iPhone 4 iz VIP-a - unlock?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 iz VIP-a - unlock?

21.10.2011 | 10:18
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.
21.10.2011 | 10:31
Za sada na zalost ne moze, ali se mozemo mijenjati za aparate jer je moj zakljucan na T-mobile.

Tu mozes jednostavno provjeriti sta se da otkljucati a sta ne: www.iclarified.com/unlock/index.php
21.10.2011 | 14:38
bpodnar kaže:
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.

moze samo sa gevey karticom
21.10.2011 | 14:59
Istina. Gevey je mala "plocica" koju stavljas zajedno sa svojom SIM karticom u iPhone u posebno izradjenom SIM trayu. Nakon paljenja iPhonea postoji jos kratka procedura sa pozivanjem "112" broja, kako bi aparat prepoznao mrezu...
Dobra stvar je sto ne gubis garanciju stavljanjem iste, a losa sto nije legalno i sta moras svaki put ponavljati postupak kada ti se iPhone ugasi, ostane bez baterije...
21.10.2011 | 15:52
@campo Clanak se odnosi na Ameriku, ali nebitno. Kod nas je tako i tako sve legalno pa na kraju krajeva i Gevey SIM.
Kad smo vec kod toga legalnog/nelegalnog super mi je fora da mozes kupiti chipane PS3, Wii-e, xBox-e legalno u trgovini. I jos dobijes garanciju, i na konzolu, a i na Chip.
  • campo
  • Posjetitelj
21.10.2011 | 19:05
Nije bitno što je u americi bitno je da su ljudi shvatili tko su pravi lopovi oni što stave gevey (koju neki i uvoze preko papira pa čak i carine) ili AT&T i T-com. Ako je u americi donijet takav zakon znači da je netko dobro proučio o čemu se radi
21.10.2011 | 19:34
Meni je Gevey super u iPhone 4 sa istim basebandom.

Nekada prije par mjeseci sam inicijalizirao Gevey pozivom na 112, i nikada to vise nije trebalo ponoviti. Pa i ne gasim nikada mob

Nikakvih problema za sada. Evo radi i sa iOS 5 ako zadrzis stari baseband.

Isplativa investicija u svakom slucaju
22.10.2011 | 11:21
^^

slazem se, moj je isto na ios 5, kad skuzis caku s geveyom ide to bez beda!
23.10.2011 | 02:02
iphone od vipa se može otključati tzv neslužbenim kanalima, "tvornički", za 95 eura!
23.10.2011 | 14:39
A zasto ne kupite otkljucane?
24.10.2011 | 04:05
zabac kaže:
A zasto ne kupite otkljucane?

Vjerojatno zato jer je otključani u T-Mobileu skup, preko 5000 kn, a u VIPu preskup, preko 8000 kn

Baš me zanima koliko će koštati novi 4S kad dođe kod nas?
24.10.2011 | 12:47
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...
24.10.2011 | 12:57
vauxhall kaže:
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...

Pričaš nešto što neznaš ! Provjeri prije pisalo se i tu na forumu. Meni su otključali kupljenog za 4698kn. u T-comu.
24.10.2011 | 13:25
meni su u vipu rekli da jedino otključavaju taj od 8000kn i to kad budu u mogucnosti tj kad dobe te neke kodove...
24.10.2011 | 13:32
Fuliraju !
24.10.2011 | 13:41
znam.... ja sam svoj kupio u engleskoj zaključan na vodafone uk i otključali su mi ga besplatno za 3 dana.... ovdje stalno nešto seru
25.10.2011 | 01:46
svojevremeno sam čuo da ovo softversko otključavanje zapravo kratko traje, da se nakon 6 mjeseci znaju pojavljivati prvi problemi i da s vremenom taj unlock "pukne".
imate li kakvih saznanja o tome?

također me zanima na koji način radi ovaj Gevey. u smislu, šta je s updateima telefona i to, radi li dalje normalno ili se isto ne smije dirati kao kad softverskog unlocka?

pošto sam na Tele2 mreži, zanima me koliko ti otključani modeli sigurno i stabilno rade i uz kakva eventualna ograničenja.
zato preferiram tvornički otključane uređaje, ali ih je teško naći i znatno su skuplji (govorim o polovnim uređajima).

@Hackerivs: koja je to fora s "neslužbenim" otključavanjem u VIP-u, kako se to dobije?
25.10.2011 | 03:28
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.
25.10.2011 | 09:23
Nadam se da će se i u RH pojaviti službeni način otključavanja, kao i u svim normalnim zemljama. Evo linka koji je postan na srodnom Threadu (iPhone legal unlock request): www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-...kljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 09:26
Ups... gornji link ne radi. Probam ovaj: www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-morate-otkljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 14:18
Hackerivs kaže:
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.

da, to mi je jasno, ali kako se to izvede? šta dođeš u VIP i pitaš: koga treba potplatiti da mi otključate mobitel?
25.10.2011 | 14:18
MacSlavko kaže:

super. to bi bila velika stvar. onda nema potrebe za "potplaćivanjem".
25.10.2011 | 15:32
... a nista. Cekat do 21.11. i nadat se najboljoj odluci kakva god ona bila
25.10.2011 | 17:13
ne. ima internet stranica za to.
hint: darkgsm
25.10.2011 | 18:20
ok, hvala.
to je provjereno i sigurno, pretpostavljam...
26.10.2011 | 01:12
ja osobno nisam koristio, ali na internetu nema niti jedan negativni feedback.
inače, išao sam čovjeka na blef pitati kao da imam 500 iphoneova od t-mobilea za otključati.
frajer je rekao da se oni ne mogu otključati niti će se moći otključati. iz toga sam zaključio da nema namjeru prevariti nekoga a i izostanak lošeg feedbacka na internetu to potvrđuje.
26.10.2011 | 12:40
samo što prema onome što sam vidio na sajtu, izgleda kao da telefon moraš dostaviti njima - u Dublin. (!?)
26.10.2011 | 12:59
Ne znam odakle si to izvukao
26.10.2011 | 15:22
to je bio moj dojam na prvo - iz onoga što piše na sajtu... ne kažem da je tako.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds