Navigacija na iPhone-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigacija na iPhone-u

26.12.2011 | 11:07
Pozdrav

Naišao sam na stranicu: www.iphoneservis.hr

I vidim da nude ugradnju gps-a, tj. navigacije po jeftinim cijenama (99kn)...
Ovdje se može detaljnije pročitati: www.iphoneservis.hr/site/4.html
A evo i citat:
Navigacija - Instalacija navigacija koje funkcioniraju bez koristenja
Interneta. Na ovaj način Vaš iUređaj postaje poput jednog običnog
navigacijskog uređaja, znači upalite program, upišete željenu adresu i
uređaj Vas navodi do određene lokacije. Naši navigacijski programi su na
hrvatskom jeziku, i meni i glasovno navođenje, te pokrivaju cijelu Europu
(ukupno 44 zemlje), a u mogučnosti smo i ponuditi dodatnu pokrivenost
ostalih kontinenata.

CIJENA USLUGE: 99kn

Koliko je to sigurno? Imam iOS 5.0.1. , oće li mi navigacije što poremetiti?

Unaprijed hvala !
26.12.2011 | 13:13
ne može se poremetiti "ugradnjom" nečega što se ne može ugraditi - tvoj mobitel već ima GPS čip.
aplikacije za navigaciju sam preko svog apple računa kupuješ kroz itunse. najjeftinija za domaće tržište je recimo ova: itunes.apple.com/hr/app/mireo-dont-panic...tia/id418702483?mt=8

navedeni lopovi koriste neznanje ljudi i za veliku lovu rade jailbreak i stavljaju krekane aplikacije, što sve možeš napraviti sam iz udobnosti svog doma (ako se može napraviti jailbreak za tvoj uređaj, provjeri ovdje jailbreak-me.info/)
26.12.2011 | 13:16
Nemam iskustva s njima, ali poprilično sam siguran da naprave jailbreak i stave neku crackiranu navigaciju.
Jailbreak za 5.0.1 je tethered što znači da svaki put kad ugasiš iPhone, moraš ga paliti uz pomoć računala. To je daleko od idealne situacije.
Ne promoviram korištenje crackiranog softwarea, ali nemoj za to plaćat ni kune. Ako baš želiš, možeš to i sam napravit.
26.12.2011 | 13:20
ma da, predivjela sam da Vice ima 5.0.1.
znači samo tethered JB, no ja ga imam i nemam nikakvih problema jer ga ionako nikad ne gasim ako instaliram kakav tweak sa cydie koji zahtjeva reboot, radim to kad sam doma uz komp. dakle, dok se ne riješi untethered, mogu preporučiti svima kojima treba JB da stave ovaj trenutačni.
26.12.2011 | 15:13
Znači da ne uzimam taj gps....Ne volim taj Jailbreak...tj. koliko sam skužio još nije ni izašao za 5.0.1. . Jesam upravu? Mislio sam ga napraviti na iPod touch, ali on je isto na 5.0.1.

-A kakva je ova app DON'T PANIC Croatia ? Kažu da je izašao neki update pa da se sve pobrkalo....
26.12.2011 | 15:23
ima JB za 5.0.1 ali je tethered. piše ti gore.

don't panic je za tu lovu OK. za to brkanje nakon updatea - prvi glas. jedino ako pratiš forume za android si to mogao pročitati.

ajde nazovi te majstore i kaži da bi ti tu navigaciju ali bez jailbreaka i da bude na tvom apple ID-u. živo me zanima odgovor.
26.12.2011 | 15:25
JB za 5.0.1 postoji, ali je problem ako ti se ugasi iPhone. Ne možeš ga upalit normalno, nego samo pomoću računala. To se zove tethered JB.

Ja sam nedavno isprobavao navigacije i moram ti reći da mi se Don't panic nimalo ne sviđa. Sučelje mi je neintuitivnio. Možda bi se i mogao naviknuti, ali ne sviđa mi se.

Inače, sad su ti popusti. Navigon je 70$, a iGO 100$. Sygic ti je najjeftiniji. Košta 38$ i ima TomTom karte, ali nema hrvatski jezik.
26.12.2011 | 15:47
ja sam kupio Navigon prosle godine na popustu za 70$ i zadovoljan sam
27.12.2011 | 15:44
Ima li netko iskustva sa Sygicom? Kakve su karte? Kako je HR pokrivena? Kažu da koristi TomTom karte a TomTom kaže da je pokriveno 60% HR teritorija.
27.12.2011 | 15:59
ja koristim mireo. nije savrsen, ali za te novce solidno odradi posao! karta hrvatske je dobra, nista ne steka i jedina zamjerka ide na UI koji nije bas prilagodjen iphoneu, ali ponavljam, to je jedina navigacija sa kartom hrvatske koju mozemo kupiti za 10$.

steta sto navigon, tomtom i ostali ne nude samu aplikaciju besplatno pa da prodaju karte pojedinacno po 10$ recimo!
04.03.2012 | 20:57
Imam pitanje vezano za korisnike Navigona...u zadnjoj verziji 2.0.2 nudi mi FreshMaps XL Europe 44 za 18.99$ (imaju 50% popusta) i sad me zanima veličina karte Hrvatske (do sad je bila 16.4 MB). Ako je netko kupio FreshMaps XL Europe 44 u 2.0.2 verziji, zamolio bih ga da provjeri u Map Manageru veličinu karte Hrvatske...inače od kad sam kupio Navigon, prezadovoljan sam, meni osobno najbolja navigacija u iTunes Store-u!
27.08.2013 | 20:19
Sygic se reklamira kao offline aplikacija, dakle ne treba internet. Skinula sam 7-dar trial verziju na iPOd mini ali mi nista ne radi bez WI-FI-ja (nemam 3G). Da li netko ima ikakva iskustva? Htjela sam kupiti Sygic za Europu jer će mi u idućih godinu dana trebati skoro svakodnevno, a trebam nešto da radi bez interneta (bit ću van Hrvatske). Gdje griješim?
tnx.
27.08.2013 | 20:29
Pretpostavljam da misliš na iPAAD mini. Ako je verzija samo WiFi, onda ti, nažalost moram reći da tvoj iPad nema GPS chip, nego poziciju određuje triangulacijom dostupnih baznih stanica, što je u praksi definitvno nedovoljno točno.
Dakle, nije problem u aplikaciji, nego u uređaju.
Postoji opcija da napraviš jailbreak i kupiš bluetooth GPS receiver i onda će to šljakati kak treba.
Malo prođi po forumu. Imaju i upute za to.
27.08.2013 | 20:40
Hrvatska. Ima 20,3MB
27.08.2013 | 20:41
al onda bi mi to teoretski trebalo raditi na iPhoneu 5? Moram prvo napraviti mjesta, zatrpan je.....a joj......
27.08.2013 | 21:04
Ne teoretski, nego Sygic RADI na iPhoneu. Dosta forumaša ga i preporučuje kao dobru offline navigaciju. (uz Navigon)
27.08.2013 | 21:06
Već ”čistim” iPhone. Hvala
28.08.2013 | 11:38
Rona kaže:
Već ”čistim” iPhone. Hvala

i?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 49 minuta
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO