Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?

13.06.2012 | 23:15
Pozdrav,
dakle pitanje iz naslova: Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
Naime, svakog prvog u mjesecu resetiram statistiku kako bi pratio potrošnju. Imam Vip pretplatu unutar koje 1 gb prometa. Već drugi mjesec za redom mi zaračunavaju prekoračenje prometa dok mi je statistika ulazno-izlazno cca 600mb! U Vipu me uvjeravaju kako ta aplikacija krivo mjeri?! Pa pobogu zar toliko (400 mb)? Poslao bi upit appleu baš da vidim što bi oni rekli na tu Vipovu izjavu ali ne mogu doći do nikakvog konkretnog maila na koji odgovaraju.
Ima li tko iskustva sa ovim slučajem?
Hvala.
13.06.2012 | 23:30
Obračunska jedinica za podatkovni promet u VIP-a je 10 kB. U tome ti je kvaka. A iPhone nema takvu obračunsku jedinicu.
13.06.2012 | 23:51
Hvala na odgovoru. Jel moguće da je tolika razlika nastala zbog 10 kb obračunske jedinice? Malo mi je to previše...
13.06.2012 | 23:54
I meni se čini previše. Ali moguće je. Ne znam možeš li to nekako provjerit.
14.06.2012 | 00:10
Mogu pogledati statistiku spajanja od vipa ali neznam kako će mi to pomoći hvala puno!
14.06.2012 | 01:42
Ja prelazim 600MB mjesecno. jednom sam dosao i do 960MB. Nikad nisam imao problema niti prekoracenja. Sve tocno izracunato.

Ja sam na VIPu isto i mislim da je to u VIPu problem.
14.06.2012 | 02:11
Na t-mob stari 3gs nije bio nikada tocan.. Uvijek je vise prikazivao.
14.06.2012 | 10:08
Meni je za 5 mjesec došao račun od 690kn, amaksimalno mi dolazi 200kn. Navodno sam prekoračio paket od 1Gb za 40Mb, za što mi je naplaćeno 319kn, WTF. Imam tarifu bez limita 200. Nema teoretske šanse da sam to prekoračio. Iphone mi je pokazao da sam imao 650 Mb. Već 6 mjeseci uredno trošim maksimalno 300 Mb i to se uvijek poklapalo sa brojačem iz ajfona. Jedino sam taj 5 mjesec malo prešao svoj prosjek ali nisam prešao paket sigurno.

Druga stvar, makli su mi 50% popusta na pretplatu a trebalo je trajat još 6 mjeseci.

Sve mi je to bilo malo čudno, žalio se za jedno i drugo. Za promet kakti su mi oprostili, a za pretplatu je navodno došlo do greške.

Moš mislit, i za jedno i drugo. Love u mutnom i to je činjenica. A ja očito nemogu imati povjerenje u njih i očito ću morati vršit detaljnu kontrolu njihovih izvještaja.

Sramotno, jadno i pokvareno!
14.06.2012 | 11:03
Meni brojač prometa na iPhonu 4 točan. Na početku mjeseca resetiram podatkovni promet, kada dođem do 1GB po statistikama na iPhonu, t-mobile mi šalje poruku da sam iskoristio 1GB prometa te mi skidaju brzinu na 64kbps - no comment! Na 3G mreži mi brzina 5-6Mbps a nakon iskorištenih 1GB prometa, skidaju brzinu na 64kbps...sramotno i jadno...
14.06.2012 | 18:46
Meni isto (4G) točnokoliko to može biti jer se drugačije mjeri (iPhone mjeri stvarni promet, a opertaer zaokružuje na 10kB).
Ovo smanjenje je sramotno ali i logično sa stajališta operatera jer im Skype i slični servisi strašno pušu za vrat i smanjuju (pre)veliku dobit.
Eto primjer i300 tarife koja je ukinuta jer eto je stara pa kao više ne mogu pružati uslugu (govnari lažljivi i onaj p.... na čelu), a Flex150 koja je duže u upotrebi ne ukidaju. Naravno na Flex150 nema uključen data promet dok je na i300 bilo 2GB.
Svejedno je VIP duplo veće govno od T-Mobile-a. Tomato i Tele2 nije vrijedno spominjati.
16.06.2012 | 03:14
@john
Trebao si staviti limit kao ja.... No svejedno je dosao racun zbog 14 mb vise no to su obrisali jer ipak imam limit...

I sto je sa tim popustom? Ja imam jos iduci mjesec popust...
@zabac

Ja sam bio na to tarifi i kada je stigla posta da ce me prebaciti na tarifu od 250 kuna ja sam se pobunio na to i trazio raskid ugovora bez penala kojeg su odobrili nakon sto platim jos jedan racun.

Uostalom oni su mene prisilili da predem na tu tarifu a ja sam se izvukao na to da tako nesto ne stoji u mom ugovoru i da mi to ne mogu napraviti.
U inat to nisam htio jer sam ja njih zvao da me prebace na tu tarifu jos kada je izasla no oni nisu dali.
16.06.2012 | 12:09
Ja sam prebacio na EXTRAtotal M uz onih 20kn jednokratno za neograničeno s T-Mobile i T-Com korisnicima. NAravno kako su nakon 1.6. dali u promet nove tarife bez uspostave poziva. Onaj Flex150 sam prebacio na EXTRAtotal+ S. Budem vidio kako će se ponašati iznosi računa.
16.06.2012 | 15:13
Mozda ce vam se pitanje ciniti penzionerskim ali: Na sta uspijete potrositi 1GB (ili 700MB u prethodnom primjeru) mjesecno na telefonu?

Ja sam danas resetirao statistiku i bilo je cca. 200MB od 15.12. prosle godine.
16.06.2012 | 15:34
Jedan primjer: imas iPad wi-fi, a nigdje wi-fi-a oko tebe pa se surfa...
Drugi primjer: apdejtas ili daunlodas appove on the go preko 3G...
Treci primjer:manijak si i volis Instagram i Weathermob i stalno aplodas fotke i gledas fotke od drugih ljudi...

da nastavim
16.06.2012 | 18:40
Tako je a ponekad kad sam na terenu radim hot spot za mbp jer moram hitno poslati nekakve fotke i to je to...
16.06.2012 | 18:42
E da...zaboravih ajmesiđiz
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa