Upozorenje Korisnicima iMessage u BiH
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Upozorenje Korisnicima iMessage u BiH

24.10.2011 | 14:00
Upozorenje Korisnicima iMessage u BiH koji koriste uslugu da dobro pripaze. BiH telecom svaku iMessage obracunavaju kao medjunarodni SMS po cijeni od 14 feninga.Kako i na koji nacin nisu znali objasniti.Meni je dosao vise nego dobar racun tako da tu uslugu definitivno gasim.Ono sto je jos zalosnije je da u BiH ne podrzava imessage na broj vec samo mail
24.10.2011 | 17:12
Da nije zalosno bilo bi smijesno. Koja je tvoja mreza u BiH? BH Telecom?
24.10.2011 | 17:23
Da, BiH Telecom
24.10.2011 | 18:59
A šta i kako naplačuju ako koristiš iPad i iMessage ?
24.10.2011 | 19:10
imessage nije vezan uz operatera baš ničim, prema tome ne može ti se niti naplaćivati.

jesi li siguran da ti je imessage ispravno aktiviran i da si preko njega slao poruke? jer sve mi zvuči kao da si zapeo u aktivaciji.

da je usluga aktivirana, imao bi mogućnost odabrati svoj broj mobitela kao ID pozivatelja, a poruke poslane putem imessage bile bi plave.
24.10.2011 | 19:17
Na zalost nepricam na pamet,moja namjera je bila da upozorim da neko nebi imao problem kao ja.iMessage nebi ni radio da nije pravilno podesen. Ovako izgleda dio listinga za koji nadlezni u BiH telecomu nemaju obrazlozenje
screen_capture-f4ee693d9efff6aa8b8e67e315a75eec.png
24.10.2011 | 19:19
Ove brojeve nisam nikada vidio a kamoli kucao
24.10.2011 | 19:28
Jesi maknio onu opciju da šalje kao SMS ako nemože imessage?
24.10.2011 | 19:31
Meni nije ništa neobično za ove naše operatere sa ovih prostora, meni je tako bilo i kad je T-mobile u HR htio i naplačivati i Face time duplo, tj. plačao se i podatkovni promet i "običan" promet
24.10.2011 | 19:36
Lihto kaže:

Znajuci s kim imam posla to je bila prva stvar koju sam uradio.
24.10.2011 | 20:08
saint kaže:
Lihto kaže:

Znajuci s kim imam posla to je bila prva stvar koju sam uradio.

pa nema logike jer je zapravo imessage ko neki mini mail..a sad da to naplaćuju.. treba napisat neku žalbu,nemoj bit lud i to platit.. Baš sranje.
24.10.2011 | 20:23
Ovo je pozivni za englesku i cini mi se isti broj kao kad aktiviras face time.
27.11.2011 | 19:16
saint kaže:
Upozorenje Korisnicima iMessage u BiH koji koriste uslugu da dobro pripaze. BiH telecom svaku iMessage obracunavaju kao medjunarodni SMS po cijeni od 14 feninga.Kako i na koji nacin nisu znali objasniti.Meni je dosao vise nego dobar racun tako da tu uslugu definitivno gasim.Ono sto je jos zalosnije je da u BiH ne podrzava imessage na broj vec samo mail

Jesi li ikad skužio u čemu je caka, pošto sam i ja na BHTelecomu?
27.11.2011 | 20:11
Jesam,iPhone salje serveru u Englesku i ceka povratnu ali BH telecom nesto neprima tu vrstu poruke(satro neko kodiranje) u svakom slucaju ugasi iMessage i idi na phone,tu obrisi svoj br. i samo upisi 0 onda idi na iMesage i aktiviraj.Skine samo jednom a iMess radi
27.11.2011 | 20:20
Možda da se za Caller ID postavi Apple ID odnosno e-mail adresa umjesto broja telefona? Valja probati.
27.11.2011 | 22:14
Kod mene radi ovako pa zasto onda jos nesto pokusavati?
28.11.2011 | 00:01
U čemu je problem? Samo navodim još jednu mogućnost za rješenje ovog problema.
28.11.2011 | 00:08
Nisam napisao da je u necemu problem,ako upises adresu onda i dalje ide waiting for activation (da nisam probao i tu varijantu nebih komentarisao) i skida sa racuna tj salje poruke u razmacima od 7 minuta.Testirano u BiH telecomu na mobitelu covjeka za razvoj telekomunikacija. Naveo sam ovo da nebi neko imao trosak kao ja.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 21 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?