Iphone 4 - recovery/DFU problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4 - recovery/DFU problem

20.11.2011 | 18:06
Pozdrav..

Frendica me zamolila da vidim što joj ne valja sa mobitelom.. Navodno se sam od sebe ugasio i više ne radi.

Uglavnom, kad sam ga dobio, situacija je bila sljedeća. Bez vanjskog napajanja se nije mogao upaliti. Kad bi ga spojio na punjač ili usb, sam bi se upalio, apple logo bi bio na ekranu nekih 4-5 sec i zatim bi se sam ugasio. I tako u petlji. Uspio sam ga dobiti u recovery tj. u DFU mod, ali nisam uspio restore.. pojavila bi se greška 3194 odnosno 1604.. u DFU modu itunes dođe do Preparing phone for restore, telefon se ugasi pa ponovo upali i to je to, nema pomaka..

Obzirom da nije radio bez kabla, promijenio sam bateriju i sad se može upaliti bez vanjskog napajanja. Redovno ulazi u recovery mod (itunes ekran), ali ga više nikako ne mogu dobiti u DFU mod.

Ako netko ima ideju što i kako dalje, zahvaljujem unaprijed.
Tema zaključana.
20.11.2011 | 18:22
Pokreni TU i uradi restore.
Tema zaključana.
20.11.2011 | 18:48
Probao već i sa TU , ali ne radi.. nikako ga staviti u DFU mod..

Uključim itunes, TU, pokrenem server, ugašen mob spojim na kabel, ali on se sam upali nakon 2 sec i ode u recovery mod, itunes ga prepozna, ali ga ne može restorat.. već navedene greške..

A čini mi se da ga mogu staviti u DFU mod, ali kad nije na kablu..
Tema zaključana.
20.11.2011 | 18:53
Ako si na mac koristi pwnage tool da ga ubacis u DFU,jesi li mjenjao host file.
Tema zaključana.
20.11.2011 | 19:07
Na win7 sam..

na dnu hosta:

#
# Any other entries you had go here (new line no # no space);
74.208.10.249 gs.apple.com
#127.0.0.1 gs.apple.com

mislim da je to ok..
Tema zaključana.
20.11.2011 | 21:13
Skini program iREB pa s njim probaj staviti u DFU
Tema zaključana.
20.11.2011 | 22:25
Uspio ga dobiti u DFU sa ireb-om, probao restore sa itunesom i TU, dobio grešku 2005. Navodno, usb.. probao u drugi usb port (laptop), ista stvar.. eventualno mogu probati na drugi komp..

Btw, obzirom da ne znam koja verzija ios-a je na mobu, koji ipsw da skinem/stavim? Probao sa ver. 4.2.1..
Tema zaključana.
20.11.2011 | 22:33
Koji je iPhone u stvari 3g-s ili 4 ako je 3gs probaj sa 4.1 Sta ti TU pokazuje koje SHSH imas spasene
Tema zaključana.
20.11.2011 | 23:36
Iphone 4..

TU pokazuje:

Device model: invalid
Installed fir. ver.: (prazno)
ECID: (uvijek drugi broj)

Serial num.: (prazno)

Saved SHSH : nema
Tema zaključana.
20.11.2011 | 23:57
Prvo mi reci treba linti unlock,na zalost nemas spasen ni jedan SHSH tako da nemozes uraditi downgrade softwer-a. Jedino mozes ici na 5.0.1 ali ako ti treba unlock nemoj jos raditi jer nema US za taj FW. Mislim da apple jos potpisuje jedino 4.1
Tema zaključana.
21.11.2011 | 00:06
Ne znam koja verzija je bila na mobu niti da li je bio otključan/jailbreak-an.. to ću morati ispitati..

Probao sam 5.0.1, javlja grešku 2005..

Ništa, pričekat ću ako treba unlock.. samo se nadam da će išta biti od moba, u nekoj je čudnoj kombinaciji..
Tema zaključana.
21.11.2011 | 15:45
Drugi komp, XP, friški itunes-i, nikad iphone spajan, ios 5.0.1. (ne treba unlock),DFU - restore, sve prošlo iz prve..

Hvala na pomoći..
Tema zaključana.
21.11.2011 | 16:18
eto super, drago nam je.
Tema zaključana.
21.11.2011 | 16:40
Tema zaključana.
21.11.2011 | 16:43
"Riknula" home tipka.. nakon svega, zar i to? Onda primjetio funkcija tipke ima veze sa položajem kabla u utoru.. očigledno treba vijke stegnuti, obzirom da sam bateriju mijenjao..

Ako će zezati, virtualna home tipka unutar ios5 spašava stvar..

Hvala još jednom..
Tema zaključana.
21.11.2011 | 17:38
Vazno je da si sredio problem. Tema ide pod Lock
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 59 minuta
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO