Home i power tipke ne rade!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Home i power tipke ne rade!

22.07.2012 | 02:09
Pozdrav. Imam iPhone 2G na kojem ne radi displej jer sam ga ja oštetio tako da sam kupio pokvaren iPhone i ručno zamijenio displej i to je riješeno.

Međutim ne rade Home i power tipke. Power button može uključiti telefon i uključiti svjetlo na displeju tj. radi kao Wake, ali ne može isključiti displej, odnosno ne radi kao Sleep, dok Home button nikako ne reaguje.

U čemu je problem? Samo da naglasim da je sve radilo prije zamjene displeja.
22.07.2012 | 02:49
Hladno_pivo kaže:
Pozdrav. Imam iPhone 2G na kojem ne radi displej jer sam ga ja oštetio tako da sam kupio pokvaren iPhone i ručno zamijenio displej i to je riješeno.

Međutim ne rade Home i power tipke. Power button može uključiti telefon i uključiti svjetlo na displeju tj. radi kao Wake, ali ne može isključiti displej, odnosno ne radi kao Sleep, dok Home button nikako ne reaguje.

U čemu je problem? Samo da naglasim da je sve radilo prije zamjene displeja.

Pošto se prilikom zamjene ekrana kod iPhonea mora izvaditi većina hardwarea moguće je da si home tipku zaboravio spojiti ili si ju krivo spojio , a sleep tipka je možda malo razmrdana pa nereagira najbolje na sve funkcije..Ako si sam radio zamjenu ekrana pokušaj otvoriti iPhone i pogledaj dali si dobro stavio sve na mjesto..
22.07.2012 | 10:49
Da, ja samo to radio i otvorio sam nekoliko puta da provjerim da li je sve dobro spojeno i da li je nešto oštećeno i izgleda da je sve u redu. Ali zanimljivo je da Power button može da uključi telefon i može da ++provudi'' telefon, a ne može da ga ugasi i ne može da ugasi displej pa moram čekati da se sam ode u sleep mode...

Čini mi se da sam vidio negdje da iPhone ''pamti'' svoj hardver pa kod zamjene treba resetovati ili restorovati iPhone...
22.07.2012 | 13:31
Evo promjene: power button radi potpuno ispravno, sve dok ne pritisnem home button, tada i power prestane da reaguje...
22.07.2012 | 15:01
Ne razumijem zašto uopće postavljaš pitanje ovdje na forumu, kad je odgovor na njega jasan. Prije tvog igranja servisera tipke su radile, a nakon toga ne rade. Jasno je da nešto nisi dobro napravio pa pokušaj ponovo, a ukoliko ne upali daj ga nekome tko ima iskustva u servisiranju iPhonea.
22.07.2012 | 15:41
Zašto posatvaljam pitanje? Zato što sam mislim da je problem softverske pripode i da bi ga kompletan Restore riješio, pa sam htio da mi neko to potvrdi.

Očigledno da nije, tako da ću morati popraviti kvar na drugi način.

Sad ne reaguje ni na koji button, čak ni na volume, a kad stavim zadnji poklopac sa tipkama od ovog pokvarenog iPhone-a koji sam kupio, onda sve radi, tako da sam vjerovatno ''izlizao'' priključak na flat kabelu.

Ali i dalje ostaje problem da kada pritisnem Home butoon, ne reaguje više na Power button, a sve je fizički ispravno, odnosno nisam ništa pokidao ni oštetio...
22.07.2012 | 22:07
Samo da pitam još ovo: da li postoji mogućnost da je zamjena displeja i touch-a (to je jedan dio, zalijepljeni su zajedno) izazvala da ne radi Home button u slučaju da je displej na neki način neispravan? Trebam isključiti neipravnost displeja...

Ja mislim da to nikako ne bi trebalo biti povezano, ali eto samo da to provjerim tj. da potvrdite.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 3 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa