Muke po Geveyu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muke po Geveyu

11.04.2012 | 10:30
Ako netko zna ili se već susreo sa sličnim problemom molio bih pomoć. Dakle radi se o iPhone-u 4 koji je zaključan na T-mobile mrežu, u kombinaciji sa GEVEY PRO SIM-om sve uredno radi s VIP SIM-om. E sad, jučer sam dobio novi broj (isto VIP) i sad imam problema sa GEVEY procedurom. Odnosno, iPhone nikako da prepozna SIM (NO SIM CARD INSTALLED). Novi VIP SIM radi normalno u drugom telefonu. Kad god da stavim stari VIP SIM, GEVEY procedura radi bez greške. Da ne bi bilo zabune, radi se o dva potpuno različita broja, nisam mijenjao SIM...
11.04.2012 | 19:44
Isto kao i ostali hardware, i SIM kartice se upgradeaju. Samo to nama operateri ne govore javno. Nije nikakva tajna nit se krije tu ista nego nitko ne pita pa nemaju razloga govorit. Uglavnom, SIM kartice dobivaju nove oblike i firmware da bi bolje radili. Kako se poboljsava mreza tako se poboljsavaju i SIMovi. Ne sumnjam da ce za LTE mrezu trebat updateat kartice opet, ali to tek kad LTE postane standardan u cijeloj zemlji.

E sad, s druge strane, Gevey takoder ima odredeni firmware, zato ti radi sa starom karticom a ne s novom. Vjerojatno ces morat cekat updateani Gevey da izade da bi radio s novim SIMom.
11.04.2012 | 20:43
@Filip26 Bit će da je to, optička razlika u SIMovima je vidljiva. E sad, šta se nalazi ispod "haube"?! Probao danas i sa drugim GEVEY karticama i ista stvar se događa kao ranije, stara kartica radi, nova nikako...

photo-86098b95570ec81a66d7cdf6d603ac38.JPG
11.04.2012 | 23:52
Nema razlike između SIM-a i microSIM-a ako je od istog operatera.
en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module
Jedino je moguća nepodudarnost s GEVEY-em. I kakve veze ima FW u SIM-u? Nikakve.
12.04.2012 | 02:12
Pa SIMovi se updateaju regularno, nije to nista novo. Dobro, mozda sam se krivo izrazio, ali stoji cinjenica da SIMove updateaju operateri.

Postaju unaprijedeniji iz vise razloga, da bolje hvataju signal, kvalitetniji isto tako i za 3G.

Takoder moze bit nepodudaranje Geveya i SIMa, jel se to meni cini ili je stara kartica veca od nove?
12.04.2012 | 02:44
Filip26 kaže:
Postaju unaprijedeniji iz vise razloga, da bolje hvataju signal, kvalitetniji isto tako i za 3G.

nemoj se ljutiti, ali ovo je totalna glupost.
sim kartice se unaprjeđuju iz razloga da im se poboljšaju performanse (tu prije svega mislim na procesor u sim kartici, kako bi ista radila brže), povećanju kapaciteta i sigurnosti istih (kako se nebi mogle neovlašteno raditi duplikati istih sim kartica kao što je bio slučaj sa gsm v1 karticama)
osnovna je uloga sim kartice da ista bude nositelj identiteta (što je vidljivo iz samog naziva - Subscriber Identity Module). Kada se simica ubaci u mobitel, ona prolazi autentikaciju, uređaj se spoji na mrežu i onda možemo zvati.
bolje hvatanja signala nije uloga sim kartice, već to ovisi o samom mobitelu.
12.04.2012 | 07:59
Novi SIM ako se ubaci u stari mobitel sigurno radi. Problem je Gevey-u ili kako se već zove.
Meni stvarno nije jasno kupiti telefom zaključan na T-Mobile i gurati VIP-ovu karticu u njega.
12.04.2012 | 09:30
Je si probao ovu proceduru:

1. Ugasi Iphone
2. Stavi SIM sa Gevey-om
3. Upali IPhone
4. ako ti se ne pogaze crni ekran sa porukom idi u postavke - telefon- SIM aplikacije- Gevey Technology- English
5. Prihvati
6. biraj 112 i odmah spusti
7. Zrakoplovni mod uključi
8. kade se pokažu poruke, ignoriraj
Spojeno.

Ako nije to onda neznam.
12.04.2012 | 10:14
@zabac Slažem se, ali postoji razlika između kupiti i dobiti.

@tino1 Probao, nebrojeno puta, uvijek ista stvar, "NO SIM CARD INSTALLED"
24.04.2012 | 07:13
Isto imam problem s Gevey Ultra karticom, narucenom s njihovog sajta...
uspijem otkljucati ali mi se Iphone svako malo izgasi sam, bez razloga, bez da ga diram...nekad mi radi dan-dva...nekad 5 minuta...jel imao netko slican problem. hvala.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa