"Novi" iphone 4 iz servisa...?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Novi" iphone 4 iz servisa...?

19.09.2011 | 22:17
Pozdrav

Imam jedno pitanje,najme prije 2 tjedna odnio sam iphone na servis(problem sa home tipkom,nije radila ispravno) i nakon 5,6 dana sam dobio "novi" iphone iz servisa

citao sam po forumima da zapravo ti iphone-i nisu novi,nego su repairani,tj. obnovljeni a da je samo vanjsko kuciste novo...

no nakon sto sam upalio taj novi iphone,otisao sam u general postavke i vidio da je pod upotrebom- "podaci mobilne mreze" ostvaren promet(nije velik,u kb) koji ja nikako nisam mogao napravit jer sam ga netom upalio...

osim toga,primjetio sam da garancija traje do 28.8.2012,sto nije godinu dana od preuzimanja mobitela,jel sam ga dobio oko 15.9.2011,sto znaci da ga je netko mogao koristit ta 2 tjedna

zanima me sada-dali je netko,ko je dobio na taj nacin novi mobitel iz servisa,imao slicnu situaciju(znaci,da mu pise odredeni promet koji on nije ostvario,i da mu je garancija zapravo bila kraca od godinu dana)

jel moguce da su neki iphone-i cekali da se uruce ljudima,pa su stajali u servisu jedno vrjeme?

i da,btw.dal netko(bez obzira na starost uredaja) ima problema sa bljeskalicom mobitela?

Sa starim iphoneom sam imao tu i tamo tih problema al sa novim imam veliki problem-upalim kameru i nakon toga s ljeve strane pise da je bljeskalica omogucena-i stisnem ono desno da prebaci na prednju kameru i odma vratim na straznju i nakon toga gotovo uvjek se pojavi znak kod ikonice za bljeskalicu i kad kliknem na nju javi se upozorenje "iphone nemoze koristit bljeskalicu jel se iphone zagrijao"...
22.09.2011 | 12:06
Zar ne bi bilo najlogičnije da se vratiš u servis gdje si dobio taj "novi" iPhone i njima postaviš ova ista pitanja te pokažeš taj problem sa bljeskalicom?
22.09.2011 | 17:11
zvao sam ih jucer i javila se neka zena koja je toliko nepismena da "epl" izgovara "apl" al dobro,to je najmanje bitno...

rekla je da nije bitno sto je mobitel "nov",ako na taj nacin se dobije nov mobitel garancija se produljuje 90 dana(3 mjeseca) u odnosu na 1. mobitel(onaj koji se pokvario) i ajde,to ispada dobro onda

sada ostaju 2 problema-1) mobitel je bio koristen
2)na mobitelu se pojavljuje greska s bljeskalicom

1)pa bilo bi glupo sada u servis pitat ili reci "vi ste koristili moj mobitel",pa naravno da ce reci "ne,nismo,to ste vi..." i sl.,zato sam pitao ovdje dali je netko imao slicna iskustva da vidim jel netko u slicnoj situaciji bio

2)s tom bljeskalicom sam imao problema i na 1. IP4(taj koji je zamjenjen) ali puno rjede-jednostavno se gore ljevo pojavi znak upozorenja i kad kliknem na to pise "bljeskalica onemogucena-iphone se zagrijao i bljeskalica je nedostupna" a i nemogu vjerovat da sam jedini kome se javljaju te poruke,sanse da sam imao tu istu gresku na 2 mobitela(a da nitko drugi nije) su minimalne...
22.09.2011 | 22:38
Uradi restore preko iTunes-a ako se problem ne sanira pravac servis i trazi drugi jer to nije normalana pojava
23.09.2011 | 01:52
budem,napravit cu restore cim mi se komp vrati sa servisa

al opet,koliko god dosadno zvucao,nemogu vjerovat da nitko drugi nema ovakvih problema...onda je neupitno da nesto nije u redu,al neznam jeste me dobro shvatili

najme-ja upalim kameru(straznju)i tu je sve u redu(gore ljevo mi ponudi da uklj/islj kameru) i onda kliknem gore-desno za promjenu kamere (sada snima prednja)-i odma ili za par sekundi ponovo vratim na straznju kameru i nakon toga se pojavi gore ljevo(di se nalazi obavjest dali je bljeskalica uklj/islj) ona munja a pored nje znak upozorenja...

ako niko drugi nije imao ovo onda valjda u svjetu postoje 2 iphonea koji su imali taj kvar,a oba sam imao ja
23.09.2011 | 17:46
Nisi jedini,nemam vremena da sad trazim ali znam da sam to negdje vidio.U svakom slucaju restore je prvi korak a nakon toga servis
24.09.2011 | 00:34
navodno se radi o poznatom bugu:
leimobile.com/ios-4-3-camera-bug-flash-i...u-can-use-the-flash/
24.09.2011 | 12:33
Kao što je Hackerivs napisao, to je poznati bug i može se reproducirati kako piše na datom linku. Taj bug je prisutan i na oba moja iPhonea 4 sa iOS 4.3.3

Rješenje je jednostavno, samo zatvoriti i ponovo otvoriti Kamera aplikaciju.
24.09.2011 | 16:06
ok,hvala

samo sto sam ja na 4.3.5. a kolko vidim na netu pisu da je taj bug nakon 4.3.3. rjesen

nadam se kad ga updateam na 5.x da nece bit problema

btw. jel se zna sluzbeni izlazak,il barem nagadanja,kada ce doc iOS 5 ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 30 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa