Caller ID u roamingu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Caller ID u roamingu

31.05.2012 | 22:12
Dakle kad odputujem van granica Hrvatske ili kad udjem u roaming dešava se to da kad me neko zovne caller ID ne prikazuje ime kontakta vec izbaci broj kojim je kontakt potpisan. Prvo sam pomislio da se to dešava zbog upisa brojeva, odnosno da izbacuje broj umesto imena samo tamo gde nema ispred upisan area code +385, međutim bez obzira na to iPhone u roamingu umesto imena izbacuje broj i samo broj. Kad navodim "iPhone izbacuje" kažem tako jer mi se to nikad nije desilo ni sa jednim drugim telefonom.
Znate li možda zašto se to dešava i kako to da rešim?
Unapred hvala društvo!
31.05.2012 | 22:28
Iskreno , bas nedavno sam imala drugaciji problem u roamingu,ali opet problem. Skoro svi poznati ( u imeniku) brojevi su mi bili hidden, dok su brojevi iz te zemlje normalno bili vidljivi. Vrlo cudno i mislim da je mozda stvar u samom roamingu i s kim tvoj mobilni provider ima ili nema ugovor, a ne uredjaju ( isto imam iPhone). .
31.05.2012 | 22:39
Nisam tražio rješenje jer me to ne smeta, ali u većini slučajeva meni napiše ispravno ime pozivatelja. No po webu se može naći još pritužbi na taj problem, a malo rješenja. Ponekad neki operateri šalju drukčiji format broja nego što je zapisan u kontaktima, pa je moguće da ga iPhone ne prepozna te umjesto imena prikaže samo broj.

Obično bi format tipa +385 22 333 333 trebao u većini situacija funkcionirati. Da li si možda obratio pažnju kojim formatom je prikazao broj umjesto imena i da li je bio onda različit od onog kako si ti taj broj upisao u kontaktima?
01.06.2012 | 00:28
Do operatera je, tj. do centrale. Sjecam se kad sam mjenjao broj iz+385 91 1234567 u broj +385 99 1234567 i nakon promjene kad sam nekoga zvao tko nije imao moj novi broj, njemu bi se uredno pokazalo moje ime (iako je bilo spremljeno s prvim brojem).
To mi je bilo cudno i u vise navrata sam zvao istu osobu, ali nije bilo pravila. Koji put prikaze, koji put ne. Sve se dogadjalo u RH.
01.06.2012 | 12:53
U nekim uvjetima se identificira IMEI a ne pretplatnicki broj pa se zna dogoditi da npr. predjes sa vip-a na tele2 a ono vip nastavi slati promotivne sms iako imas sasvim novi broj na drugoj mrezi.
Mislim da su ovakve identifikacije uobicajene u svim zemljama za brojeve koji ulaze u njihov roaming, razumljivo.
01.06.2012 | 13:11
Da li si ukljucio u postavkama-telefon-međunarodna pomoc. Mozda je to razlog.
02.06.2012 | 19:32
Sank kaže:
Obično bi format tipa +385 22 333 333 trebao u većini situacija funkcionirati. Da li si možda obratio pažnju kojim formatom je prikazao broj umjesto imena i da li je bio onda različit od onog kako si ti taj broj upisao u kontaktima?

Da, prikazao je broj bas onako kako sam ga ja upisao pod odredjenim kontaktom, samo sto kad predjem granicu na displej ne izlazi ime vec broj, onako kako je memoriran.

boriskr kaže:
Da li si ukljucio u postavkama-telefon-međunarodna pomoc. Mozda je to razlog.

Zamolio bih te ako mozes da mi kazes gde se to nalazi, hvala.
02.06.2012 | 22:39
Vjerojatno to nije razlog neprikazivanja caller ID-a ali ništa ne košta probati:
postavke-telefon i u prikazanom polju ima postavka "međunarodna pomoć" ispod koje kaže:" Međunarodna pomoć automatski dodaje ispravan međunarodni prefiks telefonskim brojevima kod inozemnih poziva".
Vjerojatnije je da je problem u operaterima, kao što su ti već rekli forumaši, ali ništa ne košta, ako probaš sve brojeve memorirati s +385...... i uključiti "međunarodnu pomoć".
Pozdrav!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Bip, Riba, VanjusOS, ^SuperUnknown^, Anonimci (664)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO