iPhone 4 - volume bar nestao!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 - volume bar nestao!

23.06.2012 | 16:49
Jučer mi se dogodilo nešto čudno, na mom iPhone-u 4 je nestao volume bar...
Znači ne želi ništa reproducirati preko svojih zvučnika, You Tube video - nema volume bara, Music isto tako, video također, nema zvuka u aplikacijama, pojačavanje ringera preko +, - gumbi ne radi...
Ako priključim slušalice volume bar se vrati i sve funkcionira normalno i zvuk ide na slušalice te sve radi.
Kad isključim slušalice volume bar opet nestane...
Telefon normalno radi i zvoni, speakerphone radi ali nema zvuka za dolazne poruke.
Meni se čini da se ponaša kao da je spojen na neki dock pa misli da su njegovi zvučnici preuzeli reprodukciju zvuka.
Problem je u tome da nije spojen ni na kakav dock...
Ako tko ima kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem bio bi zahvalan...
IMG_0937.PNG
Prilozi:
23.06.2012 | 17:28
Prvo hard reset pa ako ne pomogne onda ocisti dock konektor i ulaz za slusalice(par puta stavi slusalice i izvadi)
23.06.2012 | 19:19
@ Saint Hvala, riješio sam problem, očistio sam dock konektor kistom lagano namočenim u alkohol (sa suhim nisam uspio) i sad opet sve funkcionira.
Još jednom hvala na pomoći
25.06.2012 | 13:23
Isti slučakj danas kod mene kao i kod Borostef-a.
Pokušao Hard reset i ništa. Pokušao resteriraj sve iz menija settings-općenito i nakon toga mi Iphone podigao gdje mi traži izbor zemlje i slične opcije i potom postavi kao novi ili restore iz backupa ili iclouda.wtf?
odaberem opociju restore iz backupa i kad spojim na tunese ništa se ne dogadja.Molim pomozite! IP4 iOS 5.01 jailbreakan redsnowom.
25.06.2012 | 13:39
Nikada se neradi reset all setings na JB aparatu(u 99% slucajeva upadne u loop) Uradi restore i set as new.Ako nije proradilo nakon HR(Volume problem) onda moras uraditi ovo drugo sto sam naveo.Ocistiti konektore
25.06.2012 | 13:48
Molim te objasni mi kako da napravim restore?iz tunesa ili ovako kao mi aparat nudi iz tog menija.Koji ću tada imati iOS i hoću li ga moći jb? Svojedobno sam prema uputama s Omizija trajno sačuvao untethered jb na 5.01 na način da sam shss blob prišio uz iOs i dobio taj custom iOS. Nisam baš vješt toliko da sve povezujem ispravno.
25.06.2012 | 13:53
Prvo mi moras reci da li zavisis od unlock-a Iphone-a.Ako ti nije potreban unlock onda uradi restore iz iTunes,skopcas iPhone i u itunes kliknes dugme restore.Onda idi na setup new iPhone. Nakon toga uradis JB i to je to. Ako ti treba unlock HW x-sim ili SW ultrasn0w onda moras praviti custom IPSW da sacuvas BB.Nakon svega imat ces iOS 5.1.1 i moze untethered JB bez problema
25.06.2012 | 13:56
Ne ovisim o unlocku. Ionako ću kad mi istekne ugovor krajem godine tražiti službeni unlock. znači podići će mi na 5.1.1?kojim alatom da uradim jb?
25.06.2012 | 13:59
Abshinte,bilo je govora na forumu
25.06.2012 | 14:01
hvala Saint legendo! probat ću kasnije kad budem imao više vremena da nešto na brzinu ne zeznem iako svojim postupkom nisam baš pokazao da sam staložen ali eto. Ako zapnem bit ću slobodan javiti se opet.
25.06.2012 | 14:02
Tu smo da pomognemo
25.06.2012 | 15:16
usput, dok još nisam kod kuće, razmišljam postoji li mogućnost da uređaj vratim na 5.0.1 i napravim sve kako je bilo ako već imam taj custom ipsw na kojem je prišiven shsh blob.je li 5.1.1 stabilan ios s absinthom?
25.06.2012 | 17:30
5.1.1 je stabilan sa absinthom,bolja baterija...... nema potrebe da se vracas na 5.0.1
25.06.2012 | 17:58
Evo, opet je nestao... Znači, hard reset sam napravio više puta, reset all settings napravio, dock počistio najbolje što sam znao, očistio konektor za slušalice... Radilo je pola dana i sad opet ista stvar... Volume bar netragom nestao.
Ne znam jel mi možda dock konektor otišao, synca normalno, puni normalno, kad ga spojim na dock sa zvučnicima svira normalno. Možda je nešto u iOS-u pošlo po zlu?
Ako je do dock konektora jel netko zna koliko bi koštao popravak?
25.06.2012 | 18:09
Mislim da ti nije nista otislo vec da je samo pitanje prasine i to 99% na konektoru za slusalice.Na forumu imas par momaka koji imaju servise pa probaj njih kontaktirati.Da si u SA to bi sredili za 5 minuta(ako je samo do prasine) ovako ti na zalost ne mogu pomoci.Osim preporuciti da probas ispuhati nekim kompresorom ili da kupis komprimirani zrak u prvoj prodavnici elektronicke robe
25.06.2012 | 18:17
@ Saint... Puno ti hvala na brzim odgovorima, pokušati ću sutra opet sa komprimiranim zrakom, ako treba idem na benzinsku, uzimam pumpu za gume i pušem dok se opet ne pojavi
Nadam se da će se već nekako riješiti... Nije mi neki o glavu problem, ali da nervira... nervira.
26.06.2012 | 11:27
Saint legendo uspio sam prema tvojim uputama podići na 5.1.1. i absinthe je gore. Radi sve ok. i nisam nakrcao tweakovima uređaj. jedino ostaje problem home buttona koje i dalj uhvati svaki 5-ti put i kad stisnem momački. Hvala puno.
26.06.2012 | 11:58
Nema na cemu Sto se tice Home button-a u 99% slucajeva se mjenja aparat ako je pod garancijom.Ako nije probaj ocistiti tj malo propuhati ili fora sa acoholom.Imas na google par tutoriala sta i kako. Dok to ne sredis moj prijedlog je da instaliras Tweak sa cydie Zephyr( jedan od razloga zasto imam JB iPhone) sa njim maximalno stedis home button.
26.06.2012 | 12:17
Na žalost više nije pod garancijom. Probao sam alkoholom čistiti prema tutorialu kojeg sam stavio link pod temom iphone 4 home button. To pomogne super ali samo na kratko, vjerovatno dok ne ishlapi.Zephyr će ići gore, a koristim i activator kojim oponašam radnju home buttona. iako ovo nije prava tema je li možda znaš koliko bi koštala njegova zamjena?
26.06.2012 | 12:30
Razlika je u cijenama u BiH i HR tako da ti na zalost ne mogu dati tacan odgovor
26.06.2012 | 12:35
u svakom slučaju velika hvala, probat ću kontaktirat neke lokalne elektroničare ukoliko to nije prevelik izazov za uradit.
27.06.2012 | 15:44
Update: Problem je ipak bio u dock konektoru, danas sam ga zamijenio i sve opet funkcionira,
moj nestali volume bar se vratio

Trajalo je sat vremena, cijena 200 kn, sve pohvale iService-u.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

iAnte, Anonimci (585)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi