iPhone "krade" internet?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone "krade" internet?

08.02.2012 | 01:12
Imam problem i pitanje u kombinaciji, da ne postavljam dvije teme.

1. Kada uključim iPhone u MBP da se puni, nekako mi se uspori surfanje na laptopu. Ne mogu to drukčije opisati, ali stvarno se uspori povremeno i to nije uobičajeno, tj. nikada se ne događa osim kad uključim telefon u usb port. Nije uvijek izraženo, a ponekad baš jest. Guglao sam i nisam naišao na neko objašnjenje... iPhone je inače cijelo vrijeme spojen na moju bežičnu mrežu. Čini mi se kada ugasim wi-fi na telefonu, da se surfanje na laptopu vrati u normalu. No to mi se ne čini logično, na iPhoneu se ne događa ništa, samo je uključen u laptop...

2. Što je najbolje za passworde na iPhone-u? Svi hvale 1Password, no čini mi se nekako skupo. Koliko sam shvatio, trebao bi kupiti i verziju za Mac tako da se passwordi koje upišem na macu sinkroniziraju s iphone-om. To mi se čini bespotrebno i komplicirano. Je li moguće da icloud u budućnosti obavlja i to, slično kao što radi s bookmarksima? Čini mi se suvišno kupovati dvije aplikacije, kad postoji keychain koji to sasvim dobro radi, samo bi mu falila nekakva zaštita na iphoneu. Je li 1Password zaista jedina i najbolja opcija?

Unaprijed hvala na razmišljanjima...
08.02.2012 | 02:01
da se osvrnem na ovo usporenje interneta...
nekako mi to sve ne drži vodu.
probaj isključiti wireless na iphoneu pa uoči promjene ukoliko će ih biti.
08.02.2012 | 09:52
1Password koristim već duže vrijeme i prezadovoljan sam. Između Macova mi se sinkronizira preko DropBoxa, a preko WiFi sa iPhoneom i iPadom i to radi perfecto. Nema veze gdje upišem novu prijavu, novi korisnički račun, bilješku odmah je vidljiva i na drugim uređajima. Ima i pluginove za sve popularne browsere.

Meni vrijedi svakog centa kojeg sam platio.

Glede sporog surfanja i iPhonea spojenog na laptop, provjeri da ti se po nekoj automatici ne uključi tethering pa zapravo surfaš preko iPhonea, a ne direktno?
08.02.2012 | 11:19
Tethering je iskljucen, ali nije bio iskljucen diagnostics and usage. Probat ću malo detaljnije to testirati... Ni meni ne drži vodu, ali se evidentno događa. Doma imam optički kabel i internet uvijek leti, nikad nisam imao problema...

Hvala na preporuci za 1Password, očito ako ne postoji neko drugo elegentno rješenje, uzet ću ga i ja...
09.02.2012 | 00:07
Uf, dobro je, nisam lud!!!

Evo test je napravljen.

1. iPhone uključen u struju (niti u laptop) i puni se:

2. iPhone isključen iz struje:

Vidite da se stvar događa... i vjerujte jako je primjetno dok surfam.

Dakle da ponovim, MBP i iPhone spojeni su na bežičnu mrežu, na telefonu je uključeno sve što je po defaultu uključeno, s tim da sam čak izgasio opciju Diagnostics and usage.

Očito je nešto što se pokrene pri punjenju iPhonea. Je li moguće da je iCloud sinkronizacija, find my iPhone ili sl.?

MIslim, ovo me već izluđuje, ne mogu raditi dok mi se puni telefon, nije li to apsurdno? Nisam očekivao baš takav glupi problem sa sofisticiranom Apple tehnologijom... grrr.

Što mi preostaje - da isključujem opciju po opciju na iPhoneu dok ne doznam što zagušuje internet? To bi moglo potrajati zauvijek, koji gubitak vremena...
09.02.2012 | 00:14
Da ne bude zabune, evo i s isključenim wi-fi na iPhoneu:

Ako je to uopće bitno, setup za wi-fi se sastoji od onog t-com thomson modema u bridge modu i airport expressa.

Ovo izlazi iz mojih mogućnosti. Svaki prijedlog bit će dočekan s apsolutnim oduševljenjem!
09.02.2012 | 00:34
probaj s drugim ruterom.
09.02.2012 | 00:47
Hm, hvala. Nadao sam se nekom jednostavnijem rješenju... odakle mi sad drugi ruter.

Znači pretpostavljaš da je u ruteru stvar, ili u njegovim postavkama? Hm, sad kad se sjetim, imam app na iPhoneu koji se zove iCam i u kojem sam postavio da konfigurira ruter, a zbog njega sam i drugi morao staviti u bridge mode. Možda je u tome stvar.

Ali ja se apsolutno ne razumijem i ne želim razumjeti u postavke mreže, do sada je sve radilo savršeno bez nekog kopkanja. Kako bi sad trebao ovo riješiti?

Eto, morao sam se malo žaliti... tražim dalje, možda je netko imao sličnu situaciju...
09.02.2012 | 00:55
ma taj thomson zna zezati, neki čudan broadcom chipset itd...
09.02.2012 | 09:26
Jesi li uključio WiFi sinkronizaciju sa iTunesima za iphone, ili si pak na njemu uključio da radi backup na iCloud? Doduše za ono prvo moraju biti pokrenuti iTunesi da bi se sinkronizacija preko WiFi pokrenula, ali backup iPhonea će se pokrenuti svaki put kad ga spojiš na struju. Moguće je da iPhone radi backup na iCloud pa ti laptop šteka?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (624)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari