Iphone 4 pao u vodu :((
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4 pao u vodu :((

22.10.2011 | 20:24
Dakle imam iPhone 4 i pao mi je u vodu...ja sam ga izvadio odmah, stavio na toplo,a sada trenutno stoji u zdjeli riže...mobitel radi,samo šteka onaj zvučnik na koji slušam dok pričam s nekim i bljeskalica je cijelo vrijeme upaljena(prije je svijetlila jako sad malo manje) i kada pojačavam i smanjujem zvuk piše mi da su slušalice upaljene, a nisu jel može tko pomoći i to što hitnije? inače živim u Puli pa ako znate nekog u blizini da mi pomogne...hitno mi je molim vas za pomoć
22.10.2011 | 20:51
Jedini nacin je da ugasis mobitel i da ga ostavis u kesi rize bar 7 dana i da se nadas da ce biti sve ok.Jer ako ti ostane vlage prilikom paljenja ode ploca Ili da ga rastavis skroz i ostavis da se susi.Pa skontaj sta mozes uraditi.
22.10.2011 | 22:00
UGASI GA ODMAH!

Nije pametno da mokar iPhone bude upaljen. Stavi ga u rizu, ali ugasenog.

Moze i do 10 dana stojati tako. Ako je cista voda, obicno ne bude problema.

Ja, da sam na tvom mjestu, bi ga ugasio i rastavio sto vise mogu da omogucim da ta vlaga sva ispari.

Ali ta operacija bas i nije za osobe koje nemaju nekog iskustva.
23.10.2011 | 08:56
Ja bi otvorio zadnju stranu i izvadio bateriju. Ako je zamrljano, u destiliranu vodu bez baterije na par sati. Poslije sušenje i vračanje baterije.
Upute:
www.ifixit.com/Guide/Installing-iPhone-4-Battery/3141/1
Pošto je post bio prije 12 sati, ako nisi ništa poduzeo, pitanje u kojem je stanju elektronika telefona.
24.10.2011 | 00:19
haha to je sve bilo nestalo...svi problemi...sada mi je jedini problem to što se mobitel odjednom brickao...bez ikakvog razloga...samo se zacrnio i kada sam ga pokušao upaliti pojavila mi se connect to itunes slika i kada idem na info su mi imei i iccid unknown...mislim zašto je do toga došlo i kako popraviti?
24.10.2011 | 00:30
i sada stvarno mislim da je crknuo...crni ekran je...kada ga palim ništa se ne događa ...a baš sam bio i sentimentalno vezan uz taj uređaj...dobio sam ga od kuma za krizmu...sad mi stvarno dođe da plačem...nema nekakvog lijeka za uređaj jel tako?
24.10.2011 | 00:30
Po svemu sudeći nikako, kupiti novi.
24.10.2011 | 00:35
haha lako je vama reći...neće mi roditelji htjeti kupiti mobitel od 5 tisuća kuna...baš zato jer sam ovaj rasturio...al jbg..sad ću se morati naviknuti na život bez te predivne stvari ...a i nije baš tako jednostavno kupiti novi...kome je u ovo doba krize malo dati 5 tisuća za ovakvu stvar
24.10.2011 | 00:37
Vjerovatno bi zamjena ploce sredila stvar (naravno i testiranje svih ostalih komponenti) ali to kosta kao nov iphone. Da si mi blize rado bi ti pomogao bar sto se tice testiranja ali ovako na zalost nemogu nista
24.10.2011 | 00:37
haha imam riješenje...popravit ću si 3g koji ne koristim već dugo...tj. mob je na servisu al ga nisam pokupio 2 tjedna...
24.10.2011 | 00:56
našao sam ovaj servis www.iphoneservis.hr/ ...tamo piše iPhone vam je pao u vodu? mi imamo najjeftiniji i najkvalitetniji popravak tako da ću se raspitat oko toga...nije baš strašno jeftino...samo matična je od 500-2000 kn
24.10.2011 | 01:04
Aparat koji je bio u doticaju sa vodom najcesce odu ovi dijelovi:
Lcd ekran: 799 kn
Senzor kabel: 399 kn
Matična ploča: 499-1999 kn
Mikrofon: 299 kn
Baterija: 249 kn

cijene servisa koji si naveo + ruke naravno

Samo da napomenem da nemora bas sve otici ali ploca 100% ako nema vise ni znaka iTunes,samo jednom sam uspio srediti bez zamjene HW poslije mjesec susenja u rizi
24.10.2011 | 03:02
Riža! Toliko smo postali tehnološko napredna civilizacija da još uvijek rižom skupljamo vlagu. Mislio sam da se to koristi još samo kod soli
24.10.2011 | 09:02
lcd radi,mikrofon radi,senzor ja isto mislim radi, a za bateriju i ploču nezz....i opet je mob nekim čudom proradio sad je samo ostao onaj softwerski problem , tj. connect to itunes
24.10.2011 | 12:37
Sacekaj,hoces da kazes da su se imei i ccid ponovo pojavili.Ako jesu onda si sretan koliko si tezak.Ako sve radi provjeri sa donje strane iPhonea na konektoru jeli se pojavili crvena tacka.
24.10.2011 | 17:11
Ne bi ga ja na tvom mjestu non stop palio gasio.

Radije bi ga ostavio neko vrijeme da se posteno osusi, kada vec do sada nije riknuo...
24.10.2011 | 23:14
nene nisu se pojavili imei i iccid...ostalo je na tome...pojavila se crvena točka da...oba senzora sam provjerio...i onaj kod utora za slušalice...oba su upaljena...ja mislim da ću sutra odnijet uređaj na servis tu u Puli kod jednog prijatelja,pa ću vidjet ako to on zna riješiti ako ne ide u iservis u ZG
15.11.2011 | 22:15
Nažalost, moj iPhone uređaj ne radi više...bio je na servisu i kažu da ga ne mogu popraviti
15.11.2011 | 22:34
Zao mi je sto to cujem,stvarno mrzim kada sam u pravu kod ovakvih stvari Probaj ga prodati u dijelove mozda nesto i izvuces novca
16.11.2011 | 00:53
Iphone 3GS OPRAN u ves masini se uspio popraviti samo je trebalo ekran zamijenit jer ovom starom svaki drugi red nije radio.

Alkohol i cetkica za zube cuda rade...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 23 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?