Navigon pitanje.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigon pitanje.

08.04.2012 | 11:47
Nešto mi nije jasno. App zauzima 46MB i u njemu nema ni jedne mape (NAVIGON Europe). Shvatio sam kako se mape skidaju s interneta. Ono što mi nije jasno je da li se mogu skinuti kompletne mape za cijelu Evropu (ili pojedinačne zemlje što je manje važno) ili sami program skida mape po potrebi kako se vozim kroz koju državu.
APP iGO je težak 1.8GB i tu su očito sve mape.
Siguran sam kako netko ima program i znati će reći nešto o njemu. I još nešto, je li Navigon navigava na hrvatskom (iGO hoće navigavati).
E da, da li netko ima od Mirea Don't panic Europe?
08.04.2012 | 12:03
Mislim da ti je najbolje unaprijed skinuti one koje ti trebaju, jer mislim da ne zelis vuci mape preko 3G-a ili EDGE-a u inozemstvu
08.04.2012 | 12:09
Moras skinuti mape unaprijed. Prije su bile mape uz aplikaciju, ali je stvar bila velika u zadnjoj verziji oko 2Gb. Sada su to promijenili. Skines app i mape koje ti trebaju. Nisam probao Hr, ali u opisu ima, pa pretpostavljam da ne lazu
08.04.2012 | 14:37
Naviga na jeziku na kojem je iuređaj. Karte za hr su odlične.
09.04.2012 | 09:31
Navigon 2.0.2 ima 46MB, mapa Hrvatske ima 16.4MB. Navigacija radi odlično po Hrvatskoj, isprobao na području Varaždina - Zagreba (radi bez greške). Sama aplikacija ne skida mape kad se voziš , već ti sam moraš prije odabrati i skinuti mape koje želiš (mislim da trebaš bit spojen na wireless). Nakon skidanja mapa ili još nekih dodataka aplikacija će te zatražit da je ponovo pokreneš da bi se skinuti sadržaj instalirao. Ja kao dodatak kupio i skinuo Panorama View 3D, odlična stvar! Također sam mislio kupiti FreshMaps XL Europe 44 dodatak kojim se ažuriraju sve mape svaki kvartal, znači 4 puta godišnje i to naredne 2 godine, ali odustao sam od toga jer je cijena 37.99$ a neznam dali su mape veće i bolje nego prijašnje (iz 2011. godine). I da, glasovna navigacija je na hrvatskom, ženski glas koji pomalo smiješno zvuči!
10.04.2012 | 07:27
Odlicna navigacija, koristio sam TomTom i Don't panic (kupujmo hrvatsko) i obje su zadovoljavale moje potrebe, sad sam malo na Navigonu isprobao, Pula, Zg, Varaždin, Karlovac i moram reci da sam toliko zadovoljan da sam TomTom-u rekao zbogom, sa Navigonom necete fulati. Pozz svima
10.04.2012 | 08:08
Svi navodite kako je u RH navigacija odlična. Ali meni ne teba uope po Hrvatskoj. Jeste probali francuza tražiti za pomoć na engleskom (francuski neznam)? Onda znate o ćemu pričam.
10.04.2012 | 11:17
Također se priključujem pohvalama za Navigon. Iznimno dobra navigacija u odnosu na mnoge druge koje sam isprobao, pogotovo po pitanju interfejsa. Daleko je od savršenstva jer ima jako puno posla oko karata, pogotovo za BIH. Ja sam uzeo FreshMaps XL Europe 44 i stvar funkcionira. Jedino što nisam baš pročitao da to vrijedi samo 2 godine jer se pod extras ne spominje "rok trajanja".

Ne koristim ju toliko često, ali kad mi zatreba, nikada me nije razočarala. Uvijek me odvede na točnu poziciju, pogotovo me iznenadi za neke vukohebine!
10.04.2012 | 15:34
JOHN kaže:
Jedino što nisam baš pročitao da to vrijedi samo 2 godine jer se pod extras ne spominje "rok trajanja".

Nije pod extras vec je pod "Još" u donjem desnom kutu pa na dnu pod "Obavijesti", ukoliko je uređaj registriran.
10.04.2012 | 15:54
Citat:

With only one payment, you will then recieve the latest maps every three monts for a period of at least two years.

Ja neznam kako si ti protumačio ovu njihovu izjavu. Ja sam je shvatio kao minimalno dvije godine! Ispravite me ako griješim, možda ja krivo prevodim.

Ja sam to sebi preveo na ovaj način:

Jednim plaćanjem, će te dobiti najnovije(osvježene) karte svaka tri mjeseca za razdoblje od najmanje dvije godine. Znači "od", ali ne i "do".
10.04.2012 | 16:27
U pravu si. Ja si krivo protumačio. Znači za razdoblje "od" najmanje dvije godine.
10.04.2012 | 16:33
Moram priznat da si me scimao jer se pri kupovini Fresh-a uopče to ne spominje, a i ova izjava od najmanje dvije godine je tako nespretno napisana da bi je se moglo svakak tumačit
10.04.2012 | 17:32
To znaći kako dvije godine dolaze friške mape, a nakon te dvije godine kaj imaš imaš i više se ne osvježavaju?!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (636)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO