Velicina slobodne memorije nakon iOS5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Velicina slobodne memorije nakon iOS5

26.11.2011 | 23:12
Evo imam i ja jedno pitanje nakon ubacivanja iOS5 koliko vam pokazuje slobodnog prostora,kod mene je iPhone 4 16GB a nakon restore pokazuje da imam 13,5GB tj pokazuje Capacity 13,7GB pa mi nije jasno da iOS uzima preko 2GB
Tema zaključana.
26.11.2011 | 23:29
Glanc novi iPhone 4S 16Gb sa iOS 5.0 pokazuje da ima 13,6Gb kapaciteta u mom slučaju
Tema zaključana.
26.11.2011 | 23:56
Onda sam bezveze radio Restore
Tema zaključana.
27.11.2011 | 04:43
inače iOS 5 buildovi su nekoliko stotina MB teži nego njihov predak iOS 4
zbog toga se kapacitet iskaže kao nešto manji.
ali i inače znadete da zbog načina proizvodnje flash memorije kapacitet se iskaže nešto manji. recimo kupite usb stick od 16GB ali njegov kapacitet će UVIJEK biti manji, recimo kao kod mene sa 14,8 GB.
Tema zaključana.
27.11.2011 | 15:31
Ili isto kao kad kupiš komp/laptop piše ti da imaš 320GB HDD a ti imaš prostora recimo 297,5GB jer mjere nisu GB kao gigabajt nego GiB Gibiti il nešto tako, nemoj me držat za riješ ali negdje samm bio u raspravi s tim
tj. i ovo, 1GB=1024MB a ovo sad ti je 1GiB=1000MB
Krade se
Tema zaključana.
27.11.2011 | 15:37
Theblack4 je u pravu. Tvornicki se gleda 1 GB = 1000 MB, a ne 1024 MB kako bi trebalo. Zbog toga je razlika.
Tema zaključana.
27.11.2011 | 15:46
Sve ja to znam ali me iznenadilo jer na 4.3.5 je bilo koliko se sjecam 14,3 GB ili tako nesto
Tema zaključana.
27.11.2011 | 16:18
Točno je što je theblack4 napisao, ali ne krade se jer proizvođači inače deklalriraju da je 1Gb=1000Mb, dok se na današnjim OS-ima još uvijek 1Gb smatra da ima 1024Mb pa zato prikazuju manje od očekivanog.

Naučili su lekciju još iz doba CRT monitora kad su proizvođači navodili ukupnu veličinu ekrana od npr. 17", a da je zapravo vidljiva dijagonala bila 16" ili čak 15.5". No, nakon nekoliko uspješnih tužbi da su prevarili kupce, počeli su pisati stvarne veličine ili barem deklarirali kako računaju
Tema zaključana.
27.11.2011 | 19:13
Bilo bi u redu od njih da pišu stvarne vrijednosti koje prodaju jer 99% ljudi ne zna zašto i kako je to i misle da je možda pokvareno
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 26 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa