3gs ocajno slabog zvuka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs ocajno slabog zvuka

01.02.2012 | 01:50
Pozdrav ekipi... long time no see znači sve je šljakalo kak' spada.. do neki dan, dok nisam skužio kak mi u biti 3gs slabo nekak zvoni... u biti... i žena i ja imamo 3gs al je njen uvijek kao malo bolje "svirao". Ovih sam dana skužio da je to već fakat problem jer se sigurno u pola slabije čuje od njezinog... osjetno upola bez pretjerivanja... star je cca 2 god... jailbreakan uredno... 5.0.1 na njemu i tvornički otključan...
e sad... probao sam i onaj volume boost... 0 bodova... "listao" po yubitou brdo kojekakvih filmiča se nagledao a boga mi i nasmijao šta sve ljudi ne rade da dobiju bolji zvuk lol, i nisam našao rješenje...
vjerujem u sposobne ljude ovog sajta i foruma te se nadam da će mi netko možda uspijet pomoć...

ps.
sa slušalicama radi ko beba
pozdrav!
01.02.2012 | 16:04
Predator971 kaže:
sa slušalicama radi ko beba
pozdrav!

Pokušao naravno očistiti zvučnik? Ne bi vjerovao koliko smeća uđe u njega prilikom džeparenja* tijekom dana

*(Džeparenje - hopsanje u džepu)
01.02.2012 | 17:30
Ok ovo đeparenje sam odma i skužio ... al kak da očistim zvučnik... ima neki tutorijal il nekaj sl. maybe?!
a imam neki feeling da bi fakaat to mogao bit problem jer fakat nikad ga ne stavljam u fotrolu iako je od prvog dana imam... (ko će ga stalno stavljat pa vadit van hehhe), al sljedeći iDevice će zato biti po PS-u hehheee
... tako da, ako možda znaš ili posjeduješ neki link il tutorijal kako ih očistiti bit će od velke pomoči... mogu ostalo sam... nije bad
01.02.2012 | 18:44
www.ifixit.com/Device/iPhone_3GS

Tu imaš kak se rastavlja. Mislim kako 3GS i nije nešto komplicirano rastaviti i očistiti unutrašnjost, mede sumnjam kako je nešto smeća upalo kroz onu gustu mrežicu na zvučniku.
Ne treba ponavljati kako na dnu nisu zvučnisi i lijevo i desno, već je jedan zvučnik, a drugi je mikrofon, tak da ne bi čistil mikrofon. LOL
01.02.2012 | 19:41
U slučaju rastavljanja toplo preporučam nošenje latex rukavica!

Rastavljao sam svoj iP4 kako bi mu zamjenio "Home button" pa sam se nagledao i načitao diskusija na netu o tome koliko mast sa prstiju može uzrokovati problema na kontaktima, nakon ponovnog sastavljanja.

Inaće, svima preporučam da se bace u unutrašnjost svog iUređaja jer je to jedan od zastrašujučih doživljaja sa odličnim osječajem na kraju cijelog podhvata! (pretpostavlja se da je uspješan podhvat, naravno... )

IMG_0237.JPG

EDIT:
Shvatio sam da bi, ipak, trebao upozoriti da je rastavljanje iUređaja VRLO opipiljiv posao, te bi ga se trebali prihvaćati pojedinci koji su svoje "skilove" rada sa sitnim i opipljivim stvarima probali/izoštrili/stekli na nekim jeftinijim uređajima...
01.02.2012 | 22:44
Kakvi su ovo krugovi i kvadrati na lijevoj strani slike? Borba protiv sklerize ili nesto drugo?
01.02.2012 | 22:59
zabac kaže:
www.ifixit.com/Device/iPhone_3GS

Tu imaš kak se rastavlja. Mislim kako 3GS i nije nešto komplicirano rastaviti i očistiti unutrašnjost, mede sumnjam kako je nešto smeća upalo kroz onu gustu mrežicu na zvučniku.
Ne treba ponavljati kako na dnu nisu zvučnisi i lijevo i desno, već je jedan zvučnik, a drugi je mikrofon, tak da ne bi čistil mikrofon. LOL

Žabac, hvala na linku... ponudilo mi odma da skinem i free app od ifixit koja je predobra pa bu valjda pomoglo da se malo poigram i odmorim živce šarafićima

tarik.capar kaže:
U slučaju rastavljanja toplo preporučam nošenje latex rukavica!

Rastavljao sam svoj iP4 kako bi mu zamjenio "Home button" pa sam se nagledao i načitao diskusija na netu o tome koliko mast sa prstiju može uzrokovati problema na kontaktima, nakon ponovnog sastavljanja.

Inaće, svima preporučam da se bace u unutrašnjost svog iUređaja jer je to jedan od zastrašujučih doživljaja sa odličnim osječajem na kraju cijelog podhvata! (pretpostavlja se da je uspješan podhvat, naravno... )

EDIT:
Shvatio sam da bi, ipak, trebao upozoriti da je rastavljanje iUređaja VRLO opipiljiv posao, te bi ga se trebali prihvaćati pojedinci koji su svoje "skilove" rada sa sitnim i opipljivim stvarima probali/izoštrili/stekli na nekim jeftinijim uređajima...

Tarik, dobar savijet zlata vrijedi... i zato hvala... ima se zubara u familiji pa samim tim se da đabe rukavica nabavit... poslužit će svrsi...

zabac kaže:
Kakvi su ovo krugovi i kvadrati na lijevoj strani slike? Borba protiv sklerize ili nesto drugo?

pametni znaju čemu služe krugovi... hehehe
... vidio sam tamo u ifixit da spominju da je pametno si organizirat to sa šarafićima jer nisu svi istih dužina valjda...

u svakom slućaju hvala dečki bili ste od koristi... ovih dana bum se malo poigrao sa uređajem pa javim kak je prošlo... il' možda potražim dal ko prodaje kakav noviji i4 ukoliko ovaj izdahne na mojim rukama hehehe
02.02.2012 | 00:18
Radije potraži nekoga tko kupuje rastavljeni nesastavljivi 3GS;)
02.02.2012 | 05:37
zabac kaže:

Hehe, kad sam krenuo u cijelu operaciju, bio sam u laganoj panici da se ne zahebem u nekom šarafčiću pa da si zbog toga, na primjer, probijem LCD ili nešto slićno. Tko da, zapravo, i je upravo to: borba protiv skleroze...

Ko što kaže Predator, šalabahter sa iFixit-a... Toplo preporučam svima!
02.02.2012 | 05:40
Predator971 kaže:
Tarik, dobar savijet zlata vrijedi... i zato hvala... ima se zubara u familiji pa samim tim se da đabe rukavica nabavit... poslužit će svrsi...

Nema na ćemu, nadam se da ćeš riješit problem (i pritom guštat što si si sam riješio takvu stvar )!
Sretno!
02.02.2012 | 08:54
E da, latex rukavice moraju biti one čiste, a ne one s puderom ili tako nekako. Mada budu poslušile i one tanke platnene i ima ih za kupiti po dučanima.
08.02.2012 | 21:43
... ipak sam se odlučio posjetit "iphone whisperera" da riješim problem...
kondenzirali šarafići na docku od vlage, zvučnik jedva "disao", a i cijeli dock je nakon sto ga je majstor izvadio i pokazao mi bio vidno u lošijem stanju... promijenio dock... keširo 250kn i sad je opet sve OK... svira ko lud

hvala svima na ukazanoj pomoći...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 4 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds