Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?

13.06.2012 | 23:15
Pozdrav,
dakle pitanje iz naslova: Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
Naime, svakog prvog u mjesecu resetiram statistiku kako bi pratio potrošnju. Imam Vip pretplatu unutar koje 1 gb prometa. Već drugi mjesec za redom mi zaračunavaju prekoračenje prometa dok mi je statistika ulazno-izlazno cca 600mb! U Vipu me uvjeravaju kako ta aplikacija krivo mjeri?! Pa pobogu zar toliko (400 mb)? Poslao bi upit appleu baš da vidim što bi oni rekli na tu Vipovu izjavu ali ne mogu doći do nikakvog konkretnog maila na koji odgovaraju.
Ima li tko iskustva sa ovim slučajem?
Hvala.
13.06.2012 | 23:30
Obračunska jedinica za podatkovni promet u VIP-a je 10 kB. U tome ti je kvaka. A iPhone nema takvu obračunsku jedinicu.
13.06.2012 | 23:51
Hvala na odgovoru. Jel moguće da je tolika razlika nastala zbog 10 kb obračunske jedinice? Malo mi je to previše...
13.06.2012 | 23:54
I meni se čini previše. Ali moguće je. Ne znam možeš li to nekako provjerit.
14.06.2012 | 00:10
Mogu pogledati statistiku spajanja od vipa ali neznam kako će mi to pomoći hvala puno!
14.06.2012 | 01:42
Ja prelazim 600MB mjesecno. jednom sam dosao i do 960MB. Nikad nisam imao problema niti prekoracenja. Sve tocno izracunato.

Ja sam na VIPu isto i mislim da je to u VIPu problem.
14.06.2012 | 02:11
Na t-mob stari 3gs nije bio nikada tocan.. Uvijek je vise prikazivao.
14.06.2012 | 10:08
Meni je za 5 mjesec došao račun od 690kn, amaksimalno mi dolazi 200kn. Navodno sam prekoračio paket od 1Gb za 40Mb, za što mi je naplaćeno 319kn, WTF. Imam tarifu bez limita 200. Nema teoretske šanse da sam to prekoračio. Iphone mi je pokazao da sam imao 650 Mb. Već 6 mjeseci uredno trošim maksimalno 300 Mb i to se uvijek poklapalo sa brojačem iz ajfona. Jedino sam taj 5 mjesec malo prešao svoj prosjek ali nisam prešao paket sigurno.

Druga stvar, makli su mi 50% popusta na pretplatu a trebalo je trajat još 6 mjeseci.

Sve mi je to bilo malo čudno, žalio se za jedno i drugo. Za promet kakti su mi oprostili, a za pretplatu je navodno došlo do greške.

Moš mislit, i za jedno i drugo. Love u mutnom i to je činjenica. A ja očito nemogu imati povjerenje u njih i očito ću morati vršit detaljnu kontrolu njihovih izvještaja.

Sramotno, jadno i pokvareno!
14.06.2012 | 11:03
Meni brojač prometa na iPhonu 4 točan. Na početku mjeseca resetiram podatkovni promet, kada dođem do 1GB po statistikama na iPhonu, t-mobile mi šalje poruku da sam iskoristio 1GB prometa te mi skidaju brzinu na 64kbps - no comment! Na 3G mreži mi brzina 5-6Mbps a nakon iskorištenih 1GB prometa, skidaju brzinu na 64kbps...sramotno i jadno...
14.06.2012 | 18:46
Meni isto (4G) točnokoliko to može biti jer se drugačije mjeri (iPhone mjeri stvarni promet, a opertaer zaokružuje na 10kB).
Ovo smanjenje je sramotno ali i logično sa stajališta operatera jer im Skype i slični servisi strašno pušu za vrat i smanjuju (pre)veliku dobit.
Eto primjer i300 tarife koja je ukinuta jer eto je stara pa kao više ne mogu pružati uslugu (govnari lažljivi i onaj p.... na čelu), a Flex150 koja je duže u upotrebi ne ukidaju. Naravno na Flex150 nema uključen data promet dok je na i300 bilo 2GB.
Svejedno je VIP duplo veće govno od T-Mobile-a. Tomato i Tele2 nije vrijedno spominjati.
16.06.2012 | 03:14
@john
Trebao si staviti limit kao ja.... No svejedno je dosao racun zbog 14 mb vise no to su obrisali jer ipak imam limit...

I sto je sa tim popustom? Ja imam jos iduci mjesec popust...
@zabac

Ja sam bio na to tarifi i kada je stigla posta da ce me prebaciti na tarifu od 250 kuna ja sam se pobunio na to i trazio raskid ugovora bez penala kojeg su odobrili nakon sto platim jos jedan racun.

Uostalom oni su mene prisilili da predem na tu tarifu a ja sam se izvukao na to da tako nesto ne stoji u mom ugovoru i da mi to ne mogu napraviti.
U inat to nisam htio jer sam ja njih zvao da me prebace na tu tarifu jos kada je izasla no oni nisu dali.
16.06.2012 | 12:09
Ja sam prebacio na EXTRAtotal M uz onih 20kn jednokratno za neograničeno s T-Mobile i T-Com korisnicima. NAravno kako su nakon 1.6. dali u promet nove tarife bez uspostave poziva. Onaj Flex150 sam prebacio na EXTRAtotal+ S. Budem vidio kako će se ponašati iznosi računa.
16.06.2012 | 15:13
Mozda ce vam se pitanje ciniti penzionerskim ali: Na sta uspijete potrositi 1GB (ili 700MB u prethodnom primjeru) mjesecno na telefonu?

Ja sam danas resetirao statistiku i bilo je cca. 200MB od 15.12. prosle godine.
16.06.2012 | 15:34
Jedan primjer: imas iPad wi-fi, a nigdje wi-fi-a oko tebe pa se surfa...
Drugi primjer: apdejtas ili daunlodas appove on the go preko 3G...
Treci primjer:manijak si i volis Instagram i Weathermob i stalno aplodas fotke i gledas fotke od drugih ljudi...

da nastavim
16.06.2012 | 18:40
Tako je a ponekad kad sam na terenu radim hot spot za mbp jer moram hitno poslati nekakve fotke i to je to...
16.06.2012 | 18:42
E da...zaboravih ajmesiđiz
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 20 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (642)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa