JES Deinterlacer za video
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

JES Deinterlacer za video

18.08.2012 | 12:14
Došao sam kući i počeo s prebacivanjem fileova na vanjski HDD. Inače imam kameru Canon HV30 koja daje 1440x1080pix na 25fts. Uz video snimljen s kamerom, imam i desetak videa snimljenih s iPhone 4S 64G.

Koja je najbolja opcije kod JES Deinterlacera (jeschot.home.xs4all.nl) kod prebacivanja s 30 na 25fps, a da pri prebacivanju ne naraste veličina filea 3 ili 4 puta?

Još imam problema što trebam sve snimljeno okrenuti jer se služim lijevom rukom, a ne desnom (zbog posljedica moždanog udara)...
18.08.2012 | 13:50
Ne znam zasto bi narasla?
Mozda da probas mpeg streamclip...
18.08.2012 | 15:23
File ti je narastao jer ti JES ako se dobro sjecam po defaultu puca van AIC (Apple intermediate codec) koji je pogodan za daljnju obradu u fcp ili iMovie-u. iPhone snima u h264 format koji bas i nije pogodan za montazu zbog ogromne kompresije.
18.08.2012 | 19:47
Da li da probam sa MPEG Streamclipom ili sa JESom?
Moram složiti video snimljen s Canon HV30 i video od iPhone 4S.
18.08.2012 | 20:34
diplodocusIII kaže:
Da li da probam sa MPEG Streamclipom ili sa JESom?
Moram složiti video snimljen s Canon HV30 i video od iPhone 4S.

Ja bi to u prores, sa streamclipom koji ima mogucnost rotiranja videa, pa smontirao...
18.08.2012 | 20:51
Da li prores radi u Final Cut Expressu?
Ja samo s njim radim.
19.08.2012 | 00:45
Nemam Express ali 99.99% da radi, uostalom probaj iskonvertirati jedan file pa ces vidjeti
20.08.2012 | 08:37
Baš se na snalazim u StreamClipu, kako da prebacim video u 25fps, kako da ga okrenem za 180 stupnjeva i kako da ga prebacim sa 1920x1080 na 1440x1080dpi?
Želim ga staviti u Final Cut Express zajedno s videom od kamere Canon HV30.
20.08.2012 | 09:30
Ovako...
Screen_shot_2012_08_20_at_8.png
20.08.2012 | 09:38
kod Compression, ja nemam Apple ProRes 422, imam Apple H.261, Apple Intermediate Codec i ostale, ali ne ProRes. Još da te pitam gdje mogu namjestiti da s 30fps prebaci video na 25fps?
20.08.2012 | 11:29
support.apple.com/kb/DL1396

Frame rate ti je automatski kod odabira codeca.
20.08.2012 | 11:49
Kada sam uzeo jedan QTime koji sam prebacio u 1440x1080 i koristio Apple H.261 Compression, u QuickTime Playeru mi je pokazalo da je u 30fps, a ne u 25fps. Meni se čini da u Final Cut Expressu nema automatski odabir Codeca odn. fpsa?
Postoji li način da u StreamClipu ili negdje drugdje prebacim fps s 30fps u 25fps?
Do sada sam radio s JES_Deinterlacerom
20.08.2012 | 12:26
diplodocusIII kaže:
...
Postoji li način da u StreamClipu ili negdje drugdje prebacim fps s 30fps u 25fps?
...

Da...framerate odaberes sa prores codecom u streamclipu.
20.08.2012 | 12:33
Znam, ali na iMacu nemam ProRes. Da li ga mogu nekako instalirati na iMaca?
Još jednom napominjem da imam Final Cut Express.
20.08.2012 | 12:46
Evo ti jos jedared link sa proapps codecima...
LINK:

support.apple.com/kb/DL1396

Instaliraj ih i probaj...
20.08.2012 | 13:04
Kaže: ProApps QuickTime Codecs cant be installed on the disk. No qualifying copies of Final Cut Pro...
20.08.2012 | 13:13
diplodocusIII kaže:
Kaže: ProApps QuickTime Codecs cant be installed on the disk. No qualifying copies of Final Cut Pro...

*%&$?## mu mamu...
Izgleda da je MochuS bio za 0,01 % u krivu
Ha, nis...probaj neki drugi codec...
Mozda dvcpro ili neki aic?!
Sori, al ja sam iskljucivo u proresu (kad nisam u avidu : ), pa ne znam koji su jos lagani, a iskoristivi codeci...
Enibadi?!
20.08.2012 | 13:40
Pokušao sam u DVCPro50_PAL na 1920x1080 bez Frame Blendinga i Interlaced Scallinga. Veličina filea je narasla 3 puta. Da li da probam još neke opcije u DVCPro ili da probam s AIC ili nešto treće? Frame Rate treba biti 25fps (na monitoru mi je još uvijek 30fps, a ne 25fps koje želim)
20.08.2012 | 14:10
Nisam probao na FCE, ali zar ne bi trebao sam FCE prilagoditi sve video clipove onom prvom koji ubaciš u timeline?

Mislim, ako će ti složeni video početi sa isječkom s kamere, zar ne bi trebao prihvatiti i slijedeći isječak sa npr. iPhoena i samo javiti da će ga prilagoditi onom prvom?
20.08.2012 | 14:16
Ja to da li ostaje video na 25fps, ili podivlja kada dođe s 25fps na 30fps i natrag (na 25fps) zbilja ne znam. Hoće li mi netko to objasniti? Radim u Final Cut Expressu 4, i 1440x1080i.
20.08.2012 | 14:35
Prije dok sam slagao video na PC sa Pinnacle Studiom, on je tako funkcionirao. Nisam morao razmišlati o formatu videa jer bi on automatski sve isječke prilagođavao onom prvom ili samoj osnovnoj postavci.

Za sada na Macu koristim iMovie, ali nisam još miješao isječke s dva različita uređaja, no mogu probati, a FCP tek savladavam pa nemam iskustva. FCE sam probao i činio mi se prekompliciran nakon Pinnaclea, tako da ga na kraju nisam nikada pokušao bolje savladati.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa