove onom prvom koji ubaciš u timeline?

Mislim, ako će ti složeni video početi sa isječkom s kamere, zar ne bi trebao prihvatiti i slijedeći isječak sa npr. iPhoena i samo javiti da će ga prilagoditi onom prvom?
20.08.2012 | 14:16
Ja to da li ostaje video na 25fps, ili podivlja kada dođe s 25fps na 30fps i natrag (na 25fps) zbilja ne znam. Hoće li mi netko to objasniti? Radim u Final Cut Expressu 4, i 1440x1080i.
20.08.2012 | 14:35
Prije dok sam slagao video na PC sa Pinnacle Studiom, on je tako funkcionirao. Nisam morao razmišlati o formatu videa jer bi on automatski sve isječke prilagođavao onom prvom ili samoj osnovnoj postavci.

Za sada na Macu koristim iMovie, ali nisam još miješao isječke s dva različita uređaja, no mogu probati, a FCP tek savladavam pa nemam iskustva. FCE sam probao i činio mi se prekompliciran nakon Pinnaclea, tako da ga na kraju nisam nikada pokušao bolje savladati.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 34 minuta
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO