iPhone 4 iz VIP-a - unlock?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 iz VIP-a - unlock?

21.10.2011 | 10:18
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.
21.10.2011 | 10:31
Za sada na zalost ne moze, ali se mozemo mijenjati za aparate jer je moj zakljucan na T-mobile.

Tu mozes jednostavno provjeriti sta se da otkljucati a sta ne: www.iclarified.com/unlock/index.php
21.10.2011 | 14:38
bpodnar kaže:
Jel se može nekako unlockati? Soft na njemu je 4.3.2 JB, a baseband je 4.10.

moze samo sa gevey karticom
21.10.2011 | 14:59
Istina. Gevey je mala "plocica" koju stavljas zajedno sa svojom SIM karticom u iPhone u posebno izradjenom SIM trayu. Nakon paljenja iPhonea postoji jos kratka procedura sa pozivanjem "112" broja, kako bi aparat prepoznao mrezu...
Dobra stvar je sto ne gubis garanciju stavljanjem iste, a losa sto nije legalno i sta moras svaki put ponavljati postupak kada ti se iPhone ugasi, ostane bez baterije...
21.10.2011 | 15:52
@campo Clanak se odnosi na Ameriku, ali nebitno. Kod nas je tako i tako sve legalno pa na kraju krajeva i Gevey SIM.
Kad smo vec kod toga legalnog/nelegalnog super mi je fora da mozes kupiti chipane PS3, Wii-e, xBox-e legalno u trgovini. I jos dobijes garanciju, i na konzolu, a i na Chip.
  • campo
  • Posjetitelj
21.10.2011 | 19:05
Nije bitno što je u americi bitno je da su ljudi shvatili tko su pravi lopovi oni što stave gevey (koju neki i uvoze preko papira pa čak i carine) ili AT&T i T-com. Ako je u americi donijet takav zakon znači da je netko dobro proučio o čemu se radi
21.10.2011 | 19:34
Meni je Gevey super u iPhone 4 sa istim basebandom.

Nekada prije par mjeseci sam inicijalizirao Gevey pozivom na 112, i nikada to vise nije trebalo ponoviti. Pa i ne gasim nikada mob

Nikakvih problema za sada. Evo radi i sa iOS 5 ako zadrzis stari baseband.

Isplativa investicija u svakom slucaju
22.10.2011 | 11:21
^^

slazem se, moj je isto na ios 5, kad skuzis caku s geveyom ide to bez beda!
23.10.2011 | 02:02
iphone od vipa se može otključati tzv neslužbenim kanalima, "tvornički", za 95 eura!
23.10.2011 | 14:39
A zasto ne kupite otkljucane?
24.10.2011 | 04:05
zabac kaže:
A zasto ne kupite otkljucane?

Vjerojatno zato jer je otključani u T-Mobileu skup, preko 5000 kn, a u VIPu preskup, preko 8000 kn

Baš me zanima koliko će koštati novi 4S kad dođe kod nas?
24.10.2011 | 12:47
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...
24.10.2011 | 12:57
vauxhall kaže:
ni ti od 5000 i 8000kn nisu otključani nego ti ih mogu otključat kad budu u mogucnosti -.- znači nikad...

Pričaš nešto što neznaš ! Provjeri prije pisalo se i tu na forumu. Meni su otključali kupljenog za 4698kn. u T-comu.
24.10.2011 | 13:25
meni su u vipu rekli da jedino otključavaju taj od 8000kn i to kad budu u mogucnosti tj kad dobe te neke kodove...
24.10.2011 | 13:32
Fuliraju !
24.10.2011 | 13:41
znam.... ja sam svoj kupio u engleskoj zaključan na vodafone uk i otključali su mi ga besplatno za 3 dana.... ovdje stalno nešto seru
25.10.2011 | 01:46
svojevremeno sam čuo da ovo softversko otključavanje zapravo kratko traje, da se nakon 6 mjeseci znaju pojavljivati prvi problemi i da s vremenom taj unlock "pukne".
imate li kakvih saznanja o tome?

također me zanima na koji način radi ovaj Gevey. u smislu, šta je s updateima telefona i to, radi li dalje normalno ili se isto ne smije dirati kao kad softverskog unlocka?

pošto sam na Tele2 mreži, zanima me koliko ti otključani modeli sigurno i stabilno rade i uz kakva eventualna ograničenja.
zato preferiram tvornički otključane uređaje, ali ih je teško naći i znatno su skuplji (govorim o polovnim uređajima).

@Hackerivs: koja je to fora s "neslužbenim" otključavanjem u VIP-u, kako se to dobije?
25.10.2011 | 03:28
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.
25.10.2011 | 09:23
Nadam se da će se i u RH pojaviti službeni način otključavanja, kao i u svim normalnim zemljama. Evo linka koji je postan na srodnom Threadu (iPhone legal unlock request): www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-...kljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 09:26
Ups... gornji link ne radi. Probam ovaj: www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-morate-otkljucati-189050.aspx
25.10.2011 | 14:18
Hackerivs kaže:
dakle neslužbeno otključavanje, platiš 95 eura kreditnom karticom i tvoj iphone crnim kanalima dospije na listu otključanih mobitela i prilikom sljedeće sinkronizacije s i-tunesom mobitel postane zauvijek otključan.
također ga možeš i upgrejdat.

da, to mi je jasno, ali kako se to izvede? šta dođeš u VIP i pitaš: koga treba potplatiti da mi otključate mobitel?
25.10.2011 | 14:18
MacSlavko kaže:

super. to bi bila velika stvar. onda nema potrebe za "potplaćivanjem".
25.10.2011 | 15:32
... a nista. Cekat do 21.11. i nadat se najboljoj odluci kakva god ona bila
25.10.2011 | 17:13
ne. ima internet stranica za to.
hint: darkgsm
25.10.2011 | 18:20
ok, hvala.
to je provjereno i sigurno, pretpostavljam...
26.10.2011 | 01:12
ja osobno nisam koristio, ali na internetu nema niti jedan negativni feedback.
inače, išao sam čovjeka na blef pitati kao da imam 500 iphoneova od t-mobilea za otključati.
frajer je rekao da se oni ne mogu otključati niti će se moći otključati. iz toga sam zaključio da nema namjeru prevariti nekoga a i izostanak lošeg feedbacka na internetu to potvrđuje.
26.10.2011 | 12:40
samo što prema onome što sam vidio na sajtu, izgleda kao da telefon moraš dostaviti njima - u Dublin. (!?)
26.10.2011 | 12:59
Ne znam odakle si to izvukao
26.10.2011 | 15:22
to je bio moj dojam na prvo - iz onoga što piše na sajtu... ne kažem da je tako.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 6 minuta
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO