Kalendar problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kalendar problem

11.08.2012 | 13:48
Poz svima,

imam problem sa kalendarom na Iphonu 4 ( 5.0.1 ). Išao sam na www.icloud.com i sinkronizirao kontakte i kalendar. Međutim kalendar mi nije sinkao nego mi je još i izbrisao sve moje zabilješke u kalendaru na iphonu. Sad sam sve termine pogubio. Ima li kakve šanse da se to nekako vrati? Ništa nisam brisao, sve je samo nestalo.

Pozdrav

Darko
14.08.2012 | 10:51
Provjeri jesu li ti kalendari na gmail accountu ok, meni ih od tamo synca a taj iCloud mi nikako nije legao:)
14.08.2012 | 11:05
Ja sam sinkanje uključio na iPhoneu i iPadu i nisam išao na www.iCloud.com pa nisam ništa izgubio i sve radi ok, čak i na Macu.

Ako si prije te akcije napravio backup iPhonea, termine možeš vratiti povratom podataka iz tog backupa, a ako nemaš backup onda bojim se nikako.

usput i jedno pitanje, Darko zašto si još na iOS 5.0.1? Da bi iCloud radio besprijekorno potrebno je napraviti nadogradnju na 5.1.1.
15.08.2012 | 23:51
Poz Sank,

misliš na onaj backup prilikom startanja itunesa? Pa uvijek kad startam itunes mi uradi taj nekakvi backup. E sad da li se to može vremenski vratiti i odabrati koji backup želim napraviti jer sam se i nakon gubitka kalendara spajao na iitunes i tako mi uradio novi backup.
Imam JB i zato sam još uvijek na 5.0.1. Jeli izašao JB za 5.1.1?

Mateo, kako misliš na gmail accountu? Nemam gmail account.

Pozz

Darko
16.08.2012 | 02:44
dbumbar kaže:
Imam JB i zato sam još uvijek na 5.0.1. Je li izašao JB za 5.1.1?

Jeste, i JB i unlock.
16.08.2012 | 09:21
Darko, da mislio sam ba backup koji rade iTunesi. No, ako ti rade automatski backup i sync svaki put kad spojiš iPhone na njih, onda nisam siguran da li možeš vremenski odabrati koji backup vratiti. Inače je preporučljivo isključiti automatsku sinkronizaciju u postavkama iTunesa i raditi ju samo onda kad je to potrebno. Idi u postavke od iTunesa i tamo ćeš naći opciju "Prevent iPoda, iPhones and iPads from syncing automatically" i ispred nje stavi kvačicu.

Nakon toga spoji iPhone na iTunes i kad se pojavi u lijevom stupcu tvoj iPhone, klikni na njega desnim dugmetom i odaberi opciju "Restore backup". ITunes bi ti trebali ponuditi sve backupove od kojih je onaj bez datuma najzadnji, a ostali bi trebali imati datum pa ako postoji onaj od kad je kalendar još bio ok onda njega odabereš.

Jailbreak za iOS 5.1.1 davno je izašao i vrlo je jednostavan.
18.08.2012 | 12:42
Poz Sank,

nažalost ništa od mog vraćanja kalendara. Ima zabilježen samo zadnji back up i nemože se vraćati. Čudno je to sa tim icloudom, pojeo mi kalendar
Da li mi možeš objasniti kako nabolje i najsigurnije napraviti JB sa 5.0.1 na 5.1.1 u par koraka?
Znači Iphone 4, 16 GB je kupljen u Vip-a i njega koristim uvijek. Sad imam JB na 5.0.1
Znači treba mi samo JB na novu verziju i naravno da mi sve funkcionira kao prije.
Nerazumijem se u te neke basebande i sl. Nebi želio da dobijem neka ograničenja prilikom update-a.

Ima li 5.1.1 kakvih značajnih prednosti? Kako je sa trajanjem baterije?

Pozdrav i hvala unaprijed

Darko
18.08.2012 | 13:57
Prvo napravi backup iPhonea, zatim je najbolje iPhone staviti u DFU mode. Ukoliko ti nije bitan software unlock, tj. da sačuvaš stari baseband onda samo napravi restore kroz iTunes, a ako ti je bitno da sačuvaš stari bb onda ćeš morati skinuti IPSW datoteku i prvo napraviti izmjenjeni firmware pa tek onda restore kroz iPhone. Na kraju ide jailbreak i eventualno vraćanje backupa. Cijeli postupak je opisan ovdje:

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=20519&laid=

Na gornjem linku se jailbreak radi sa redsn0wom i vrlo je jednostavan, a i onaj sa Absintheom nije ništa kompliciraniji, samo prati upute:

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22184&laid=

Inače, ovdje se mogu naći razna uputstva za jailbreakanje:

www.iclarified.com/jailbreak/
19.08.2012 | 14:30
Poz,

čuvanje basebanda mi treba jedino ukoliko mislim mijenjati operatera? Jeli tako?
Šta mi je bolje za napraviti? Mislim ostati na vipu svakako do kraja ugovora.

Pozz

Darko
19.08.2012 | 18:25
Pa mislim da nema smisla plaćati VIPu pretplatu po ugovoru, a to ne i koristiti, premda me ljute one tarife sa plaćanjem uspostave poziva. S obzirom da si već na 5.0.1 i da do sada nisi pazio na baseband, onda ionako više nema smisla čuvati ga kad ovaj koji ti je sada na iPhoneu 4 više se ne može softwerski otključati. Ne znam doduše kako stoji sa onim GEVEY i sličnim adapterima, ali ako se ne varam ima tu nekakvih super simova.

Dakle, ako definitivno ostaješ do kraja ugovora na VIPu onda samo redovnim putem preko iTunesa napravi restore kako sam ti prije napisao. Kad te pita nakon restorea da li želiš iPhone prijaviti kao novi uređaj ili napraviti restore backupa, nemoj ništa odabrati već odspoji iPhone i zatvori iTunese. Zatim spoji iPhone nazad na računalo i dalje prati upute za jailbreak. Nakon jailbreaka, uvijek možeš vratiti backup sa iTunesima.

Ako prije svega skineš preko Cydie xBackup, pa prvo s njim napraviš backup, a zatim sa iTunesima, onda ćeš nakon vraćanja backupa prvo sa iTunesa, a onda i preko xBackupa kojeg ćeš prvog instalirati nakon cijele priče biti u mogućnosti vratiti i sve instalirano preko Cydie. samo prvo idi u settings od xbackupa i uključi opcije Cloud, Icon Layout, App Settings i Auto Reboot. I samo neka te ne prevari, jer vrijeme potrebno za izradu backupa je puno kraće nego vrijeme potrebno za povrat backupa sa xBackup.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa