iPhone 4 iz VIP-a - unlock?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 iz VIP-a - unlock?

21.10.2011 | 10:18
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.
21.10.2011 | 10:31
Za sada na zalost ne moze, ali se mozemo mijenjati za aparate jer je moj zakljucan na T-mobile.

Tu mozes jednostavno provjeriti sta se da otkljucati a sta ne: www.iclarified.com/unlock/index.php
21.10.2011 | 14:38
bpodnar kaže:
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.

moze samo sa gevey karticom
21.10.2011 | 14:59
Istina. Gevey je mala "plocica" koju stavljas zajedno sa svojom SIM karticom u iPhone u posebno izradjenom SIM trayu. Nakon paljenja iPhonea postoji jos kratka procedura sa pozivanjem "112" broja, kako bi aparat prepoznao mrezu...
Dobra stvar je sto ne gubis garanciju stavljanjem iste, a losa sto nije legalno i sta moras svaki put ponavljati postupak kada ti se iPhone ugasi, ostane bez baterije...
21.10.2011 | 15:52
@campo Clanak se odnosi na Ameriku, ali nebitno. Kod nas je tako i tako sve legalno pa na kraju krajeva i Gevey SIM.
Kad smo vec kod toga legalnog/nelegalnog super mi je fora da mozes kupiti chipane PS3, Wii-e, xBox-e legalno u trgovini. I jos dobijes garanciju, i na konzolu, a i na Chip.
  • campo
  • Posjetitelj
21.10.2011 | 19:05
Nije bitno što je u americi bitno je da su ljudi shvatili tko su pravi lopovi oni što stave gevey (koju neki i uvoze preko papira pa čak i carine) ili AT&T i T-com. Ako je u americi donijet takav zakon znači da je netko dobro proučio o čemu se radi
21.10.2011 | 19:34
Meni je Gevey super u iPhone 4 sa istim basebandom.

Nekada prije par mjeseci sam inicijalizirao Gevey pozivom na 112, i nikada to vise nije trebalo ponoviti. Pa i ne gasim nikada mob

Nikakvih problema za sada. Evo radi i sa iOS 5 ako zadrzis stari baseband.

Isplativa investicija u svakom slucaju
22.10.2011 | 11:21
^^

slazem se, moj je isto na ios 5, kad skuzis caku s geveyom ide to bez beda!
23.10.2011 | 02:02
iphone od vipa se može otključati tzv neslužbenim kanalima, "tvornički", za 95 eura!
23.10.2011 | 14:39
A zasto ne kupite otkljucane?
24.10.2011 | 04:05
zabac kaže:
A zasto ne kupite otkljucane?

Vjerojatno zato jer je otključani u T-Mobileu skup, preko 5000 kn, a u VIPu preskup, preko 8000 kn

Baš me zanima koliko će koštati novi 4S kad dođe kod nas?
24.10.2011 | 12:47
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...
24.10.2011 | 12:57
vauxhall kaže:
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...

Pričaš nešto što neznaš ! Provjeri prije pisalo se i tu na forumu. Meni su otključali kupljenog za 4698kn. u T-comu.
24.10.2011 | 13:25
meni su u vipu rekli da jedino otključavaju taj od 8000kn i to kad budu u mogucnosti tj kad dobe te neke kodove...
24.10.2011 | 13:32
Fuliraju !
24.10.2011 | 13:41
znam.... ja sam svoj kupio u engleskoj zaključan na vodafone uk i otključali su mi ga besplatno za 3 dana.... ovdje stalno nešto seru
25.10.2011 | 01:46
svojevremeno sam čuo da ovo softversko otključavanje zapravo kratko traje, da se nakon 6 mjeseci znaju pojavljivati prvi problemi i da s vremenom taj unlock "pukne".
imate li kakvih saznanja o tome?

također me zanima na koji način radi ovaj Gevey. u smislu, šta je s updateima telefona i to, radi li dalje normalno ili se isto ne smije dirati kao kad softverskog unlocka?

pošto sam na Tele2 mreži, zanima me koliko ti otključani modeli sigurno i stabilno rade i uz kakva eventualna ograničenja.
zato preferiram tvornički otključane uređaje, ali ih je teško naći i znatno su skuplji (govorim o polovnim uređajima).

@Hackerivs: koja je to fora s "neslužbenim" otključavanjem u VIP-u, kako se to dobije?
25.10.2011 | 03:28
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.
25.10.2011 | 09:23
Nadam se da će se i u RH pojaviti službeni način otključavanja, kao i u svim normalnim zemljama. Evo linka koji je postan na srodnom Threadu (iPhone legal unlock request): www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-...kljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 09:26
Ups... gornji link ne radi. Probam ovaj: www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-morate-otkljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 14:18
Hackerivs kaže:
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.

da, to mi je jasno, ali kako se to izvede? šta dođeš u VIP i pitaš: koga treba potplatiti da mi otključate mobitel?
25.10.2011 | 14:18
MacSlavko kaže:

super. to bi bila velika stvar. onda nema potrebe za "potplaćivanjem".
25.10.2011 | 15:32
... a nista. Cekat do 21.11. i nadat se najboljoj odluci kakva god ona bila
25.10.2011 | 17:13
ne. ima internet stranica za to.
hint: darkgsm
25.10.2011 | 18:20
ok, hvala.
to je provjereno i sigurno, pretpostavljam...
26.10.2011 | 01:12
ja osobno nisam koristio, ali na internetu nema niti jedan negativni feedback.
inače, išao sam čovjeka na blef pitati kao da imam 500 iphoneova od t-mobilea za otključati.
frajer je rekao da se oni ne mogu otključati niti će se moći otključati. iz toga sam zaključio da nema namjeru prevariti nekoga a i izostanak lošeg feedbacka na internetu to potvrđuje.
26.10.2011 | 12:40
samo što prema onome što sam vidio na sajtu, izgleda kao da telefon moraš dostaviti njima - u Dublin. (!?)
26.10.2011 | 12:59
Ne znam odakle si to izvukao
26.10.2011 | 15:22
to je bio moj dojam na prvo - iz onoga što piše na sajtu... ne kažem da je tako.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 40 minuta
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO