sto uzei:: iphone 4 ili iphone 4s
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sto uzei:: iphone 4 ili iphone 4s

05.01.2012 | 23:04
Pozdrav....
U firmi smo dobili ponudu za kupnju iphone--a
a cijene su primamljive....
3gs 8gb 523,00 kuna--cca 70€
4 8gb 723,00 kuna--cca 97€
4s 16gb 1523,00 kuna--cca 203€
4s 32gb 1923,00 kuna--cca 257€

ja se dvoumim izmedju obicne cetvorkr ili 4S...
imam vec 3 gs,pa neznam koliko je brza obicna cetvorka od 3gs,i koliko je sporija od 4s???

Molim vase cijenjene komentare,,,,
pozdrav
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:10
Razlika između 4 i 4s se zasad primjeti samo u igrama. Meni je veći problem nemogućnost isključivanja 3G-a na 4s zbog čega veoma pati baterija.

S druge strane, 8GB je vrlo malo, a više nema četvorki s više GB.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:11
Jedino sto ti mogu rec je da 4 nije toliko brza od 3GS.. jedino 4 ima bolju kameru,drugaciji oblik i to... nek ti ovi iskusniji kazu ostale razlike ali sto se tice brzine svi su oni tu negdje..
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:21
Ma nebih htio dati puno para...samo bih zamijenio moju staru 3gs koji ima vec skoro 3 godine i neznam dokle ce izdrzati baterija....
Ja na 3 gs imam sa navigacijom i ostalim igrama i pjesmama zauzeto nekih 3,5gb....
Mozda i ova cetvorka sa 8 gb bi mi bila dovoljna....
iphone 4 ima procesor A4-single core
a iphone 4s ima procesor a5 dual core....
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:31
Ja imam cetvorku a zena ima 4s i nije mi palo napamet da jos mjenjam posto ono sto meni treba je cetvorka itekako dobra. definitivno sa cetvorke cu ici na peticu a 4s cu preskocit. Razlika izmedju 3gs- i cetvorke je ogromna tu se ima sta pisati zato bi definitvno 3gs izbacio ali opet to je samo moje misljenje, na tebi je da izaberes! u svakom slucaju moj glas je iphone 4!
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:32
ja imam 3GS i nedavno sam ga uzeo i imao sam dobru ponudu za 800kn u tmobilu.. imam 8GB i mislio sam da ce mi bit premalo al bas sam sada pogledao memoriju, imam slobodno 3GB , imam dosta aplikacija i igrica na njemu, muzike takoder... ja stvarno neznam kako ljudi trose onda iPhone od 32GB :O
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:36
Razlika izmedju 3Gs i 4 je vise nego ogromna,brzina,kamera,memorija(ram),dislay,blic........ dok izmedju 4 i 4s kamera i procesor ako imas novca onda 4s a ako ne onda 4
Tema zaključana.
06.01.2012 | 00:35
kao što svi kažu razlika 3gs-a i 4 je stvarno ogromna, dok 4 i 4s nije toliko velika (znamo i sami u čemu). Cijene su i više nego odlične tako da svakako ako nije problem s financijama 4s uzet. Što se tiče prostora, njega nikad dosta iako mislim da 90% nas uvijek ima pokoju aplikaciju "viška" koju skoro ni ne koristi. Pošto same aplikacije ne zauzimaju previše mjesta (isključujući navigacije i zahtjevnije igre) onda nije toliki problem što se tiče prostora. Sve ovisno o vlastitim potrebama, svatko zna najbolje za sebe
Tema zaključana.
06.01.2012 | 11:49
I VIP i T-Mobile još uvijek u ponudi navode iPhone 4 sa 16 i 32 GB:

www.t-mobile.hr/2/20-30-01-00-00.asp?man=51&sort=&sve=1

www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobi...b_module_action=view

Možda bi bilo najpametnije da provjeriš imaju li još četvorki sa 16 GB. Po mom mišljenju bi ti to bilo najbolje.

Razlika između 3Gs i 4 je retina display. Tako da ti aplikacije rađene za retinu znaju biti puno veće. Zato mislim da 8 GB ne bi bilo baš dovoljno. Stvarno bi morao paziti što ćeš staviti na iPhone, a što ne.
Tema zaključana.
06.01.2012 | 12:06
Ja isto mislim da je 4 bolji izbor jer možeš i JB napravit za sad. Što se tiče prostora ako nisi neki zahtjevan korisnik 8gb je dost. Moj je od 16gb, a od 13.7gb koliko imam na raspolaganju, 3.2 gb mi je zauzeto i to pretežno samo sa sinkroniziranim fotkama i video klipovima te nekih 50-ak aplikacija. Muziku ne slušam jer nemam vremena, a i nisam to navikao koristiti, bezveze mi je natrpat brdo mp3-ca i onda ko gluva kuja sa slušalicama bauljati po ulici.
Tema zaključana.
06.01.2012 | 12:44
Pogledajte cijene u ponudi,za taj novac ja bih uzeo 4s 32GB. Toliko kosta nov 3Gs po oglasima.
Tema zaključana.
06.01.2012 | 14:55
Za te pare moze uzeti skoro 3 cetvorke, dva da proda i jedan da mu ostane!
Tema zaključana.
06.01.2012 | 15:12
baš tako. koja je to ponuda? je li to vezano za neku pretplatu?
Tema zaključana.
07.01.2012 | 21:20
To je neka VPN+ tarifa....
Čini mi se da je paušal oko 300 kuna....
Inače smo svi šoferi i puno pričamo.
Tema zaključana.
07.01.2012 | 23:49
Tim bolje; sada mozes 3 cetvorke uzeti a jednu prodati pa s dva pricas do mile volje a jos si i zaradio!
Tema zaključana.
09.01.2012 | 08:43
Nije mi bas jasno oko cega se treba ovdje dvoumit? Ima li uopce smisla kupovat "zastarjelu" tehnologiju. Nemojte me krivo shvatit, nemam nista protiv IP4 i dalje je to vrhunski proizvod, al ako je vec izasao noviji modeli nije li logicnije uzet taj. Ako nista drugo onda iz razloga da ces ga puno lakse prodat kad dodje vrijeme za to.
Tema zaključana.
09.01.2012 | 13:19
Ako novac nije u pitanju definitivno 4s, nevidim uopce razloga za dilemu. Bolji procesor i GPU, sad mozda nema prevelike razlike, ali za godinu dvije nakon nadogradnji iOSa i hrpe novih i nadogradjenih aplikacija dvojezgreni procesor ce sigurno dodatno dobiti na tezini.
Tema zaključana.
09.01.2012 | 14:18
Renata će za par dana kupiti iPhone 4S sa pretplatom. Nije mi niti na kraj pameti reći joj da kupi "stari" iPhone 4 manje za parstotina kuna.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 00:42
Izgleda da će vratit opciju za gašenje 3G-a u 4s.

9to5mac.com/2012/01/09/apple-posts-ios-5-1-beta-3/

Ako je to istina, onda je definitivno bolje uzeti 4s.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 09:57
iAnte kaže:
Izgleda da će vratit opciju za gašenje 3G-a u 4s.

9to5mac.com/2012/01/09/apple-posts-ios-5-1-beta-3/

Ako je to istina, onda je definitivno bolje uzeti 4s.

Pa koliko dugo ti traje baterija na 4s? Imam ukljucen 3g cijelo vrijeme, aktivan skype i provjeru mailova svakih 15min i uredno mi baterija izdrzi cijeli dan, navecer mi ostane 20-30% baterije.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 12:01
Nemam 4s pa ti ne mogu reći iz prve ruke. Znam nekoliko ljudi koji ga imaju i jako su nezadovoljni. Baterija ne može izdržati cijeli dan nikako. Inače je u Dalmaciji 3G signal nikakav. Samo je u Splitu dobar i to samo u nekim djelovima grada. U Trogiru moj i4 ima jednu do dvije crtice 3g signala.

Vjerojatno to nije problem tamo gdje je 3G signal jak.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 12:11
iAnte kaže:
Nemam 4s pa ti ne mogu reći iz prve ruke. Znam nekoliko ljudi koji ga imaju i jako su nezadovoljni. Baterija ne može izdržati cijeli dan nikako. Inače je u Dalmaciji 3G signal nikakav. Samo je u Splitu dobar i to samo u nekim djelovima grada. U Trogiru moj i4 ima jednu do dvije crtice 3g signala.

Vjerojatno to nije problem tamo gdje je 3G signal jak.

Moj 4s zasad bez problema gura cijeli dan, kao sto rekoh, internet veza se aktivno koristi. Vise od dana s jednim punjenjem nikad nisam ni ocekivao od bilo kojeg smartphonea.

Problem je vrlo vjerojatno u jacini signala, tj. cestom prebacivanju 3G <-> E i to brze prazni bateriju. Zato ako znas gdje je 3G signal dobar - ukljuci 3G, gdje ga nema iskljucis i to je to.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 15:52
Ja ti mogu rec iz prve ruke da baterija IZDRZI vise od jednog dana neke normalne upotrebe (surfanje netom, razgovori, pokoja igrica sa ubit par minuta vremena). Skoro pa isto se ponasa i kad sam u vikendici u fuzinama gdie nema 3g signala. Jedino na sta pazim je da mi se u pozadi i ne vrti 100 aplikacija vec ih ubijem kad zavrsim sa njima! Toplo preporucam 4s za te novce, jer kao sta sam vec rekao nema smisla kupovat "zastarjeli" proizvod kad se vec nudi nova
Tema zaključana.
10.01.2012 | 15:53
Zasad bez problema gura cijeli dan! Pa što će biti kad baterija malo oslabi!

OK, znam da smartphone troši više baterije i da ne mogu očekivati da mi traje 5 dana kao nekom običnom telefonu, ali baš da "izgura" dan, to mi je isto besmisleno! Pa nekad jednostavno čovjek nije u prilici uštekati se negdje na punjenje, što znači da ću vrlo često imati mrtvi telefon u ruci...

Pa bar da izdrži dva dana bez punjenja... ne znam, to mi zvuči obeshrabrujuće.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 16:05
Ma moze on i 5 dana izgurat ako iskopcas sve! Maknes si podatkovni promet, iskopcas za sve aplikacije location service, maknes si push notifikacije, smanjis osvjetljenje ekrana na minimum, iskopcas wifi itd. Samo je onda puno lakse kupit nokiju 3310 i veselit se kako ti dugo traje baterija.
Neznam al meni je sasvim ok svaku vecer stavit punit telefon pa sam na miru drugi dan, i nije mi jasno kako nisi u mogucnosti svaki dan ustekat telefon? Pa hvala bogu postoje auto punjaci i svi moguci adapteri za sve situacije, osim ako nisi na kampiranju usred nicega al onda ti zapravo i netreba telefon vec uzivas u prirodi i tisini
Tema zaključana.
10.01.2012 | 16:05
kajman kaže:
Zasad bez problema gura cijeli dan! Pa što će biti kad baterija malo oslabi!

OK, znam da smartphone troši više baterije i da ne mogu očekivati da mi traje 5 dana kao nekom običnom telefonu, ali baš da "izgura" dan, to mi je isto besmisleno! Pa nekad jednostavno čovjek nije u prilici uštekati se negdje na punjenje, što znači da ću vrlo često imati mrtvi telefon u ruci...

Pa bar da izdrži dva dana bez punjenja... ne znam, to mi zvuči obeshrabrujuće.

Ovisi sta koristis, koje su tvoje navike koristenja. S mojim koristenjem izdrzi dan ( navecer imam 20-30% baterije ). Svaki dan koristim mobile AP da iPad ima neta i kao sto sam vec spomenuo mailovi se provjeravaju svakih 15minuta, skype je aktivan + pozivi i smsovi...

Dva-tri dana mi ni jedan smartphone nemoze izdrzati na bateriji. Doduse lazem, iskljucio sam kompletno podatkovni promet sad oko nove kad sam bio u inozemstvu i izdrzao je 2-3 dana.

Ako se ne koristi intenzivno internetski promet baterija moze izdrzati duze, ali sta ce mi smartphone ako necu koristiti puni potencijal.
Tema zaključana.
10.01.2012 | 21:35
Evo samo da se zahvalim na svim sugestijama.
Jučer sam naručo 4s bijeli 16gb...
Trošenje baterije meni ne predstavlja nikakvi problem jer kabina kamiona mi je radno mjesto.
Samo da još izadje jailbreak.....
Tema zaključana.
10.01.2012 | 21:59
jel možeš meni sredit jedan 4S )))
Tema zaključana.
10.01.2012 | 22:09
Nazalost nemogu,prijatelju.
Imamo pravo uzeti samo jedan mob. i to svake dvije godine...
(Dobro da imamo dobrog gazdu da nam i to dozvoljava.inače ima slučajeva di gazda ih kupuje sebi i onda ih preprodaje).
Tema zaključana.
10.01.2012 | 23:50
iPhone narucen. Tema ide pod lock
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (292)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi