Ubija me u pojam adresar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ubija me u pojam adresar

15.12.2011 | 19:35
Točnije, ne adresar sam po sebi, već prikaz podataka pozivatelja. Guglao sam i ništa izguglao nisam.

U čemu je problem? Kad neko zove, a pozivatelj radi u nekoj firmi, blesavi telefon prikaže samo ime firme, ali ne i ime osobe. Ima neko nekakvu soluciju, kakvu aplikaciju koja bi zamjenila phone app? Zaobilazna rješenja tipa "unesi u polje prezime i ime firme" ili daj uz svaki kontakt asociraj i sliku su mi rješenja samo ako drugo _ne_postoji_. Da ne kažem kak ovo sucks ako se uzme u obzir da se radi o "smartphoneu". Smart my ass.

Grrr, baš sam frustriran.
15.12.2011 | 20:46
Nije mi bas jasno...
Dakle Pravilno ispunis polja, first, last i company i kad primis poziv ne prikaze first last nego company?

Kontakti su mi prilicno uredni, i nikad mi ne prikaze ime firme kad me neko zove nego ime osobe!

Preporucam syncanje sa icloudom pa si na iclodu.com sredi adresar i importiraj slike za kontakte! Nekako je lakse i brze ide! Ili ako imas mac Sredi sve kroz adress book!
16.12.2011 | 09:19
Krivo si unio u kontakte. Mani sve uredno radi. Pokaže ime, a ne firmu, osi ako nemam upisamo ime i prezime, onda prikazuje ime firme.
17.12.2011 | 00:24
Ma, ja sam malo neprecizno sročio problem. Naime, ovisno o adresaru, kako je popunjen, telefon pokaže ili ime kontakta ili ime firme. Ono šta bi ja htio, da pokaže:

Janko Janković - Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenja vremena.

A to je očito nemguća misija. Naime, imam pun kufer kontakata razno raznih firmi, i poprilično mi znači ako odma vidim da je Janko Janković iz Ministarstva za istraživanje ruda i gubljenja vremena.

I dalje slušam ako neko zna za kakvu soluciju. Ja sam igrom slučaja isčačkao jedno koliko toliko suvislo rješenje. Imati dva adresara. Da synca jedan iz Adresara na kompu, di zadajem prioritet firme (označen čekbox da je u pitanju firma) a drugi imati na iCloudu. I onda telefon pokaže sljedeće:

Janko Janković ili Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

To je jako elegantno kaj po pitanju prikaza, ali za održavanje kontakata je popriličan pain in the ass.
17.12.2011 | 03:18
Ja ih isto imam gomilu, skoro 2500 i uvijek mi lijepo prikaže tko me zove, pa valjda znaš po fotografiji i imenu gdje čovjek radi? Ili sam ja jedini koji za *svakoga* ima fotografiju ili barem logo tvrtke?
17.12.2011 | 14:14
Ne znam jesi li jedini, al ja zbilja nemam namjeru za svakog ponaosob stavljat fotku/logo. Malo mi je to tu mač.
17.12.2011 | 15:09
Tomislav kaže:
Ne znam jesi li jedini, al ja zbilja nemam namjeru za svakog ponaosob stavljat fotku/logo. Malo mi je to tu mač.

Al kad jednom to sredis kako spada na miru si za uvijek. Ja sam si dao truda jedan dan pa sam skoro svim kontaktima dodjelio sliku i sve poznate informacije od adrese stanovanja, rodjendana itd. Nikad u zivotu nisam imao uredniji imenik
17.12.2011 | 15:12
Jedan savjet da ti dam, sync-aj sve kontakte s icloud-om, odi na www.icloud.com ulogiraj se odi pod kontakte i sve ih lijepo sredi. Tako sam i ja jer me je stalno zeza i stalno mi neke / : # dodavao u imena pa sam si uhvatio jednu večer posla i sredio sve lijepo tamo i sync nazad na iphone
17.12.2011 | 15:23
@Tomislav - Ma daj, pa što si lijen? Ne moraš to sada odmah za tisuću njih, radi to pomalo, kako ti tko nov ulazi u bazu, tako si daj minut više i dodaju mu fotku ili logo firme. Nakon nekog vremena imati ćeš super urednu bazu i sve će biti pic-pic.

A da ti ne pričam o efektu kada neki poslovni partner skuži da imaš sve to tako uredno složeno! "Ajme, pa odakle vam to, kako telefon to zna? Vi ste u svemu tako sistematični? Svaka čast!"

To je ista fora kao s iTunes bazom glazbe... meni nisu jasni oni koji to nemaju uredno i koji nemaju svaki cover, pa to je tako lako ako tako radiš od početka, urednost se uvijek na kraju isplati, a neuredni i lijeni samo njurgaju!
17.12.2011 | 16:02
Bs sam mislio povuci usporedbu sa iTunes bazm!
Na pocetku je fakat tlaka ulovit se toga, pogotovo ako imas puno starih ripova, ali jednostavno moras sebe prisiliti da si to organiziras! Recimo u etapama, da svaki dan odradis jedno slovo... kasnije si sam sebi zahvalan!
Svoje kontakte vucem jos iz srednje skole, i tu je bilo tonu "pero mob2", "shule" i slicnih stavki! kad ti jednog dana zvoni mob, ispise ime pozivatelja a ti svejedno nemas pojma o kome se radi, shvatis da je trenutak za reorganizaciju!
Doduse imam 400tinjak kontakta, tako da sam bio u puno laksoj poziciji od tebe!
17.12.2011 | 18:10
Ja svoje kontakte, a imam ih cca 2000 skupljam i usklađujem već 10tak godina, koristim poslovno exchange pa kad se syncam sa outlook kontantima sve fino štima.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 18 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa