Screen Protector
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Screen Protector

13.04.2012 | 15:09
Pozdrav ima li netko iskustva sa skidanjem zaštitne folije ?

Imam 4S i pokušavao sam danas skinuti foliju za zaslona, nemoguća misija.

kako to smeće uopce skinut ? (u dobrom je jos stanju folija, ali htio sam vidjet dok budem skidao kolko to teško ide dole pa sam shvatio da opće ne ide dole )
13.04.2012 | 16:01
Ne kontam ???? Sta ide dole??? Zakacis jedan kraj noktom i samo odlijepis,sta je tu komplikovano?
13.04.2012 | 16:06
Fakat, kužio bi da imaš problem sa stavljanjem screen protectora, mjehurićima, prašinom i sl..
al skinut je barem jednostavno...
13.04.2012 | 16:35
Uzmi nož, neki najoštriji i deeeeeri po ekranu. Siguran sam da će se tada odljepiti!
13.04.2012 | 16:38
Znam da vam zvuči smijesno, i meni bi zvucalo da je to netko napisao.
Probavao sam sa noktom na svim ugolovima i jednostavno ne ide.
13.04.2012 | 16:51
Žilet ili skalpel, podvuci ga između ekrana i zaštite i mora se odvojiti. Inače, susretao sam dva tipa folije, jedna je sa silikatnim ljepilom (ljepilo ostane na ekrani, ali se bez prbolena ruli dolje), a druga je elektrostatski i višekratna je (opere se i osuši i opet spremna - jedini je problem ona prašina).
13.04.2012 | 17:01
Pokusvao sam danas noktima, iglom, onim masnim papirima koji budu sa cd-om.
Naliepio sam je tocno da je upala kak treba sa svih uglova.
I zato nemam gdje zapocet odljepljivat kad je onaj tanki ceni rub okolo, a ona je u unutra.
13.04.2012 | 17:02
Sta necu ostetiti mobitel skalpelom ili gilletom ?
13.04.2012 | 17:14
Ni slucajno skalpel ili zilet,zaboravi sve sto je ostro,naj bolje ti je da pocnes odljepljivati na coskovima,ako ne ide onda kod zvucnika ili Home dugmeta.Ima tvrdih folija ide malo teze ali moze se bez problema.Znaci samo nokat i dobro pazi da ne ogrebes display.Ako imas neko zensko u blizini daj joj da ona proba,imaju tanje i ostrije nokte.
13.04.2012 | 17:25
I ja mislim da ovdje treba fina zenska ruka, a ne nasi debeli muski papci
Vise sam se bazirao na uglove i bicne strane. Mada sam malo pokusavao oko home tipke, gore kod slusalice nisam uopce.
Stvarno nisam mislio da to tako tesko ide. Dobio sam tu foliju sa hard case koji sam narucio iz UK.
13.04.2012 | 22:28
Koje si ljepilo koristio?
16.04.2012 | 10:32
ili uzmi ljepljivu traku tj 'sello tape' i uhvati na ćošak i lagano diži. Mora ići ako je normalno stavljena folija, ako nisi ju ti ljepio s ničim. Nisam još vidio foliju koja ne ide dole..
16.04.2012 | 14:43
Uzmi fen za kosu i deri po jednom čošku. Da je neznam kakvo ljepilo, mora popustit pod vručinom. Ako ti ostane ljepila na ekranu(a vjerojatno da oče), uzmi acetona ili alkohola i lagano skidaj sa tuferima (kojima se čisti bebina guza ili kojima se skida šminka sa lica).

I ne stavljaj više ta sranja sa ljepilom po ajfonu!
16.04.2012 | 14:44
Jesi li možda ljepio foliju trenutnim ljepilom pa je ne možeš skinuti? lol
16.04.2012 | 15:39
Najbolja fora ti je uzeti fen, lagano zagrijati foliju (drži fen pod kutem od 45 stupnjeva) ne 90, i onda probati sa nečim tankim ali izdržljivim poput lista pos it papira samo zariti post it u taj među prostor, ostatak skidaš bez beda.
To je fora iz PC-svijeta kako smo skidali one naljepnice koje ti nalijepe na stražnju stranu kučišta da ih skroz skinemo i opet vratimo na mjesto kao da nikad otvarana nisu...
Eto vidiš, nekad se isplati imati malo PC iskustva
17.04.2012 | 00:01
Momci uspio sam jedva to smeće skinut. Hvala Bogu ! Ne znam kakvo je to sranje bilo .. Bitno da je skinut.
Dal se smije ekran ocistit sa acetonom ?
17.04.2012 | 11:17
Kako si skinuo. Bilo bi dobro da podjeliš to neobično iskustvo. Predlažem ti alkohol, a ako nemaš onda aceton. Samo nemoj natopiti tufer da sve curi sa njega. Obzirom da je mob od stakla, nemaš problema!
17.04.2012 | 12:06
kata123 kaže:
Momci uspio sam jedva to smeće skinut. Hvala Bogu ! Ne znam kakvo je to sranje bilo .. Bitno da je skinut.
Dal se smije ekran ocistit sa acetonom ?

Ni slucajno acetonom
17.04.2012 | 12:41
al nemoj ni sa domaćom rakijom

baš vidio posljedice čišćenja ogledala s istom (vlastite proizvodnje) gdje je napravila nepovratna oštećenja na staklu ogledala
17.04.2012 | 21:38
Ma cura došla do mene i nekako je sa prstima to uspjela u ćošku odljepit, al jedva je nekako. Sve si je nokte potrgala od ćapanja po foliji . Foliju sam dobio sa Hard case-om. Kupljeno preko ebaya (iz UK).

S čime na kraju da očistim, ako nemam alkohol ? Aceton da ili ne ?
17.04.2012 | 23:02
A kupi alkohola u apoteci. Dobro ce ti doci za kojekakve probleme. Mislim da ti je to 80% alkohol, svega par kuna
17.04.2012 | 23:26
Pa kaj se ne da izruliti dolje to ljepilo?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 13 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa