Muke po Geveyu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muke po Geveyu

11.04.2012 | 10:30
Ako netko zna ili se već susreo sa sličnim problemom molio bih pomoć. Dakle radi se o iPhone-u 4 koji je zaključan na T-mobile mrežu, u kombinaciji sa GEVEY PRO SIM-om sve uredno radi s VIP SIM-om. E sad, jučer sam dobio novi broj (isto VIP) i sad imam problema sa GEVEY procedurom. Odnosno, iPhone nikako da prepozna SIM (NO SIM CARD INSTALLED). Novi VIP SIM radi normalno u drugom telefonu. Kad god da stavim stari VIP SIM, GEVEY procedura radi bez greške. Da ne bi bilo zabune, radi se o dva potpuno različita broja, nisam mijenjao SIM...
11.04.2012 | 19:44
Isto kao i ostali hardware, i SIM kartice se upgradeaju. Samo to nama operateri ne govore javno. Nije nikakva tajna nit se krije tu ista nego nitko ne pita pa nemaju razloga govorit. Uglavnom, SIM kartice dobivaju nove oblike i firmware da bi bolje radili. Kako se poboljsava mreza tako se poboljsavaju i SIMovi. Ne sumnjam da ce za LTE mrezu trebat updateat kartice opet, ali to tek kad LTE postane standardan u cijeloj zemlji.

E sad, s druge strane, Gevey takoder ima odredeni firmware, zato ti radi sa starom karticom a ne s novom. Vjerojatno ces morat cekat updateani Gevey da izade da bi radio s novim SIMom.
11.04.2012 | 20:43
@Filip26 Bit će da je to, optička razlika u SIMovima je vidljiva. E sad, šta se nalazi ispod "haube"?! Probao danas i sa drugim GEVEY karticama i ista stvar se događa kao ranije, stara kartica radi, nova nikako...

photo-86098b95570ec81a66d7cdf6d603ac38.JPG
11.04.2012 | 23:52
Nema razlike između SIM-a i microSIM-a ako je od istog operatera.
en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module
Jedino je moguća nepodudarnost s GEVEY-em. I kakve veze ima FW u SIM-u? Nikakve.
12.04.2012 | 02:12
Pa SIMovi se updateaju regularno, nije to nista novo. Dobro, mozda sam se krivo izrazio, ali stoji cinjenica da SIMove updateaju operateri.

Postaju unaprijedeniji iz vise razloga, da bolje hvataju signal, kvalitetniji isto tako i za 3G.

Takoder moze bit nepodudaranje Geveya i SIMa, jel se to meni cini ili je stara kartica veca od nove?
12.04.2012 | 02:44
Filip26 kaže:
Postaju unaprijedeniji iz vise razloga, da bolje hvataju signal, kvalitetniji isto tako i za 3G.

nemoj se ljutiti, ali ovo je totalna glupost.
sim kartice se unaprjeđuju iz razloga da im se poboljšaju performanse (tu prije svega mislim na procesor u sim kartici, kako bi ista radila brže), povećanju kapaciteta i sigurnosti istih (kako se nebi mogle neovlašteno raditi duplikati istih sim kartica kao što je bio slučaj sa gsm v1 karticama)
osnovna je uloga sim kartice da ista bude nositelj identiteta (što je vidljivo iz samog naziva - Subscriber Identity Module). Kada se simica ubaci u mobitel, ona prolazi autentikaciju, uređaj se spoji na mrežu i onda možemo zvati.
bolje hvatanja signala nije uloga sim kartice, već to ovisi o samom mobitelu.
12.04.2012 | 07:59
Novi SIM ako se ubaci u stari mobitel sigurno radi. Problem je Gevey-u ili kako se već zove.
Meni stvarno nije jasno kupiti telefom zaključan na T-Mobile i gurati VIP-ovu karticu u njega.
12.04.2012 | 09:30
Je si probao ovu proceduru:

1. Ugasi Iphone
2. Stavi SIM sa Gevey-om
3. Upali IPhone
4. ako ti se ne pogaze crni ekran sa porukom idi u postavke - telefon- SIM aplikacije- Gevey Technology- English
5. Prihvati
6. biraj 112 i odmah spusti
7. Zrakoplovni mod uključi
8. kade se pokažu poruke, ignoriraj
Spojeno.

Ako nije to onda neznam.
12.04.2012 | 10:14
@zabac Slažem se, ali postoji razlika između kupiti i dobiti.

@tino1 Probao, nebrojeno puta, uvijek ista stvar, "NO SIM CARD INSTALLED"
24.04.2012 | 07:13
Isto imam problem s Gevey Ultra karticom, narucenom s njihovog sajta...
uspijem otkljucati ali mi se Iphone svako malo izgasi sam, bez razloga, bez da ga diram...nekad mi radi dan-dva...nekad 5 minuta...jel imao netko slican problem. hvala.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 33 minuta
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO