Kako sinkronizirati stari iPhone i novi komp
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako sinkronizirati stari iPhone i novi komp

07.02.2012 | 14:36
Zdravo

Evo problema: iPhone 4s je kupljen i aktiviran preko iClouda, dakle bez da je spajan na ikakav komp.
Koristen je, i osim stvari za koje postoji cloud backup (adrese, kalendari, bla), ima i nekih vrlo bitnih i neponovljivih "voice memo" snimki (koje su prevelike za slanje mailom).

Kako da sad sinkroniziram taj iPhone (koji, dakle, ne postoji u iTunesima) s iTunesima, a da se ne pobrisu voice memos?

Hvala
Marin
07.02.2012 | 14:57
Ako imas JB instaliraj ifile i prekopiraj potrebne podatke
07.02.2012 | 16:37
Provjeri da imaš najzadnju inačicu iTunesa. Pokreni ih i idi na File -> Preferemces te odaberi Tab "Devices" te tamo stavi kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones, and iPads from syncing automatically".

Nakon toga svakako klikni na iTunes Store, pa onda u gornjem desnom kutu na LogIn, prijavi se sa korisničkim računom koji si koristio na iPhoneu i ne zaboravi nakon prijave autorizirati računalo: na traci izbornika Store -> Authorize This Computer.

E kad si i to napravio onda prvo možes poskidati sve kupljene aplikacije na računalo. To možeš napraviti da ideš na Home stranicu App Storea pa u gornjem desnom uglu pod naslovom "APP STORE QUICK LINKS" imaš opciju "Purchased (NEW)". Nakon toga spreman si za spajanje iPhoena na iTunes.

Kad ti se pojavi iPhone u lijevom stupcu klikni na njega i na Summary tabu stavi kvačicu na "Sync with this iPhone over Wi-Fi. na Info tabu ako se koristiš PCjem onda mislim da moraš odabrati da ti se kontakti sinkroniziraju ili sa MS Outlookom ili sa Windows contacts. Na Macu ne treba o tome puno razmišljati jer sve ide automatski

Na Apps tabu svakako moraš ukopčati sinkronizaciju jer u protivnom će ti jedino nuditi da izbriše sve appove sa iPhoena. Ako želiš da ti se na računalu skinute aplikacije automatski prenose na iPhone onda možeš staviti i kvačicu ispred opcije " Automatically sync new apps".

Za Tones i Music tab također uključi sinkronizaciju s time što odabereš da ti se sinkroniziraju samo odabrane stavke (Selected Tones) tj (selected playlists bla bla) i svakako stavi kvačicu ispred "Include voice memos" kako bi se prebacile snimke. Na ovaj način ti se neće prebacivati glazba osim one koju označiš, a novi voice memos će se svaki puta prebaciti na računalo.

Za Movies, TV shows, Podcasts, iTunes U, Books i Photos napravi kako želiš. Nakon svega toga pokreni Sync i ništa se ne bi smjelo izbrisati sa iPhoena, dapače trebalo bi se prebacit na računalo. Ja doduše koristim Maca gdje je sve to nekako ležerno i jednostavno za razliku od PCa gdje iako se radi o istom iTunes programu neke stvari idu malo sa štucanjem.

Moram napomenuti da sam ja na PCju imao problema sa skidanjem voice memos i da je sve to skupa znalo stati ili jako dugo trajati, dok eto na Macu to nekako ide puno bolje. Voice memos su rađeni sa onom aplikacijom koja defaultno dolazi sa iOS, plava ikona sa bijelim mikrofonom.

Kako iTunesi prije sinkronizacije rade backup, koji može malo potrajati kad se radi prvi put, ne bi smjelo biti problema sa vraćanjem svega ukoliko dođe do kakvih problema tijekom sinkronizacije.

"And one more thing" ukoliko te za kontakte pita da li želiš kao "Overwrite" ili "Merge" svakako odaberi "Merge" kako bi se kontakti sa iPhoiena prebacili na računalo jer u protivnom će biti izbrisani sa iPhoena svi oni koji nisu i na računalu!
17.08.2012 | 15:07
Odlično svaka ti dala!
17.08.2012 | 21:06
Ma ne treba svaka samo ona lijepa i mlada
17.08.2012 | 22:58
Slugagada kaže:
Odlično svaka ti dala!
Mozda je mislio Vode iz bokala
22.08.2012 | 14:25
E sad ovako ja trebam jedan brzinski help...

Znaci imam iPhone 3gs koji je na 4.x iOSu. Syncan je sa starim windowsima koje vise nemam. Nije mi bitno sacuvati cijeli ios nego samo kontakte, sms, photos, notes. Eto samo to. iPhone nije jailbreakan i sad trebam savjet kako najlakse to sacuvati i da se moze poslije vratiti sve u istom obliku na iphone. To mi je bitno jer moram iphone updatat na iOS 5.x.
22.08.2012 | 16:58
Kod prvog spajanja te pita sto s podatcima na telefonu.
22.08.2012 | 17:08
Da, ali nece syncat to sto je sa starim kompom bilo. I onda ako stisnem update on ce ih obrisati. I di sam onda?
22.08.2012 | 19:11
Imao sam isti slučaj, ali je u pitanju bio Mac. Stari telefon sam spojio na novi komp i pitao me što da radi i kako da sinka podatke.
Što nudi kad uštekaš mob u komp?

Koliko se sjećam (bilo prije 2.5 godine), prvo ponudi novi ili stari mob i onda koje podatke kamo prebaciti, ili tako nekako.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa