iPhone "krade" internet?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone "krade" internet?

08.02.2012 | 01:12
Imam problem i pitanje u kombinaciji, da ne postavljam dvije teme.

1. Kada uključim iPhone u MBP da se puni, nekako mi se uspori surfanje na laptopu. Ne mogu to drukčije opisati, ali stvarno se uspori povremeno i to nije uobičajeno, tj. nikada se ne događa osim kad uključim telefon u usb port. Nije uvijek izraženo, a ponekad baš jest. Guglao sam i nisam naišao na neko objašnjenje... iPhone je inače cijelo vrijeme spojen na moju bežičnu mrežu. Čini mi se kada ugasim wi-fi na telefonu, da se surfanje na laptopu vrati u normalu. No to mi se ne čini logično, na iPhoneu se ne događa ništa, samo je uključen u laptop...

2. Što je najbolje za passworde na iPhone-u? Svi hvale 1Password, no čini mi se nekako skupo. Koliko sam shvatio, trebao bi kupiti i verziju za Mac tako da se passwordi koje upišem na macu sinkroniziraju s iphone-om. To mi se čini bespotrebno i komplicirano. Je li moguće da icloud u budućnosti obavlja i to, slično kao što radi s bookmarksima? Čini mi se suvišno kupovati dvije aplikacije, kad postoji keychain koji to sasvim dobro radi, samo bi mu falila nekakva zaštita na iphoneu. Je li 1Password zaista jedina i najbolja opcija?

Unaprijed hvala na razmišljanjima...
08.02.2012 | 02:01
da se osvrnem na ovo usporenje interneta...
nekako mi to sve ne drži vodu.
probaj isključiti wireless na iphoneu pa uoči promjene ukoliko će ih biti.
08.02.2012 | 09:52
1Password koristim već duže vrijeme i prezadovoljan sam. Između Macova mi se sinkronizira preko DropBoxa, a preko WiFi sa iPhoneom i iPadom i to radi perfecto. Nema veze gdje upišem novu prijavu, novi korisnički račun, bilješku odmah je vidljiva i na drugim uređajima. Ima i pluginove za sve popularne browsere.

Meni vrijedi svakog centa kojeg sam platio.

Glede sporog surfanja i iPhonea spojenog na laptop, provjeri da ti se po nekoj automatici ne uključi tethering pa zapravo surfaš preko iPhonea, a ne direktno?
08.02.2012 | 11:19
Tethering je iskljucen, ali nije bio iskljucen diagnostics and usage. Probat ću malo detaljnije to testirati... Ni meni ne drži vodu, ali se evidentno događa. Doma imam optički kabel i internet uvijek leti, nikad nisam imao problema...

Hvala na preporuci za 1Password, očito ako ne postoji neko drugo elegentno rješenje, uzet ću ga i ja...
09.02.2012 | 00:07
Uf, dobro je, nisam lud!!!

Evo test je napravljen.

1. iPhone uključen u struju (niti u laptop) i puni se:

2. iPhone isključen iz struje:

Vidite da se stvar događa... i vjerujte jako je primjetno dok surfam.

Dakle da ponovim, MBP i iPhone spojeni su na bežičnu mrežu, na telefonu je uključeno sve što je po defaultu uključeno, s tim da sam čak izgasio opciju Diagnostics and usage.

Očito je nešto što se pokrene pri punjenju iPhonea. Je li moguće da je iCloud sinkronizacija, find my iPhone ili sl.?

MIslim, ovo me već izluđuje, ne mogu raditi dok mi se puni telefon, nije li to apsurdno? Nisam očekivao baš takav glupi problem sa sofisticiranom Apple tehnologijom... grrr.

Što mi preostaje - da isključujem opciju po opciju na iPhoneu dok ne doznam što zagušuje internet? To bi moglo potrajati zauvijek, koji gubitak vremena...
09.02.2012 | 00:14
Da ne bude zabune, evo i s isključenim wi-fi na iPhoneu:

Ako je to uopće bitno, setup za wi-fi se sastoji od onog t-com thomson modema u bridge modu i airport expressa.

Ovo izlazi iz mojih mogućnosti. Svaki prijedlog bit će dočekan s apsolutnim oduševljenjem!
09.02.2012 | 00:34
probaj s drugim ruterom.
09.02.2012 | 00:47
Hm, hvala. Nadao sam se nekom jednostavnijem rješenju... odakle mi sad drugi ruter.

Znači pretpostavljaš da je u ruteru stvar, ili u njegovim postavkama? Hm, sad kad se sjetim, imam app na iPhoneu koji se zove iCam i u kojem sam postavio da konfigurira ruter, a zbog njega sam i drugi morao staviti u bridge mode. Možda je u tome stvar.

Ali ja se apsolutno ne razumijem i ne želim razumjeti u postavke mreže, do sada je sve radilo savršeno bez nekog kopkanja. Kako bi sad trebao ovo riješiti?

Eto, morao sam se malo žaliti... tražim dalje, možda je netko imao sličnu situaciju...
09.02.2012 | 00:55
ma taj thomson zna zezati, neki čudan broadcom chipset itd...
09.02.2012 | 09:26
Jesi li uključio WiFi sinkronizaciju sa iTunesima za iphone, ili si pak na njemu uključio da radi backup na iCloud? Doduše za ono prvo moraju biti pokrenuti iTunesi da bi se sinkronizacija preko WiFi pokrenula, ali backup iPhonea će se pokrenuti svaki put kad ga spojiš na struju. Moguće je da iPhone radi backup na iCloud pa ti laptop šteka?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 33 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (507)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO