Home i power tipke ne rade!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Home i power tipke ne rade!

22.07.2012 | 02:09
Pozdrav. Imam iPhone 2G na kojem ne radi displej jer sam ga ja oštetio tako da sam kupio pokvaren iPhone i ručno zamijenio displej i to je riješeno.

Međutim ne rade Home i power tipke. Power button može uključiti telefon i uključiti svjetlo na displeju tj. radi kao Wake, ali ne može isključiti displej, odnosno ne radi kao Sleep, dok Home button nikako ne reaguje.

U čemu je problem? Samo da naglasim da je sve radilo prije zamjene displeja.
22.07.2012 | 02:49
Hladno_pivo kaže:
Pozdrav. Imam iPhone 2G na kojem ne radi displej jer sam ga ja oštetio tako da sam kupio pokvaren iPhone i ručno zamijenio displej i to je riješeno.

Međutim ne rade Home i power tipke. Power button može uključiti telefon i uključiti svjetlo na displeju tj. radi kao Wake, ali ne može isključiti displej, odnosno ne radi kao Sleep, dok Home button nikako ne reaguje.

U čemu je problem? Samo da naglasim da je sve radilo prije zamjene displeja.

Pošto se prilikom zamjene ekrana kod iPhonea mora izvaditi većina hardwarea moguće je da si home tipku zaboravio spojiti ili si ju krivo spojio , a sleep tipka je možda malo razmrdana pa nereagira najbolje na sve funkcije..Ako si sam radio zamjenu ekrana pokušaj otvoriti iPhone i pogledaj dali si dobro stavio sve na mjesto..
22.07.2012 | 10:49
Da, ja samo to radio i otvorio sam nekoliko puta da provjerim da li je sve dobro spojeno i da li je nešto oštećeno i izgleda da je sve u redu. Ali zanimljivo je da Power button može da uključi telefon i može da ++provudi'' telefon, a ne može da ga ugasi i ne može da ugasi displej pa moram čekati da se sam ode u sleep mode...

Čini mi se da sam vidio negdje da iPhone ''pamti'' svoj hardver pa kod zamjene treba resetovati ili restorovati iPhone...
22.07.2012 | 13:31
Evo promjene: power button radi potpuno ispravno, sve dok ne pritisnem home button, tada i power prestane da reaguje...
22.07.2012 | 15:01
Ne razumijem zašto uopće postavljaš pitanje ovdje na forumu, kad je odgovor na njega jasan. Prije tvog igranja servisera tipke su radile, a nakon toga ne rade. Jasno je da nešto nisi dobro napravio pa pokušaj ponovo, a ukoliko ne upali daj ga nekome tko ima iskustva u servisiranju iPhonea.
22.07.2012 | 15:41
Zašto posatvaljam pitanje? Zato što sam mislim da je problem softverske pripode i da bi ga kompletan Restore riješio, pa sam htio da mi neko to potvrdi.

Očigledno da nije, tako da ću morati popraviti kvar na drugi način.

Sad ne reaguje ni na koji button, čak ni na volume, a kad stavim zadnji poklopac sa tipkama od ovog pokvarenog iPhone-a koji sam kupio, onda sve radi, tako da sam vjerovatno ''izlizao'' priključak na flat kabelu.

Ali i dalje ostaje problem da kada pritisnem Home butoon, ne reaguje više na Power button, a sve je fizički ispravno, odnosno nisam ništa pokidao ni oštetio...
22.07.2012 | 22:07
Samo da pitam još ovo: da li postoji mogućnost da je zamjena displeja i touch-a (to je jedan dio, zalijepljeni su zajedno) izazvala da ne radi Home button u slučaju da je displej na neki način neispravan? Trebam isključiti neipravnost displeja...

Ja mislim da to nikako ne bi trebalo biti povezano, ali eto samo da to provjerim tj. da potvrdite.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 minuta
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO