iPhone 3GS aktivacija nakon restore
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3GS aktivacija nakon restore

11.04.2012 | 16:06
Kupio sam 3GS 16GB JB (polovni), i kako je bilo dosta setinga od starog vlasnika odlucio sam napraviti update sa 4.1 na 5.1 sa pretpostavkom da cu tako izgubiti cidya-u i instalous jer mi oni ionako nisu toliko potrebni, a pocistiti sve setinge na nulu.
Prilikom updatea javio je neku gresku i napravio sam restore. I sada hocu trebam napraviti aktivaciju ali neće, imam tomato karticu. Koji dio ne kužim šta trebam napraviti.
Hvala!
11.04.2012 | 16:34
Pa ocigledno je da je taj telefon zakljucan na neku mrezu, i da karticu te mreze (99% T-Com, ako je kupljen mob u HR) moras imati za aktivaciju.

Otkljucan je bio softverski (Ultrasn0w), sto si ti izgubio kada si isao restore, tj upgrade, na 5.1.

Sada imas samo opciju Gevey SIM.
11.04.2012 | 19:46
Nema opciju Gevey.

Zaključao ga je trajno i dobio iPod time što mu je podigao baseband.

Što si radio Restore na zaključanom telefonu?

Sada ga mora osakatiti 6.15 iPad basebandom da bi ga otključao.
11.04.2012 | 20:25
Ne moraš ga osakatit sa 6.15., a i ne bih nikako preporučio. Probaj prvo doznat od prodavača gdje ga je kupio i da li još možda ima račun i jamstveni list. Ako nema, još se uvijek više isplati službeno otključat i platiti za to, nego ga zauvijek osakatiti sa bb 6.15.

Ako ne razumiješ o čemu pišemo pitaj. Da se se ovdje prvo obratio vjerojatno ga ne biš vako zahebao.
11.04.2012 | 21:37
Kupljen je preko Njuskala i phone je uredno radio sa tomato karticom kad sam je stavio nutra. Tip mi je rekao da je otkljucan na sve mreze i o tome vise nisam mislio. Kad sam vidio da je SW 4.1 pomislio sam da bi bilo zgodnije napravit odmah update na 5.1 prije nego stavim svoje aplikacije. I eto...
Dakle, sta mi je činiti, gdje/kako se može službeno otključati i koliko to košta i šta se zapravo gubi kod ovog "sakaćenja".
11.04.2012 | 21:44
Gubi se puno toga,vec je puno puta pisano na forumu o toj temi.Da li si dobio kutiju uz iPhone tj da li postoji mogucnost da provjeris sa koje je mreze.Ako ne onda kontaktiraj clana hackservis on ti moze dati tacne podatke
11.04.2012 | 22:17
Ukoliko staviš 6.15 baseband onda gubiš GPS definitivno, a javljaju se i neki drugi problemi. Pored toga da biš to sve napravio opet ga moraš jailbreakati, jer otlkjučavanje na ovaj način jednostavno ne ide bez jailbreaka, a sam jailbreak također može izazivati određene probleme. Nakon stavljanja 6.15 također više ne možeš redovnim putem nadograđivati iOS već uvijek prolaziti kroz muke izrade izmjenjenog firmwarea i njegovog naguravanja na iPhone. I da naglasim, jednom stavljen bb 6.15 više se ne može vratiti na službenu verziju!

Dakle, ako nemaš mogućnosti da nabaviš jamstveni list i račun koji obično operateri traže da bi ga otključali, postoje i drugi načini da se dobije službeno otključavanje na žalost uz određenu cijenu. O tome ti više zna hackerivs, a i pisalo se o tome ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/58710-ipho...uest/Stranica-3.html
11.04.2012 | 23:47
I kao iPod nije loš. LOL
12.04.2012 | 00:22
A da jednostavno razmisliš na prelaz na bonbon? možda ti je u ovome trenutku to najjeftinije rješenje.

PS
Staviti custom FW i nije toliko kompliciran proces jer možeš s neta skiniti gotovi, ali ni ja ne preporučam dizanje BB na 6.15. (prvenstveno zbog GPS-a i ostalih pojava (curenje baterije, problemi s WiFi...
12.04.2012 | 08:02
A da ga prodaš i kupiš drugi?
12.04.2012 | 13:52
Zabac, 1. ne zelim nikoga zajebati iako to nebi bio veliki problem.
Zdravac, dakle, bombon je opcija u t-mobile? ne pratim pa se nemoj smijati ako sam neupucen. Sto i gdje da odem?
12.04.2012 | 14:41
bonbon mreža ti je mreža od t mobile-a (koristi njihovu infrastrukturu i sve ostalo) samo što se vodi "kao " zasebna mreža. Osobno sam ja na bonbon-u jer imam iP4 zaključan na tmobile mrežu a na bonbon sam prešao iz tele2 (prije sam za taj iPhone koristio gevey). Mreža je odlična. Do sada nisam nikad imao problema s gubitkom signala a 3g uredno radi po cijelom gradu (Osijek). Što se tiče cijena također su odlični - ja sam se prebacio na bonbon kad je bila akcija 1000 minuta unutar mreže svaki mjesec ako nadoplatim bonom od 40 kn ili više. Svi moji ostali su prešli na bonbon tako da mi je skoro pa mjesečno tih 40 kn i dosta (ovisi kako kad). Tih 40 kn iskoristiš za pakete poruka,poziva prema drugima ili prometa. Sad je akcija da imaš 1000 poruka unutar mreže.
12.04.2012 | 14:42
Odeš samo u tmobile i zatražiš prelazak na bonbon i to je to čekaš određeni broj dana koliko ti kažu i stvar riješena
12.04.2012 | 15:22
igor2307 kaže:
Odeš samo u tmobile i zatražiš prelazak na bonbon i to je to čekaš određeni broj dana koliko ti kažu i stvar riješena

...Samo svakako prije provjeri da li ti je otključan za T-mobile / Bonbon. Tko zna odakle ga je onaj tip koji ti ga je prodao, nabavio!!!
12.04.2012 | 16:11
Zdravac kaže:
igor2307 kaže:

...Samo svakako prije provjeri da li ti je otključan za T-mobile / Bonbon. Tko zna odakle ga je onaj tip koji ti ga je prodao, nabavio!!!

Mogu li to provjeriti na nacin da ubacim t-mobile sim nutra i ako se aktivira ok je?
(ja tele:)
12.04.2012 | 16:15
Naravno, ako ti ga T-Mobile SIM kartica aktivira, znači da je kod njih i kupljen.
14.04.2012 | 15:03
Da se zahvalim svima koji su svojim savjetima pripomogli da se ne dogodi zlo!
iPhone je ozivio, otkljucan je na sve mreze i nije bilo nikakvog sakacenja u smislu gubitka gps-a i slicno. Jedino nisam dobio onaj najnoviji update koji sam krenuo napraviti vec moj stari 4.1
ali to zaista nije neki problem.
14.04.2012 | 16:57
Kako je otkljucan,regularnim putem ili ti je neko radio unlock.Koji je sada BB na telefonu?
14.04.2012 | 17:32
Mateo kaže:
Da se zahvalim svima koji su svojim savjetima pripomogli da se ne dogodi zlo!
iPhone je ozivio, otkljucan je na sve mreze i nije bilo nikakvog sakacenja u smislu gubitka gps-a i slicno. Jedino nisam dobio onaj najnoviji update koji sam krenuo napraviti vec moj stari 4.1
ali to zaista nije neki problem.

Kako si uradio?

Šta piše pod Modem firmware?
16.04.2012 | 12:51
Nakon otkljucavanja je phone otisao drugom vlasniku tako da sad nebih mogao provjeriti koji je bb. Uglavnom mogu potvrditi da je nakon otkljucavanja bila mala okrugla tockica u gornjem desnom uglu, tamo lijevo od pokazivaca napunjenosti baterije.
Te je uredno ispisivao track u MotionX programu. Dakle gps mu radi.
I ovo nisam napravio da ga se rijesim vec zato sto cu u prvoj akciji kupiti novi 4S pa reko da iskoristim priliku.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa