Navigon pitanje.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigon pitanje.

08.04.2012 | 11:47
Nešto mi nije jasno. App zauzima 46MB i u njemu nema ni jedne mape (NAVIGON Europe). Shvatio sam kako se mape skidaju s interneta. Ono što mi nije jasno je da li se mogu skinuti kompletne mape za cijelu Evropu (ili pojedinačne zemlje što je manje važno) ili sami program skida mape po potrebi kako se vozim kroz koju državu.
APP iGO je težak 1.8GB i tu su očito sve mape.
Siguran sam kako netko ima program i znati će reći nešto o njemu. I još nešto, je li Navigon navigava na hrvatskom (iGO hoće navigavati).
E da, da li netko ima od Mirea Don't panic Europe?
08.04.2012 | 12:03
Mislim da ti je najbolje unaprijed skinuti one koje ti trebaju, jer mislim da ne zelis vuci mape preko 3G-a ili EDGE-a u inozemstvu
08.04.2012 | 12:09
Moras skinuti mape unaprijed. Prije su bile mape uz aplikaciju, ali je stvar bila velika u zadnjoj verziji oko 2Gb. Sada su to promijenili. Skines app i mape koje ti trebaju. Nisam probao Hr, ali u opisu ima, pa pretpostavljam da ne lazu
08.04.2012 | 14:37
Naviga na jeziku na kojem je iuređaj. Karte za hr su odlične.
09.04.2012 | 09:31
Navigon 2.0.2 ima 46MB, mapa Hrvatske ima 16.4MB. Navigacija radi odlično po Hrvatskoj, isprobao na području Varaždina - Zagreba (radi bez greške). Sama aplikacija ne skida mape kad se voziš , već ti sam moraš prije odabrati i skinuti mape koje želiš (mislim da trebaš bit spojen na wireless). Nakon skidanja mapa ili još nekih dodataka aplikacija će te zatražit da je ponovo pokreneš da bi se skinuti sadržaj instalirao. Ja kao dodatak kupio i skinuo Panorama View 3D, odlična stvar! Također sam mislio kupiti FreshMaps XL Europe 44 dodatak kojim se ažuriraju sve mape svaki kvartal, znači 4 puta godišnje i to naredne 2 godine, ali odustao sam od toga jer je cijena 37.99$ a neznam dali su mape veće i bolje nego prijašnje (iz 2011. godine). I da, glasovna navigacija je na hrvatskom, ženski glas koji pomalo smiješno zvuči!
10.04.2012 | 07:27
Odlicna navigacija, koristio sam TomTom i Don't panic (kupujmo hrvatsko) i obje su zadovoljavale moje potrebe, sad sam malo na Navigonu isprobao, Pula, Zg, Varaždin, Karlovac i moram reci da sam toliko zadovoljan da sam TomTom-u rekao zbogom, sa Navigonom necete fulati. Pozz svima
10.04.2012 | 08:08
Svi navodite kako je u RH navigacija odlična. Ali meni ne teba uope po Hrvatskoj. Jeste probali francuza tražiti za pomoć na engleskom (francuski neznam)? Onda znate o ćemu pričam.
10.04.2012 | 11:17
Također se priključujem pohvalama za Navigon. Iznimno dobra navigacija u odnosu na mnoge druge koje sam isprobao, pogotovo po pitanju interfejsa. Daleko je od savršenstva jer ima jako puno posla oko karata, pogotovo za BIH. Ja sam uzeo FreshMaps XL Europe 44 i stvar funkcionira. Jedino što nisam baš pročitao da to vrijedi samo 2 godine jer se pod extras ne spominje "rok trajanja".

Ne koristim ju toliko često, ali kad mi zatreba, nikada me nije razočarala. Uvijek me odvede na točnu poziciju, pogotovo me iznenadi za neke vukohebine!
10.04.2012 | 15:34
JOHN kaže:
Jedino što nisam baš pročitao da to vrijedi samo 2 godine jer se pod extras ne spominje "rok trajanja".

Nije pod extras vec je pod "Još" u donjem desnom kutu pa na dnu pod "Obavijesti", ukoliko je uređaj registriran.
10.04.2012 | 15:54
Citat:

With only one payment, you will then recieve the latest maps every three monts for a period of at least two years.

Ja neznam kako si ti protumačio ovu njihovu izjavu. Ja sam je shvatio kao minimalno dvije godine! Ispravite me ako griješim, možda ja krivo prevodim.

Ja sam to sebi preveo na ovaj način:

Jednim plaćanjem, će te dobiti najnovije(osvježene) karte svaka tri mjeseca za razdoblje od najmanje dvije godine. Znači "od", ali ne i "do".
10.04.2012 | 16:27
U pravu si. Ja si krivo protumačio. Znači za razdoblje "od" najmanje dvije godine.
10.04.2012 | 16:33
Moram priznat da si me scimao jer se pri kupovini Fresh-a uopče to ne spominje, a i ova izjava od najmanje dvije godine je tako nespretno napisana da bi je se moglo svakak tumačit
10.04.2012 | 17:32
To znaći kako dvije godine dolaze friške mape, a nakon te dvije godine kaj imaš imaš i više se ne osvježavaju?!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO