Muke po Geveyu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muke po Geveyu

11.04.2012 | 10:30
Ako netko zna ili se već susreo sa sličnim problemom molio bih pomoć. Dakle radi se o iPhone-u 4 koji je zaključan na T-mobile mrežu, u kombinaciji sa GEVEY PRO SIM-om sve uredno radi s VIP SIM-om. E sad, jučer sam dobio novi broj (isto VIP) i sad imam problema sa GEVEY procedurom. Odnosno, iPhone nikako da prepozna SIM (NO SIM CARD INSTALLED). Novi VIP SIM radi normalno u drugom telefonu. Kad god da stavim stari VIP SIM, GEVEY procedura radi bez greške. Da ne bi bilo zabune, radi se o dva potpuno različita broja, nisam mijenjao SIM...
11.04.2012 | 19:44
Isto kao i ostali hardware, i SIM kartice se upgradeaju. Samo to nama operateri ne govore javno. Nije nikakva tajna nit se krije tu ista nego nitko ne pita pa nemaju razloga govorit. Uglavnom, SIM kartice dobivaju nove oblike i firmware da bi bolje radili. Kako se poboljsava mreza tako se poboljsavaju i SIMovi. Ne sumnjam da ce za LTE mrezu trebat updateat kartice opet, ali to tek kad LTE postane standardan u cijeloj zemlji.

E sad, s druge strane, Gevey takoder ima odredeni firmware, zato ti radi sa starom karticom a ne s novom. Vjerojatno ces morat cekat updateani Gevey da izade da bi radio s novim SIMom.
11.04.2012 | 20:43
@Filip26 Bit će da je to, optička razlika u SIMovima je vidljiva. E sad, šta se nalazi ispod "haube"?! Probao danas i sa drugim GEVEY karticama i ista stvar se događa kao ranije, stara kartica radi, nova nikako...

photo-86098b95570ec81a66d7cdf6d603ac38.JPG
11.04.2012 | 23:52
Nema razlike između SIM-a i microSIM-a ako je od istog operatera.
en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module
Jedino je moguća nepodudarnost s GEVEY-em. I kakve veze ima FW u SIM-u? Nikakve.
12.04.2012 | 02:12
Pa SIMovi se updateaju regularno, nije to nista novo. Dobro, mozda sam se krivo izrazio, ali stoji cinjenica da SIMove updateaju operateri.

Postaju unaprijedeniji iz vise razloga, da bolje hvataju signal, kvalitetniji isto tako i za 3G.

Takoder moze bit nepodudaranje Geveya i SIMa, jel se to meni cini ili je stara kartica veca od nove?
12.04.2012 | 02:44
Filip26 kaže:
Postaju unaprijedeniji iz vise razloga, da bolje hvataju signal, kvalitetniji isto tako i za 3G.

nemoj se ljutiti, ali ovo je totalna glupost.
sim kartice se unaprjeđuju iz razloga da im se poboljšaju performanse (tu prije svega mislim na procesor u sim kartici, kako bi ista radila brže), povećanju kapaciteta i sigurnosti istih (kako se nebi mogle neovlašteno raditi duplikati istih sim kartica kao što je bio slučaj sa gsm v1 karticama)
osnovna je uloga sim kartice da ista bude nositelj identiteta (što je vidljivo iz samog naziva - Subscriber Identity Module). Kada se simica ubaci u mobitel, ona prolazi autentikaciju, uređaj se spoji na mrežu i onda možemo zvati.
bolje hvatanja signala nije uloga sim kartice, već to ovisi o samom mobitelu.
12.04.2012 | 07:59
Novi SIM ako se ubaci u stari mobitel sigurno radi. Problem je Gevey-u ili kako se već zove.
Meni stvarno nije jasno kupiti telefom zaključan na T-Mobile i gurati VIP-ovu karticu u njega.
12.04.2012 | 09:30
Je si probao ovu proceduru:

1. Ugasi Iphone
2. Stavi SIM sa Gevey-om
3. Upali IPhone
4. ako ti se ne pogaze crni ekran sa porukom idi u postavke - telefon- SIM aplikacije- Gevey Technology- English
5. Prihvati
6. biraj 112 i odmah spusti
7. Zrakoplovni mod uključi
8. kade se pokažu poruke, ignoriraj
Spojeno.

Ako nije to onda neznam.
12.04.2012 | 10:14
@zabac Slažem se, ali postoji razlika između kupiti i dobiti.

@tino1 Probao, nebrojeno puta, uvijek ista stvar, "NO SIM CARD INSTALLED"
24.04.2012 | 07:13
Isto imam problem s Gevey Ultra karticom, narucenom s njihovog sajta...
uspijem otkljucati ali mi se Iphone svako malo izgasi sam, bez razloga, bez da ga diram...nekad mi radi dan-dva...nekad 5 minuta...jel imao netko slican problem. hvala.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 12 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (410)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa