Problem s bilješkama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s bilješkama

02.02.2012 | 21:12
Bok! Evo, ja nakon dvije i pol godine prešao sa 3Gs-a na 4s i sve mi super prebacilo osim bilješki, a u njima imam dosta bitnih stvari.. na 3Gs-u ih imam 52 s na 4s-u samo 31... Kao da je nešto zaštekalo u syncu.. sad, kako da prebacim ostale, a da ne radim opet backup i prebacujem jer koristim 4s već par dana, a ovo s bilješkama sam tek sad skužio.. i da ne šaljem baš mailom svaku posebno..? Ne koristim iCloud..
02.02.2012 | 21:37
Ako imaš Yahoo ili Gmail odi u postavke pa si tamo u Mail, kontakti, kalendari postavkama uključi i bilješke prvo na 3GS, a nakon toga i na 4S. Nakon nekog vremena trebale bi se sve bilješke pojaviti i na 4S, dapače, može se dogoditi da se neke dupliciraju, ali ćeš ih lako izbrisati. Nakon toga naravno, sve će se prebaciti i na iCloud ako si uključio tu opciju za buduće sinkroniziranje.

ja sam tako preko svog Yahoo mail korisničkog računa prebacio sve bilješke prvo sa 3G na 3GS, a zatim i na iPhone 4. Meni je to radilo ok, pa vjerujem da bi trebalo i tebi.

Dakle, Postvke -> Mail, kontakti, kalendari -> tapni na Gmail ili Yahoo mail račun -> uključi bilješke:

fotografija-f56285d7b4be7638f7b1f8a33cccb980.PNG
02.02.2012 | 22:19
Svaka čast, na 3Gs mi je bila uključena ta opija, a na 4s nije, zato i nije povuklo.. sad sam je uključio na 4s i u 5 sec su bilješke bile na njemu.. Thx!
iCloud još ne diram, malo sam skeptičan da mi osjetljivi podaci vise "u oblaku", ali budem i to kad bi imao vremena da malo istražim..
03.02.2012 | 10:35
A što misliš da bilješke vezane za Yahoo ili Gmail račun ili mail-ovi na tim istim računima nisu u oblaku?
03.02.2012 | 11:00
Naravno, čim je nekakav oblak u pitanju podaci se nalaze tamo na nekom serveru i kolika je njihova sigurnost možete lako i sami zaključiti. Isto vrijedi i za sve opcije tipa Dropbox i slično.

Najgora solucija jest držati dokumente i bilo kakve sadržaje samo u oblaku, jer ako se taj oblak raspline rsplinut će se i sve što je tamo bilo, zato je uvijek dobro imati i lokalni backup. Srećom, većina sadašnjih oblaka također drži i podatke na lokalnom računalu, ali ne nužno i na mobilnim uređajima (Dropbox, SugarSync i slično), ali za poštu, bilješke i kalendare treba povremeno raditi sigurnosne kopije.

Što se pak drugih aspekata sigurnosti tiče, nema ništa sigurnije nego da se osjetljivi dokumenti drže isključivo na lokalnom disku i to još kriptiranom nekom asimetričkom enkripcijom o kojoj je svojevremeno pisao smayoo:

Asimetrična enkripcija na Macu - tako lako. Ili baš i ne? Još... :-)
07.02.2012 | 21:03
Da ne otvaram novu temu..
Prijatelj ima MacBook Pro i sada je radio backup iPhona 4 kako bi ga upgrejdo na 5.0.1. (imao je verziju 4.1.).. Nakon odrađenog backupa i updejta klikne na (restore from backup) pojavi mu se kako mora upisati lozinku backupa koju nigdje nije upisivao i onda klikne cancel i odradi mu backup do kraja ali mu vrati samo kontakte, bez slika, poruka i mailova.. zna netko u čemu je problem i koji bi password trebao upisati? Hvala
07.02.2012 | 21:05
Sank kaže:
Naravno, čim je nekakav oblak u pitanju podaci se nalaze tamo na nekom serveru i kolika je njihova sigurnost možete lako i sami zaključiti. Isto vrijedi i za sve opcije tipa Dropbox i slično.

Najgora solucija jest držati dokumente i bilo kakve sadržaje samo u oblaku, jer ako se taj oblak raspline rsplinut će se i sve što je tamo bilo, zato je uvijek dobro imati i lokalni backup. Srećom, većina sadašnjih oblaka također drži i podatke na lokalnom računalu, ali ne nužno i na mobilnim uređajima (Dropbox, SugarSync i slično), ali za poštu, bilješke i kalendare treba povremeno raditi sigurnosne kopije.

Što se pak drugih aspekata sigurnosti tiče, nema ništa sigurnije nego da se osjetljivi dokumenti drže isključivo na lokalnom disku i to još kriptiranom nekom asimetričkom enkripcijom o kojoj je svojevremeno pisao smayoo:

Asimetrična enkripcija na Macu - tako lako. Ili baš i ne? Još... :-)

Ionako ne radim sa Anonymusima ni s FBI-om pa nemam nekih tajnih podataka tako da ću si dati truda i upoznat se sa iCloudom.. mislim da ću eliminirat slike jer ih imam previše a imam "samo" 5 Gb raspoloživo..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, ^SuperUnknown^, Anonimci (693)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO