Navigacija na iPhone-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigacija na iPhone-u

26.12.2011 | 11:07
Pozdrav

Naišao sam na stranicu: www.iphoneservis.hr

I vidim da nude ugradnju gps-a, tj. navigacije po jeftinim cijenama (99kn)...
Ovdje se može detaljnije pročitati: www.iphoneservis.hr/site/4.html
A evo i citat:
Navigacija - Instalacija navigacija koje funkcioniraju bez koristenja
Interneta. Na ovaj način Vaš iUređaj postaje poput jednog običnog
navigacijskog uređaja, znači upalite program, upišete željenu adresu i
uređaj Vas navodi do određene lokacije. Naši navigacijski programi su na
hrvatskom jeziku, i meni i glasovno navođenje, te pokrivaju cijelu Europu
(ukupno 44 zemlje), a u mogučnosti smo i ponuditi dodatnu pokrivenost
ostalih kontinenata.

CIJENA USLUGE: 99kn

Koliko je to sigurno? Imam iOS 5.0.1. , oće li mi navigacije što poremetiti?

Unaprijed hvala !
26.12.2011 | 13:13
ne može se poremetiti "ugradnjom" nečega što se ne može ugraditi - tvoj mobitel već ima GPS čip.
aplikacije za navigaciju sam preko svog apple računa kupuješ kroz itunse. najjeftinija za domaće tržište je recimo ova: itunes.apple.com/hr/app/mireo-dont-panic...tia/id418702483?mt=8

navedeni lopovi koriste neznanje ljudi i za veliku lovu rade jailbreak i stavljaju krekane aplikacije, što sve možeš napraviti sam iz udobnosti svog doma (ako se može napraviti jailbreak za tvoj uređaj, provjeri ovdje jailbreak-me.info/)
26.12.2011 | 13:16
Nemam iskustva s njima, ali poprilično sam siguran da naprave jailbreak i stave neku crackiranu navigaciju.
Jailbreak za 5.0.1 je tethered što znači da svaki put kad ugasiš iPhone, moraš ga paliti uz pomoć računala. To je daleko od idealne situacije.
Ne promoviram korištenje crackiranog softwarea, ali nemoj za to plaćat ni kune. Ako baš želiš, možeš to i sam napravit.
26.12.2011 | 13:20
ma da, predivjela sam da Vice ima 5.0.1.
znači samo tethered JB, no ja ga imam i nemam nikakvih problema jer ga ionako nikad ne gasim ako instaliram kakav tweak sa cydie koji zahtjeva reboot, radim to kad sam doma uz komp. dakle, dok se ne riješi untethered, mogu preporučiti svima kojima treba JB da stave ovaj trenutačni.
26.12.2011 | 15:13
Znači da ne uzimam taj gps....Ne volim taj Jailbreak...tj. koliko sam skužio još nije ni izašao za 5.0.1. . Jesam upravu? Mislio sam ga napraviti na iPod touch, ali on je isto na 5.0.1.

-A kakva je ova app DON'T PANIC Croatia ? Kažu da je izašao neki update pa da se sve pobrkalo....
26.12.2011 | 15:23
ima JB za 5.0.1 ali je tethered. piše ti gore.

don't panic je za tu lovu OK. za to brkanje nakon updatea - prvi glas. jedino ako pratiš forume za android si to mogao pročitati.

ajde nazovi te majstore i kaži da bi ti tu navigaciju ali bez jailbreaka i da bude na tvom apple ID-u. živo me zanima odgovor.
26.12.2011 | 15:25
JB za 5.0.1 postoji, ali je problem ako ti se ugasi iPhone. Ne možeš ga upalit normalno, nego samo pomoću računala. To se zove tethered JB.

Ja sam nedavno isprobavao navigacije i moram ti reći da mi se Don't panic nimalo ne sviđa. Sučelje mi je neintuitivnio. Možda bi se i mogao naviknuti, ali ne sviđa mi se.

Inače, sad su ti popusti. Navigon je 70$, a iGO 100$. Sygic ti je najjeftiniji. Košta 38$ i ima TomTom karte, ali nema hrvatski jezik.
26.12.2011 | 15:47
ja sam kupio Navigon prosle godine na popustu za 70$ i zadovoljan sam
27.12.2011 | 15:44
Ima li netko iskustva sa Sygicom? Kakve su karte? Kako je HR pokrivena? Kažu da koristi TomTom karte a TomTom kaže da je pokriveno 60% HR teritorija.
27.12.2011 | 15:59
ja koristim mireo. nije savrsen, ali za te novce solidno odradi posao! karta hrvatske je dobra, nista ne steka i jedina zamjerka ide na UI koji nije bas prilagodjen iphoneu, ali ponavljam, to je jedina navigacija sa kartom hrvatske koju mozemo kupiti za 10$.

steta sto navigon, tomtom i ostali ne nude samu aplikaciju besplatno pa da prodaju karte pojedinacno po 10$ recimo!
04.03.2012 | 20:57
Imam pitanje vezano za korisnike Navigona...u zadnjoj verziji 2.0.2 nudi mi FreshMaps XL Europe 44 za 18.99$ (imaju 50% popusta) i sad me zanima veličina karte Hrvatske (do sad je bila 16.4 MB). Ako je netko kupio FreshMaps XL Europe 44 u 2.0.2 verziji, zamolio bih ga da provjeri u Map Manageru veličinu karte Hrvatske...inače od kad sam kupio Navigon, prezadovoljan sam, meni osobno najbolja navigacija u iTunes Store-u!
27.08.2013 | 20:19
Sygic se reklamira kao offline aplikacija, dakle ne treba internet. Skinula sam 7-dar trial verziju na iPOd mini ali mi nista ne radi bez WI-FI-ja (nemam 3G). Da li netko ima ikakva iskustva? Htjela sam kupiti Sygic za Europu jer će mi u idućih godinu dana trebati skoro svakodnevno, a trebam nešto da radi bez interneta (bit ću van Hrvatske). Gdje griješim?
tnx.
27.08.2013 | 20:29
Pretpostavljam da misliš na iPAAD mini. Ako je verzija samo WiFi, onda ti, nažalost moram reći da tvoj iPad nema GPS chip, nego poziciju određuje triangulacijom dostupnih baznih stanica, što je u praksi definitvno nedovoljno točno.
Dakle, nije problem u aplikaciji, nego u uređaju.
Postoji opcija da napraviš jailbreak i kupiš bluetooth GPS receiver i onda će to šljakati kak treba.
Malo prođi po forumu. Imaju i upute za to.
27.08.2013 | 20:40
Hrvatska. Ima 20,3MB
27.08.2013 | 20:41
al onda bi mi to teoretski trebalo raditi na iPhoneu 5? Moram prvo napraviti mjesta, zatrpan je.....a joj......
27.08.2013 | 21:04
Ne teoretski, nego Sygic RADI na iPhoneu. Dosta forumaša ga i preporučuje kao dobru offline navigaciju. (uz Navigon)
27.08.2013 | 21:06
Već ”čistim” iPhone. Hvala
28.08.2013 | 11:38
Rona kaže:
Već ”čistim” iPhone. Hvala

i?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 3 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (336)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?