problem sa iphone 3g
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa iphone 3g

07.02.2012 | 08:14
pozdrav drustvo! imam velki problem sa mojim 3g-om! s obzirom da se i ne razumijem mnogo oko oko instaliranja softvera nadam se da ce mi neko moci da pomogne. radi se o slijedecem.
na iphone sam instalirao ifile aplikacju i preko nje sam izbrisao jednu igricu ali ikona te igrice je ostala na displeju i iphone je skroz usporio. odlucio sam da ugasim telefon nadajuci se da cu time izbrisati ikonicu i da ce mobitel nastaviti sa radom. medzutim kada sam ponovo upalio iphone on se pokrenuo ali samo mi je pokazivao jabuku koja se pokaze kada se upali telefon tako bi stajao koji minut i onda bi se ugasio. odlucio sam otici na itunes i resetovati iphone. kada je i tunes zavrsio upalio sam telefon i na njemu je ubacen softver od ios5! ne znam sta da radim i kako da vratim na ios 4.1 sa basebandom 06.15.00. telefon uopce ne mogu koristiti jer mi ne prepoznaje sim. molim ako mi neko moze pomoci da mi da uputstva kako da rijesmim problem ako je moguce! hvala svima u naprijed! pozz
07.02.2012 | 10:01
iFile je isto tako opasna aplikacija koliko i korisna. Njezino korištenje preporuča se samo iskusnim korisnicima koji dobro poznaju iOS i kako funkcionira jer u protivnom se može iPhone toliko zbrljati da se dogodi i gore od toga što se tebi dogodilo.

Koliko je meni poznato na iPhone 3G ide maksimalno iOS 4.2.1 tako da mi uopće nije jasno kako si uspio napraviti restore na iOS5, osim dakako ako se ne radi zapravo o iPhone 3GS?

S obzirom da imaš upucan taj nesretni 6.15.0 baseband, ti jedino možeš vratiti iOS 4.1 ili 4.2.1 tako da ih prvo izmjeniš sa Sn0wbreezom (PC) ili Pwnagetoolom (MAC). Dakle skini odgovarajući iOS za svoj iPhone te jedan od spomenutih programa i prvo napravi izmjenjeni iOS (firmware), te ga onda sa iTunesima instaliraj na iPhone s time da trebaš držati tipku (SHIFT na PC) ili (alt na MAC) kad klikaš na dugme Restore u iTunesima kako bi ti dali mogućnost da odabereš prethodno izmjenjeni iOS firmware Naravno ovo vrijedi samo za iPhone 3G, dok za 3GS moraš imati spremljene SHSH blobs za onaj iOS koji želiš instalirati, te treba i Tinyumbrella itd.

Naravno, nakon svega toga, moraš pokrenuti Cydia i iz nje instalirati ultrasn0w kako bi ti iPhone opet mogao prepoznati karticu. Ako ti je dakle već sada ikona od Cydie na iPhoneu i inače sve radi ok, onda samo instaliraj ultrasn0w preko nje i iPhone će prepoznati tvoju SIM karticu pa možeš i ostati na iOS 5.0.1 s time da u tom slučaju definitivno imaš iPhone 3GS, a ne iPhone 3G kako si naveo.

Ubuduće aplikacije briši uobičajenim putem koji je ujedno i najjednostavniji: tapni na aplikaciju i drži prst na njoj dok se ne počnu sve zibati i dobiju X na sebi, a zatim tapni na X one aplikacije koju želiš izbrisati. Ukoliko je aplikacija instalirana preko Cydie, onda ju moraš i izbrisati preko Cydie osim ako ne instaliraš CyDelete koji će ti omogućiti brisanje uobičajenim putem.
07.02.2012 | 10:22
U tvom postu si naveo jos jednu stvar koja nije moguca a to je da sa BB 06.15 instaliras oficielni apple FW. Napisi naam tacne podatke iz iphone-a. Koji je Bb,FW i model MCXXXXX
07.02.2012 | 11:43
ako sam dobro shvatio, iPhone je zapeo na ovome:

IMG_3373A.jpg

meni se ista stvar desila, ne mogu ništa s njim - ubacim karticu i ukucam PIN, ali ju ne prihvaća.
moj je scenarij bio sljedeći: t-com mi je otključao iPhone, ali nakon toga nije primao nijednu karticu, u smislu da nije mogao pronaći nijednu mrežu. pokušavali smo razna softverska resetiranja, ali ništa nije pomoglo. onda sam ponovo napravio restore u iTunesima i nakon toga je zaglavio na ovome.
verzija OS-a je 4.2.1, a BB je 05.15.04. postoji li način da se pomaknem s mjesta i riješim to?
07.02.2012 | 12:08
e raja,evo ovako mi izgleda sada iphone poslije restarta na i tunesu. kada ga otkljucam izaberem hrvacki rijecnik,lokacijske usluge,i onda on kao trazi mrezu i pise mi da moze potrajati do 3 min.,i na kraju da ne moze naci mrezu da kontaktiram i tunes servis.
znaci ja bih volio da mi ostane 4.1 sa 06.15 bb. iphone sam dobio na poklon i receno mi je da je 3g! gdje mogu provjeriti koji je ustvari model. svima vam mnogo hvala na datim rjesenjima.
ios_5_beta_eng_01.jpg
sliku sam skinuo sa neta,samo da vam pokazem kako mi izgleda prednja stranica.
model no: a1303 fcc id:bcga1303b ic id :579c-a1303b. nadam se da mu ima spasa.
07.02.2012 | 16:51
Finn kaže:
ako sam dobro shvatio, iPhone je zapeo na ovome:...
...verzija OS-a je 4.2.1, a BB je 05.15.04. postoji li način da se pomaknem s mjesta i riješim to?

Po ovome bih rekao da iPhone nije službeno otključan, pa da biš ga aktivirao moraš u njega staviti SIM karticu operatora kod kojeg je kupljen. A ako si i to probao pa ista stvar onda je defešta zaključan, pa se moraš T-Comu obratiti ponovo i njih pitati da riješe problem sa otključavanjem.
07.02.2012 | 17:06
jasminp kaže:
e raja,evo ovako mi izgleda sada iphone poslije restarta na i tunesu...

ovo je definitivno prikaz iz iOS 5 i početak postavljanja osnovnih postavki. kao što sam ti već bio napisao, neće ti naći mrežu bez originalne SIM kartice jer sa bb 6.15.00 sve će proraditi tek kad aktiviraš iPhone sa SIM karticom operatora na kojeg je zaključan, a tek onda da biš se spojio na internet i preko Cydie instalirao ultrasn0w i time ga otključao za SIM kartice drugih operatora.

Napravi prilagođeni firmware od iOSa 5.0.1 uz pomoć Snowbreeza i svakako uključi haktivaciju tako da ti ne treba originalna SIM kartica te nakon restorea tako modificiranog iOSa preko cydie instaliraj ultrasn0w da bi ti proradila tvoja SIM kartica. Ako želiš stariji iOS kao što je 4.1 onda moraš imati spremljene SHSH i koristiti Tinyumbrellu za cijelu priču ili barem da preusmjeri iTunes na Cydia servere radi provjere SHSH ako ih kojim slučajem imaš tamo spremljene. Ako nemaš onda možeš zaboraviti cijelu priču sa vraćanjem starijeg iOSa jer sad je jasno da se radi o 3GS modelu.

BTW, odakle si molim te izvukao one brojeve za model no, fcc id i ic id?
07.02.2012 | 22:31
jasmine, sori što sam ti se ubacio u temu, mislio sam da smo u sličnom problemu...

@Sank - ma iPhone je nakon otključavanja "radio", u smislu da je prihvaćao razne kartice (probao sam t-com i tele2), znači prihvatio bi karticu i njen PIN, ali nikako nije ni s jednom karticom mogao naći mrežu/signal, u gornjem lijevom kutu je stalno pisalo "Searching...". nakon prijedloga da još jednom napravim restore pa se to možda sredi, ja sam ponovo napravio restore i tu je nastao još veći problem, dakle sad više ne prihvaća nijednu karticu... riješit ću, nadam se to direktno s t-comom.
sori na OT-u...
09.02.2012 | 17:37
ej drug,hvala ti na pomoci ali posto se ne razumijem bas oko softvera odnio sam iphone u servis pa su mi oni napravili! ostavio sam ios5 posto je kao sto si i ti sam zakljucio u pitanju 3gS. jos jednom hvala tebi i svima na ponudzenim rjesenjima. pozz
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (322)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi