dva iPhona jedan iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

dva iPhona jedan iMac

27.01.2012 | 13:29
Pozdrav
imam jedno pitanje. Zeni sam kupio Iphone (imam ga i ja) e sada dali se moze napraviti na itunesu jos jedan "acc", tj, nebi htio da se moji brojeve prebace kod nje ili pa jos gore, da ja dobim njezine brojeve.
nadam se da razumijete kaj mislim tj. di je problem ako ga uopce ima.
hvala
27.01.2012 | 13:44
Kad spojiš iPhone na iTunes, s lijeve strane ti piše npr. "Tvoj iPhone" a kada spojiš od supruge, pisat će ti "Ženin iPhone".

Kada spojiš pojedini uređaj, po sredini iTunes prozora, imaš opcije summary, info itd.
Pod tim opcijama određuješ šta sinhroniziraš s spojenim telefonom.

E sad, ovisi gdje si spremio telefone na kompjuter, pod panelom info češ odabrati da ti te telefone sinhronizira.
Ja npr. imam u adress book-u spremljene kontakte pod svojim imenom a ženine kontakte spremljene pod njenim imenom i prilikom sinhronizacije svoj iPhone sincam sa kontaktima iz adress book-a sa svojim imenom i obrnuto.

Ako su ti na npr. google računu onda pod info odabireš sa kojim google account-om sincaš koji telefon.

Na taj način nema mješanja podataka i to funkcionira super.

Na samim iTunes-ima se ne kreiraju account-i.

Ako treba još kaj, pitaj.
27.01.2012 | 14:54
Mislim kako moraš imati razlićite korisničke račune. Drugačije se budu mješali kontakti. Barem tako mislim.
27.01.2012 | 15:41
Najsigurniji način da svatko ima svoje podatke jest da se ili na jednom računalu otvore dva korisnička računa ili ako svaki ima svoje računalo još i bolje. Naravno za kupovinu na App Storeu dovoljno je i jedan Apple ID koji se kod oboje prijavi pa dijele sve aplikacije i ostalo skinuto sa iTunesa.

Velejajov način se može koristiti samo na Macovima gdje se kontakti u Address Booku mogu podijeliti u grupe, pa se samo željena grupa kontakata sinkronizira na određeni iPhone, no u tom slučaju svi su kontakti prisutni na računalu.

Kod PCja to nije moguće na taj način, ali recimo kod Windowsa 7 ukoliko se koristi samo jedan korisnički račun, onda se kontakti s jednim iPhoneom mogu sinkronizirati iz Outlooka, dok se drugi mogu sa Windows kontaktima, no bolje je ipak ako se koriste dva odvojena korisnička računa i na PCju jer u protivnom može doći do greške jer svaki puta treba nanovo objasniti iTunesima kako da sinkroniziraju kontakte bez obzira što se radi o različitim iUređajima. (možda su to riješili u novijim verzijama iTunesa, ali prije je to tako radilo).

Naravno kako se u iTunesima ne može samo jedan dio razdijeliti na dva korisnika, a ostalo što je zajedničko tako i ostaviti, razdioba dakle biblioteke iTunesa na dva korisnička računa podrazumijeva dupliciranu biblioteku aplikacija, kao i muzike, videa i svega ostalog što namjeravate sinkronizirati na ta dva iPhoena. Doduše, za svaki zasebni korisnički račun može se u iTunesima reći da koriste drugu lokaciju za biblioteku, neku zajedničku, ali tada treba računati i na neke moguće probleme jer sve što doda jedan korisnik, drugi će vidjeti tek nakon što napravi reorganizaciju biblioteke itd. da sad ne nabrajam sve pojedinosti.
27.01.2012 | 17:57
ovako sada sam stao na registracijji, kada napisem email, onda mi javi da se ta email koristi tj. da je ima vec netko drugi (u mom slucaju ja ). Drugo sta me zanima ovako ja bih znaci sta se tice slika i ostalih gluposti u vezi app tice to se moze koristit za nas oba sva ali jedino nebi htio da nam se pomijesaju telefonski brojevi (jer kad razmislim sta cu ja sa zeninim brojevima )
Probat cu nesto izmislit, ako imate jos prijedloga samo dajte pucajte slobodno.
27.01.2012 | 18:17
Pa otvori dva korisnička računa (account-a). Gdje je problem? Ili otvori dvije grupe.
Sank je to fino rekao.
27.01.2012 | 18:24
Gledaj mi koristimo isti mail.... znaci kad stavim taj isti mail veli da se vec koristi taj ID... ubiti znaci da moram uzeti tj. napraviti drugi mail? (sto se tice "dva racuna" sam napravio, muci me sada mail
27.01.2012 | 18:31
Ljudi rijeseno:
napravio dva racuna i sve ostalo isto kao kod mojeg telefona (malo sam predaleko razmisljal) inace hvala ljudi kaj ste mi pomogli...Puno HVALA
zabac sve ok mislio sam da cu zeznut nekaj ali evo odlicno radi sve je super
27.01.2012 | 21:26
Ajde, odlično.
03.02.2012 | 12:49
u.p.o.m.o.ć.

Jučer sam dobila iPhone 4s.
Moj stari mobitel jer iPhone 3G.

E sad, jednom davno, na jednom starom iMacu otvorila sam iTunes account (tada je još bio na slovenskom, jer još nisu osposobili HR)... i uredno koristila iPhone 3G.

Ja ću danas uštekat svoj novi iPhone 4s u taj prastari iMac i što će se dogoditi? Da li će automatski sinkronizirati novi mob i sve što mi je na tim iTunesima ili?

Poanta svega je da bi ja htjela napraviti novi account, i izbrisati stari (koji mi ima i stari mail i staro prezime a da ne govorim da se baš i ne sjećam lozinke...

S obzirom da mi je to službeni mob, nebi htjela da se nešto ne...danevelimkaj...
03.02.2012 | 13:31
Pretpostavljam da ti skinute aplikacije sa tog starog korisničkog računa i nisu tako bitne? Ako jest tako, onda prvo moraš svakako napraviti nadogradnju iTunesa na najnoviju verziju, nakon toga odjavi stari račun, te napravi novi sa novom e-mail adresom i svime što treba. Ukoliko nećeš koristiti kreditnu karticu, onda novi korisniči račun na App Store moraš krenuti raditi tako da odabereš skinuti neku besplatnu (FREE) aplikaciju i tada nastaviš sa izradom novog računa pa ćeš kod upisa načina plaćanja imati i opciju NONE, tj. bez kartice.

Kad to napraviš i prijaviš i autoriziraš iMac za korištenje sa novim korisničkim računom, onda prvo u postavkama iTunesa odredi da se ne pokreću automatski po spajanju iUređaja i također stavi kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically" da se ne bi automatski sinkronizirali barem sad u početku dok sve to ne središ.

Nakon svega toga spoji 3G na iTunes i prvo klikni desnim dugmetom na njega u lijevom stupcu i odaberi opciju "Back up" tako da ako se išta nepredviđeno dogodi možeš ipak vratiti sve natrag kako je bilo, osim možda samih aplikacija skinutih preko starog korisničkog računa.

Odredi što će se sve sinkronizirati sa iTunesima. Kod kontakata pripazi jer ako ih nisi dugo sinkronizirala ili ih čak i nemaš na iMacu onda kad te pita hoćeš "Overwrite" ili "Merge" kontakte obavezno odaberi "Merge" kako ti iTunesi ne bi izbrisali kontakte sa starog 3G. kad se sinkronizacija starog 3G završi trebalo bi sve sa njega biti prebačeno na računalo, osim možda kojih aplikacija i muzike, ali to opet sve ovisi kako si ga sinkronizirala prije.

Nakon toga spoji novi 4S na iTunese i ako te pita da li želiš napraviti restore svog starog 3G ili ga prijaviti kao novi iPhone, najbolje bi bilo da ga prijaviš kao novi iPhone i nakon toga odabereš sve što želiš sinkronizirati.

To bi sve trebalo proći bez problema barem kad su kontakti u pitanju dok za muziku i aplikacije ne mogu garantirati da će se prebaciti jer mijenjaš korisnički račun, ali s novim iPhoneom najbolje je krenuti iz početka.

Javi ako bude još kakvih nepoznanica, a vjerujem da će ti se i drugi jabučari javiti s kojim dobrim savjetom, možda čak i boljim pa nemoj žuriti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa