05.01.2012 | 02:17
Trebao bih završiti jedan program pa bih trebao dobrovoljce koji bi bili voljni malo baciti pogled na program i javiti mi eventualne probleme i sugestije.
U pitanju je SlideShow aplikacija koja skida slike sa interneta i vrti ih na par načina. Izvori slika su sljedeći: Bing & Google Image Search, Flickr, Facbook (osobne + friends) i Dropbox.
Kad se jednom formira kolekcija, može se bristai pojedine slike ili cijeli album, mogu se dodavati nove slike ili ih poslati mailom - jednu sliku i sve linkove na slike iz kolekcije (ukoliko su to slike sa weba, a ne iz dropboxa npr.)
Program je više manje gotov i ne ruši se, bar ne meni, iako, a to je jedan veliki IAKO, vizualno baš nije dotjeran, plus neke sitnice su onak složene nabrzaka pošto bih sve morao završiti do iduće srijede do kada mi vrijedi rezervacija imena na AppStoreu. Ako ne pošaljem program do tada morati ću smišljati neko novo ime, a to mi se baš ne da. Tak da planiram izbacit ovo kao probu, držat ga mjesec dva besplatno na promociji, a onda sve dotjerati i usput napraviti iPad verziju.
Plus, nisam baš siguran da će mi sve ovo proći, može iskrsnuti neki problem oko prava ne prikaz tih slika ili oko pravila kako koristim image search pa je bolje da što prije vidim na čemu sam.
Uglavnom, trebao bih u prvom redu one koji imaju svoj album na Flickru, one koji imaju gomilu frendova na Facebooku sa slikama i one koji imaju 4S pošto ja imam samo 3GS i običnu Četvorku.
Ako je netko voljan malo se pozabaviti s ovim, trebao bih onaj dugačak ID koji se dobije u iTunesima kad se klikne na seriski broj. Kad je taj broj prikazan, samo se izabere Edit->Copy i na taj način se može kasnije Edit->Paste tih brojeva meni kao privatna poruka ovdje ili na mail koji glasi idelovski pa onda yahoo ili gmail točka com. Kad dobijem taj ID onda ja mogu pripremiti probnu aplikaciju koja se odvuče na iTunes ikonu (Mac/Win) i instalira na iPhone/iPad. To ću pripremiti za ovaj produženi vikend pa se onda možete na miru s tim zabavljati preko praznika.
Hvala.