"Novi" iphone 4 iz servisa...?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Novi" iphone 4 iz servisa...?

19.09.2011 | 22:17
Pozdrav

Imam jedno pitanje,najme prije 2 tjedna odnio sam iphone na servis(problem sa home tipkom,nije radila ispravno) i nakon 5,6 dana sam dobio "novi" iphone iz servisa

citao sam po forumima da zapravo ti iphone-i nisu novi,nego su repairani,tj. obnovljeni a da je samo vanjsko kuciste novo...

no nakon sto sam upalio taj novi iphone,otisao sam u general postavke i vidio da je pod upotrebom- "podaci mobilne mreze" ostvaren promet(nije velik,u kb) koji ja nikako nisam mogao napravit jer sam ga netom upalio...

osim toga,primjetio sam da garancija traje do 28.8.2012,sto nije godinu dana od preuzimanja mobitela,jel sam ga dobio oko 15.9.2011,sto znaci da ga je netko mogao koristit ta 2 tjedna

zanima me sada-dali je netko,ko je dobio na taj nacin novi mobitel iz servisa,imao slicnu situaciju(znaci,da mu pise odredeni promet koji on nije ostvario,i da mu je garancija zapravo bila kraca od godinu dana)

jel moguce da su neki iphone-i cekali da se uruce ljudima,pa su stajali u servisu jedno vrjeme?

i da,btw.dal netko(bez obzira na starost uredaja) ima problema sa bljeskalicom mobitela?

Sa starim iphoneom sam imao tu i tamo tih problema al sa novim imam veliki problem-upalim kameru i nakon toga s ljeve strane pise da je bljeskalica omogucena-i stisnem ono desno da prebaci na prednju kameru i odma vratim na straznju i nakon toga gotovo uvjek se pojavi znak kod ikonice za bljeskalicu i kad kliknem na nju javi se upozorenje "iphone nemoze koristit bljeskalicu jel se iphone zagrijao"...
22.09.2011 | 12:06
Zar ne bi bilo najlogičnije da se vratiš u servis gdje si dobio taj "novi" iPhone i njima postaviš ova ista pitanja te pokažeš taj problem sa bljeskalicom?
22.09.2011 | 17:11
zvao sam ih jucer i javila se neka zena koja je toliko nepismena da "epl" izgovara "apl" al dobro,to je najmanje bitno...

rekla je da nije bitno sto je mobitel "nov",ako na taj nacin se dobije nov mobitel garancija se produljuje 90 dana(3 mjeseca) u odnosu na 1. mobitel(onaj koji se pokvario) i ajde,to ispada dobro onda

sada ostaju 2 problema-1) mobitel je bio koristen
2)na mobitelu se pojavljuje greska s bljeskalicom

1)pa bilo bi glupo sada u servis pitat ili reci "vi ste koristili moj mobitel",pa naravno da ce reci "ne,nismo,to ste vi..." i sl.,zato sam pitao ovdje dali je netko imao slicna iskustva da vidim jel netko u slicnoj situaciji bio

2)s tom bljeskalicom sam imao problema i na 1. IP4(taj koji je zamjenjen) ali puno rjede-jednostavno se gore ljevo pojavi znak upozorenja i kad kliknem na to pise "bljeskalica onemogucena-iphone se zagrijao i bljeskalica je nedostupna" a i nemogu vjerovat da sam jedini kome se javljaju te poruke,sanse da sam imao tu istu gresku na 2 mobitela(a da nitko drugi nije) su minimalne...
22.09.2011 | 22:38
Uradi restore preko iTunes-a ako se problem ne sanira pravac servis i trazi drugi jer to nije normalana pojava
23.09.2011 | 01:52
budem,napravit cu restore cim mi se komp vrati sa servisa

al opet,koliko god dosadno zvucao,nemogu vjerovat da nitko drugi nema ovakvih problema...onda je neupitno da nesto nije u redu,al neznam jeste me dobro shvatili

najme-ja upalim kameru(straznju)i tu je sve u redu(gore ljevo mi ponudi da uklj/islj kameru) i onda kliknem gore-desno za promjenu kamere (sada snima prednja)-i odma ili za par sekundi ponovo vratim na straznju kameru i nakon toga se pojavi gore ljevo(di se nalazi obavjest dali je bljeskalica uklj/islj) ona munja a pored nje znak upozorenja...

ako niko drugi nije imao ovo onda valjda u svjetu postoje 2 iphonea koji su imali taj kvar,a oba sam imao ja
23.09.2011 | 17:46
Nisi jedini,nemam vremena da sad trazim ali znam da sam to negdje vidio.U svakom slucaju restore je prvi korak a nakon toga servis
24.09.2011 | 00:34
navodno se radi o poznatom bugu:
leimobile.com/ios-4-3-camera-bug-flash-i...u-can-use-the-flash/
24.09.2011 | 12:33
Kao što je Hackerivs napisao, to je poznati bug i može se reproducirati kako piše na datom linku. Taj bug je prisutan i na oba moja iPhonea 4 sa iOS 4.3.3

Rješenje je jednostavno, samo zatvoriti i ponovo otvoriti Kamera aplikaciju.
24.09.2011 | 16:06
ok,hvala

samo sto sam ja na 4.3.5. a kolko vidim na netu pisu da je taj bug nakon 4.3.3. rjesen

nadam se kad ga updateam na 5.x da nece bit problema

btw. jel se zna sluzbeni izlazak,il barem nagadanja,kada ce doc iOS 5 ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, tino1, zoranowsky, Anonimci (539)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO