Kupnja rabljenika preko oglasa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja rabljenika preko oglasa

16.07.2012 | 22:13
evo, stigao je i taj dan; ja postam u forumu pod temom iPhone..... Nakon kratke konzultacije s Davorom, odlučih se na ovaj korak, u nadi da ću nekom pomoći sa svojim iskustvom, ali i u nadi da će možda netko pomoći meni....
Dakle, da se izrazim rječnikom prognoze vremena za pomorce s HR-a.
Situacija: nokija se pomalo gubi, vrijeme je za zamjenu. Po mogućnosti, želio bih iPhone. Koji? To je jedno od pitanja. Objektivno, vjerojatno mi je i 3GS sasma dobar, ali 4-ka ima bolji displej pa bih ipak njega. No, sad tek počinju dvojbe: koji, kakav, kako?
Prvi je impuls bio da ga kupim preko Njuškala. Ima ih more, prodaju se po 2000-2200 kuna. 4S ide za 2700 pa na više. sve do 3500 i preko toga.. O tome ćemo malo kasnije.
Za početak, nakon priča o murji koja dođe doma, uzme mob a ti ostaneš bez love i s potencijalnim problemima, čvrsto dlučih kupiti neki s računom. I sad kreće kalvarija. Većina ljudi nema račun. Zapravo, NITKO nema račun, iako neki tvrde da ga imaju. I onda potegneš do varaždina koji nije varaždn, nego si ga prebacio za još 20-ak km, a čovjek ti pokaže neko nazovi jamstvo koje je ovjereno i potpisano, ali na njemu ne piše ništa drugo. Može biti i od veš-mašine, jer nije iz VIP-a.... I glupavi pogled na moje pitanje, pa rekli ste da imate račun! Ne, u firmi je, kupljne je na nju. OK, koja firma? A ne radim više tam, pa ne mogu do računa.....
Drugi u oglasu tvrdi da je mobitel korišten 'maksimalno 30 minuta'. Imate račun i jamstvo? Ne, jer je jamstvo isteklo. Pa kak ste ga onda koristili samo 30 minuta? Dobio ga je, a već je imao iPhone, pa mu je ovaj stajal u ladici. Taman godinu dana je pričekal, onda ga je oglasil....?!
Općenito, po glasima mahom svi dobivaju iPhone. Meni samo nije jasno kak i gdje se to masovno dijeli i kak je mene dosad zaobilazilo?!?!?
Potom, čul sam da je u otpicaju jako puno kineskih fejkova i da ih je teško otkriti na prvu, ako nisi vičan. Što god to značilo. Znači li to da fejk ima u sebi iOS? Da je napravljen tak dobro da se nemre skužit? Nemam pojma, nisam još vidio ni jednog....
Na koncu, lagano sam popi...l i pogledal ponudu Vipa bez ugovora. iPhone 3 GS 8Gb ide za 3000 kuna, iPhone 4 8 Gb ide za 4100, a iPhone 4S 16 Gb košta 4700 kuna. Te bi cijene čak mogao ocjeniti korektnima, ako se pogleda koliko vani koštaju otključane varijante; to je tu negdje, vjerujem da je razlika proizvod PDV-a naših davanja an ženeral...
Konačno, netko mi je ponudil varijantu koja je pala sa šlepera. Ti uređaji nisu aktivirani, potpuno su novi i, kao takve , navodno, murja ne otkriva preko IMEI-a?! Ali, opet, ako su negdje pali sa šlepera, netko ih traži, kaj ne?
Dakle moja pitanja su tu, iskustva isto tako i na kraju sam na rubu odluke da sve ostavim kak je, krpam se s nokijom dok ne krepa totalno, a onda krenem u promišljanje dalje. U krajnjoj liniji, ionako treba izaći iP5 ili kak ga već budu zvali, pa bi onda i ovima mogla malo pasti cijena? Vjerujem da bi iP3 GS onda mogao iščeznuti iz ponude, a četvorka se preseliti u njegov cjenovni rang od 3000 soma?
Što me dovodi do pitanja: nije li 8 Gb memorije malo knap? Ili, ako se mob ne napuni muzikom, to je dosta?

Evo, toliko od mene, hvala unaprijed na svim savjetima, promišljanjima i iskustvima
16.07.2012 | 22:26
Na vecinu ovih pitanja sam ti vec odgovorio tako da znas moje misljenje.Sada da ja tebe pitam,koliko imas novaca na raspolaganju???Onda ti je lako odluciti sta i kako,nov ili polovan,3gs ili 4\4s.Ipak je to naj bitinija stavka(koliko para toliko muzike) Kineza ces prepoznati vrlo lako(cca 3 minute neiskusnom korisniku-30 sec. iskusnom iPhone freeku). iOS na kinezu je blago receno kretenski uradjen,telefon je u vecini slucajeva dosta laksi,losije kopije se mogu otvarati i idu 2 sim kartice dok bolje ne i ide micro sim kartica,rezolucija ekrana je kao da si na LSD-u,touch reaguje kao Yugo na -15,dodatna oprema je vise nego jeftina.....
16.07.2012 | 22:37
Ma gle, nisam ni sam siguran za novce. Rekoh, rado bi četvorku, to je cca 2000 kuna i to sam nekak prebolio. Ali, ne bih baš da ih ispljugam.... Nije da me lova svrbi, kužiš kaj hoću reći. S druge strane, uhvatil sam Savršenu tarifu na VIP-u jer nisam imal nikakakv ugovor i to je neka realna cijena: 150 kuna mjesečno za flat-rate, približavamo se vanjskim cijenama. Ako idem kupovati iPhone na ugovor, onda se ili odričem te tarife pa platim iPhone manje, ili vrijede cijene koje sam napisal....
16.07.2012 | 22:45
Ja ti mogu reći samo kako je 8GB malo ako imaš iole ozbiljnu kolekciju muzike koju još prebereš i staviš samo ono kaj stvarno slušaš. Ispod 320kbps ne idem, a lossless formate ne koristim. 16GB je ono taman, jer stane do 30 albuma, nešto programa za pokratiti vrijeme, malo za slike i filmiće koji se usput naprave i to je to, ostane koji gigbajt slobodno baš da nije full. Meni je neki orjentir korektnog oglasa (njuškalo) ako oglašivač ima samo jedan oglas i ako je poslikao telefon, a ne skinuo sliku s neta (to mi govori kako je telefon u nekom lošem stanju ili je švercer koji ni nezna kako poslikati i postaviti sliku). Naravno, za dodatne informacije ne treba potegnuti go nekog grada, već s e-mailom se riješe te garancije, računi i još ponešto.
Varijanta šekanja sudnjeg dana nije opcija, jer nakon 5 bu izašel 5S, pa 6, pa 6S ....
Najdi korektan primjerak, traži IMEI nek ti pošalje (onako bez veze traži), neka ti skenira račun ili garanciju i to je to. Ja mislim kako 2000-2500kn nije mali novac kako bi prodavač trebao više trud uložiti.
APP. JA kad sam prodavao objektive (imam još neke) i jedan me tip tražio neka poslikam s tim objektivom par slika i neka ih pošaljem mailom. Nije kupio objektiv, a cijena je bila manja nego prosječan iPhone.
Korektan prodavač bude gotovo sve napravio kako bi prodao.
16.07.2012 | 23:08
Upravo sam odlučio prodati iphone 4. U stvari koristila ga je kćerka. Stavit ću sutra oglas na jabučnjak. Naravno ima račun i sve što ide uz njega. Još 1 mjesec je zaključan na vip, ako se ne varam.
17.07.2012 | 01:28
evo, ja ti predlažem upravo ovo - kreneš od Jabučnjaka (i Mackorisnika, npr.) gdje pretpostavljam da je daleko veća sigurnost u prodavače. ili kreneš preko poznanstava i sl.
također, ako se ne varam, ovdje Hackervis nudi uslugu provjeravanja IMEI-a.
17.07.2012 | 07:17
LukaSnow kaže:
Upravo sam odlučio prodati iphone 4. U stvari koristila ga je kćerka. Stavit ću sutra oglas na jabučnjak. Naravno ima račun i sve što ide uz njega. Još 1 mjesec je zaključan na vip, ako se ne varam.

Imaš PM
20.07.2012 | 14:09
a šta je s mobitelima koji su kupljeni vani i zaključani na strane mreže? vidim da ih ima po vrlo povoljnim cijenama, ali kako se to otključa?
20.07.2012 | 14:42
Pa zar nisu mobiteli iz Evrope otključani (bilo je kako Italija i mislim Francuska imaju zakon o tome gdje se mobiteli ne smiju zakljušavati).
Koliko sam shvatio, cijena telefona varira samo o ugovoru koji se potpiše, a bez obaveze je cijena najviša.
20.07.2012 | 16:09
neki su zaključani, a neki ne, kao kod nas. ako je kupljen uz neku pretplatu onda je zaključan.

u svakom slučaju, zna li tko kako se otključavaju te strane mreže?
20.07.2012 | 16:55
Uvijek postoji opcija otkljucavanja,preko operatera ili drugim kanalima.Cijena zavisi od mreze na koju je zakljucan ide od 50 do 200 eura
20.07.2012 | 17:17
onda se ne isplati s tim zaje... čak ni da je 50 eura cijena.
20.07.2012 | 21:31
Pa zar u Italiji nisu svi telefoni otkljucani? Bar su tako ovdje neki tvrdili. Kao i za Francusku.
20.07.2012 | 22:08
Iz italije jesu a francuska ne
21.07.2012 | 08:55
Mogu sa zadovoljstvom obavijestiti da je stvar nabavljena od našeg člana Lukesnow-a koji je imao i račun i jamstvo uredno ovjereno. iPhone 4 radi ko vurica, evo, upravo sam preko njega spojen na net na Pagu odakle šaljem lijepi pozdrav svima!

Uistinu bi mogel priči napisati o likovima koji dilaju iPhone preko Njuškala.....
21.07.2012 | 09:31
Djuro genijalac kaže:
Uistinu bi mogel priči napisati o likovima koji dilaju iPhone preko Njuškala.....

Mislim da ideja nije loša.
21.07.2012 | 10:21
Da, to bi bio super članak, a evo mene bi prvog zanimalo to iskustvo jer sam ja nakon krađe mojeg u potrazi za polovnjakom.

Mada, evo danas je točno mjesec dana da sam bez mobitela i mogu ti reći da uopće nisam imao komunikacijskih problema, a svi koji su me trebali su me i dobili.
21.07.2012 | 11:11
Djuro genijalac kaže:
Mogu sa zadovoljstvom obavijestiti da je stvar nabavljena od našeg člana Lukesnow-a

onda nek makne oglas. već sam mu se ja htio javit jer sam mislio da niste ništa riješili...
21.07.2012 | 18:14
Oglas obrisan, hvala na napomeni.
23.07.2012 | 23:28
Ja bih samo napisao svoje iskustvo o kupovini iphona preko oglasa.
Htio sam kupiti 3gs rabljen, bilo ih je puno na njuškalu s cijenom od 1200 - 1400 kn i dugo sam ja to tražio, sve mi je bilo sumnjivo, i na kraju mi je brat pronašao na svom modelarskom forumu oglas za 3gs, cijena 1200 kn, može i zamjena za jeftinije. Napisao je u opisu da je mobitel u odličnom stanju,bla,bla... dogovorili smo se za 800 kn i moj htc tatoo. kod razmjene se žalio nešto na tatoo da je malo ogreban, da je mislio da je u boljem stanju... a ja sav sretan što imam iphone nisam razmišljao o njegovom stanju...
kad sam ga donio doma, shvatio sam da je mobitel star barem 2 godine, falio je dole šarafić znači da je mobitel bio otvaran... gore je ios 5.0.1, jaibreakan je. tipka home je malo radila malo ne, sad skoro opče ne radi. utor za slušalice ne radi kak treba (čuje se samo na jednu slušalicu), gumbić za mute malo radi malo ne radi... gore je 6.15.00 tak da ne mogu imati gps a to mi je bilo bitno... jedno vrijeme mi nije wifi radio, jedno vrijeme mi nije lovio mrežu, samo neku slovensku... razlokan je utor za punjač, ako ga oču puniti moram mobitel isključiti pa opet uključiti, inače ne prepoznaje punjač, a laptop ga više uopće ne prepoznaje tak da ne mogu gore stavljati pjesme ni ništ...
sad ga koristim samo za poruke, pozive i net. e da, i kad skinem neku zahtjevniju igru,neku 3d, mobitel se počinje pregrijavati i baterija nenormalno trošiti sama od sebe (100 posto se potroši za manje od sat vremena...)
sori kaj sam tak opširno pisal, ali samo da vidiš kaj sve može biti s rabljenim mobitelom...
tak da ne preporučam kupnju rabljenog, pogotovo ne starijeg...
sigurno nisam jedina takva žrtva... idem u srednju školu, dugo sam štedio za njega i veselio mu se, a sad na kraju rađe bi da imam stari tatoo...
23.07.2012 | 23:29
Ispričavam se, nisam vidio post da je kupljen iphone...
ali neka svejedno moj post ostane, možda bude netko drugi čital koga zanima kupnja rabljenog...
24.07.2012 | 12:03
mislim da je ovdje prvenstveno problem što si bio brzoplet. mogao si većinu ovoga detektirati temeljitom provjerom uređaja.
24.07.2012 | 16:29
Moram se složiti s Finnom, iako ja užasno mrzim te prevarante koji love naivne. Obično su ti prevaranti iz socijalno problematičnih obitelji, zlostavljani, iskompleksirani i nadasve nemoralni...

Ah, morao sam se malo ispuhati!

@Filipek339
Nije još sve izgubljeno. Ovo sa 6.15 se daa rješiti. Imaš i ovdje na Jabučnjaku teme kako vratiti BB i ponovo osposobiti GPS! Malo potraži...
24.07.2012 | 16:35
Na zalost u taj iPhone se bas treba uloziti i vremena i novca,moj savjet je da prodas i skupis novac za drugi.Prati nase oglase jer neko od clanova svako malo mijenja iPhone. U par navrata sam pisao sta i kako provjeriti kod polovnog iPhone-a.
24.07.2012 | 22:17
saint kaže:
U par navrata sam pisao sta i kako provjeriti kod polovnog iPhone-a.

kao npr. ovdje: www.jabucnjak.hr/forum/iphone/79816-kupo...olovnog-savjeti.html

da te odmah pitam - jel ima još nešto što bi se trebalo kod kupovine 4-ke provjeriti, osim ovoga što si naveo?
24.07.2012 | 22:25
Jedino jos provjeriti i kako reaguje home dugme
24.07.2012 | 22:29
znači, sve isto za sve modele. fala.
24.07.2012 | 22:37
nema na cemu,postavio sam pod cesto postavljena pitanja na sta sve obratiti paznju prilikom kupovine
26.07.2012 | 21:52
Pozz drustvo, evo ako nekome nije hitno a hoce stvarno super aparat i moze sacekati do izlaska iPhone-a 5 moj 4s 16 gb ce biti na prodaju kad izide 5-ica. Pa tko moze cekati neka ceka.. Pozz od Clerica
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, superstric, Anonimci (480)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO