"Novi" iphone 4 iz servisa...?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Novi" iphone 4 iz servisa...?

19.09.2011 | 22:17
Pozdrav

Imam jedno pitanje,najme prije 2 tjedna odnio sam iphone na servis(problem sa home tipkom,nije radila ispravno) i nakon 5,6 dana sam dobio "novi" iphone iz servisa

citao sam po forumima da zapravo ti iphone-i nisu novi,nego su repairani,tj. obnovljeni a da je samo vanjsko kuciste novo...

no nakon sto sam upalio taj novi iphone,otisao sam u general postavke i vidio da je pod upotrebom- "podaci mobilne mreze" ostvaren promet(nije velik,u kb) koji ja nikako nisam mogao napravit jer sam ga netom upalio...

osim toga,primjetio sam da garancija traje do 28.8.2012,sto nije godinu dana od preuzimanja mobitela,jel sam ga dobio oko 15.9.2011,sto znaci da ga je netko mogao koristit ta 2 tjedna

zanima me sada-dali je netko,ko je dobio na taj nacin novi mobitel iz servisa,imao slicnu situaciju(znaci,da mu pise odredeni promet koji on nije ostvario,i da mu je garancija zapravo bila kraca od godinu dana)

jel moguce da su neki iphone-i cekali da se uruce ljudima,pa su stajali u servisu jedno vrjeme?

i da,btw.dal netko(bez obzira na starost uredaja) ima problema sa bljeskalicom mobitela?

Sa starim iphoneom sam imao tu i tamo tih problema al sa novim imam veliki problem-upalim kameru i nakon toga s ljeve strane pise da je bljeskalica omogucena-i stisnem ono desno da prebaci na prednju kameru i odma vratim na straznju i nakon toga gotovo uvjek se pojavi znak kod ikonice za bljeskalicu i kad kliknem na nju javi se upozorenje "iphone nemoze koristit bljeskalicu jel se iphone zagrijao"...
22.09.2011 | 12:06
Zar ne bi bilo najlogičnije da se vratiš u servis gdje si dobio taj "novi" iPhone i njima postaviš ova ista pitanja te pokažeš taj problem sa bljeskalicom?
22.09.2011 | 17:11
zvao sam ih jucer i javila se neka zena koja je toliko nepismena da "epl" izgovara "apl" al dobro,to je najmanje bitno...

rekla je da nije bitno sto je mobitel "nov",ako na taj nacin se dobije nov mobitel garancija se produljuje 90 dana(3 mjeseca) u odnosu na 1. mobitel(onaj koji se pokvario) i ajde,to ispada dobro onda

sada ostaju 2 problema-1) mobitel je bio koristen
2)na mobitelu se pojavljuje greska s bljeskalicom

1)pa bilo bi glupo sada u servis pitat ili reci "vi ste koristili moj mobitel",pa naravno da ce reci "ne,nismo,to ste vi..." i sl.,zato sam pitao ovdje dali je netko imao slicna iskustva da vidim jel netko u slicnoj situaciji bio

2)s tom bljeskalicom sam imao problema i na 1. IP4(taj koji je zamjenjen) ali puno rjede-jednostavno se gore ljevo pojavi znak upozorenja i kad kliknem na to pise "bljeskalica onemogucena-iphone se zagrijao i bljeskalica je nedostupna" a i nemogu vjerovat da sam jedini kome se javljaju te poruke,sanse da sam imao tu istu gresku na 2 mobitela(a da nitko drugi nije) su minimalne...
22.09.2011 | 22:38
Uradi restore preko iTunes-a ako se problem ne sanira pravac servis i trazi drugi jer to nije normalana pojava
23.09.2011 | 01:52
budem,napravit cu restore cim mi se komp vrati sa servisa

al opet,koliko god dosadno zvucao,nemogu vjerovat da nitko drugi nema ovakvih problema...onda je neupitno da nesto nije u redu,al neznam jeste me dobro shvatili

najme-ja upalim kameru(straznju)i tu je sve u redu(gore ljevo mi ponudi da uklj/islj kameru) i onda kliknem gore-desno za promjenu kamere (sada snima prednja)-i odma ili za par sekundi ponovo vratim na straznju kameru i nakon toga se pojavi gore ljevo(di se nalazi obavjest dali je bljeskalica uklj/islj) ona munja a pored nje znak upozorenja...

ako niko drugi nije imao ovo onda valjda u svjetu postoje 2 iphonea koji su imali taj kvar,a oba sam imao ja
23.09.2011 | 17:46
Nisi jedini,nemam vremena da sad trazim ali znam da sam to negdje vidio.U svakom slucaju restore je prvi korak a nakon toga servis
24.09.2011 | 00:34
navodno se radi o poznatom bugu:
leimobile.com/ios-4-3-camera-bug-flash-i...u-can-use-the-flash/
24.09.2011 | 12:33
Kao što je Hackerivs napisao, to je poznati bug i može se reproducirati kako piše na datom linku. Taj bug je prisutan i na oba moja iPhonea 4 sa iOS 4.3.3

Rješenje je jednostavno, samo zatvoriti i ponovo otvoriti Kamera aplikaciju.
24.09.2011 | 16:06
ok,hvala

samo sto sam ja na 4.3.5. a kolko vidim na netu pisu da je taj bug nakon 4.3.3. rjesen

nadam se kad ga updateam na 5.x da nece bit problema

btw. jel se zna sluzbeni izlazak,il barem nagadanja,kada ce doc iOS 5 ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 13 minuta
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO