Caller ID u roamingu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Caller ID u roamingu

31.05.2012 | 22:12
Dakle kad odputujem van granica Hrvatske ili kad udjem u roaming dešava se to da kad me neko zovne caller ID ne prikazuje ime kontakta vec izbaci broj kojim je kontakt potpisan. Prvo sam pomislio da se to dešava zbog upisa brojeva, odnosno da izbacuje broj umesto imena samo tamo gde nema ispred upisan area code +385, međutim bez obzira na to iPhone u roamingu umesto imena izbacuje broj i samo broj. Kad navodim "iPhone izbacuje" kažem tako jer mi se to nikad nije desilo ni sa jednim drugim telefonom.
Znate li možda zašto se to dešava i kako to da rešim?
Unapred hvala društvo!
31.05.2012 | 22:28
Iskreno , bas nedavno sam imala drugaciji problem u roamingu,ali opet problem. Skoro svi poznati ( u imeniku) brojevi su mi bili hidden, dok su brojevi iz te zemlje normalno bili vidljivi. Vrlo cudno i mislim da je mozda stvar u samom roamingu i s kim tvoj mobilni provider ima ili nema ugovor, a ne uredjaju ( isto imam iPhone). .
31.05.2012 | 22:39
Nisam tražio rješenje jer me to ne smeta, ali u većini slučajeva meni napiše ispravno ime pozivatelja. No po webu se može naći još pritužbi na taj problem, a malo rješenja. Ponekad neki operateri šalju drukčiji format broja nego što je zapisan u kontaktima, pa je moguće da ga iPhone ne prepozna te umjesto imena prikaže samo broj.

Obično bi format tipa +385 22 333 333 trebao u većini situacija funkcionirati. Da li si možda obratio pažnju kojim formatom je prikazao broj umjesto imena i da li je bio onda različit od onog kako si ti taj broj upisao u kontaktima?
01.06.2012 | 00:28
Do operatera je, tj. do centrale. Sjecam se kad sam mjenjao broj iz+385 91 1234567 u broj +385 99 1234567 i nakon promjene kad sam nekoga zvao tko nije imao moj novi broj, njemu bi se uredno pokazalo moje ime (iako je bilo spremljeno s prvim brojem).
To mi je bilo cudno i u vise navrata sam zvao istu osobu, ali nije bilo pravila. Koji put prikaze, koji put ne. Sve se dogadjalo u RH.
01.06.2012 | 12:53
U nekim uvjetima se identificira IMEI a ne pretplatnicki broj pa se zna dogoditi da npr. predjes sa vip-a na tele2 a ono vip nastavi slati promotivne sms iako imas sasvim novi broj na drugoj mrezi.
Mislim da su ovakve identifikacije uobicajene u svim zemljama za brojeve koji ulaze u njihov roaming, razumljivo.
01.06.2012 | 13:11
Da li si ukljucio u postavkama-telefon-međunarodna pomoc. Mozda je to razlog.
02.06.2012 | 19:32
Sank kaže:
Obično bi format tipa +385 22 333 333 trebao u većini situacija funkcionirati. Da li si možda obratio pažnju kojim formatom je prikazao broj umjesto imena i da li je bio onda različit od onog kako si ti taj broj upisao u kontaktima?

Da, prikazao je broj bas onako kako sam ga ja upisao pod odredjenim kontaktom, samo sto kad predjem granicu na displej ne izlazi ime vec broj, onako kako je memoriran.

boriskr kaže:
Da li si ukljucio u postavkama-telefon-međunarodna pomoc. Mozda je to razlog.

Zamolio bih te ako mozes da mi kazes gde se to nalazi, hvala.
02.06.2012 | 22:39
Vjerojatno to nije razlog neprikazivanja caller ID-a ali ništa ne košta probati:
postavke-telefon i u prikazanom polju ima postavka "međunarodna pomoć" ispod koje kaže:" Međunarodna pomoć automatski dodaje ispravan međunarodni prefiks telefonskim brojevima kod inozemnih poziva".
Vjerojatnije je da je problem u operaterima, kao što su ti već rekli forumaši, ali ništa ne košta, ako probaš sve brojeve memorirati s +385...... i uključiti "međunarodnu pomoć".
Pozdrav!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 30 minuta
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO