iPhone 3G baterija problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G baterija problem

29.07.2011 | 11:41
Bok svima. Evo vec duze me vrijeme me muci baterija na iPhoneu 3G 4.2.1. Jednostavno se prebrzo prazni. Svaku vecer ga moram puniti. I zato sam napravio test. Jucer u ponoc se napunio do kraja te sam iskljucio 3G (u zoni sam gdje je slab/nema 3Ga), iskljucio sam notifikacije, iskljucio sam push za mailove, iskljucio lokacijske usluge i jos hrpu stvari sve na minimum. Te sam ga ostavio do danas ujutro oko 10 i kad sam ga uzeo baterija je bila 85% te evo sad ovo pisem i baterija je vec 72% i pada velikom brzinom.

Eto neznam sto da radim. Uredaj je jailbreakan i unlockan ultrasn0wom te aktiviran sa SAMom. Ne koristim wallpapere za home screen ni multitasking. Nedavno sam restoro sa istim softwareom i jailbreakao i unlockao i etc i opet se prebrzo praznio. Kako se to moze rijesiti jer je baterija prije drzala dugo jako. I kakva je situacija sa novim iPhoneima 4? Kako njima drzi baterija?

Hvala.
29.07.2011 | 11:46
Nisi rekao koji je BB na telefonu,ako je 06.15 onda mrka kapa ako nije onda probaj sa pushdoctor-om ako ni to ne sredi situaciju prije restora uradi hard reset jer znaju ostati neki procesi u pozadini koji jedu bateriju i da ne zaboravim izloguj se sa apstore jer i to vuce bateriju vjerovao ili ne
29.07.2011 | 11:51
05.13.04 je BB. Push doctor je u cydia-i ili... I moze samo help kako se radi hard reset (jel to ono drzi se Home+sleep tipka dok se ne ugasi i pokaze jabuka) ako je to povremeno napravim i ne sjecam se da ista pomogne. Thx
29.07.2011 | 12:14
da to je hard reset,push doctor je u cydia evo kako i sta www.ihackintosh.com/2010/03/push-doctor-...hacktivated-iphones/ a ovo je za SAM ako nisi uradio bas sve kako treba www.idownloadblog.com/2010/12/03/fix-iph...aking-and-unlocking/
29.07.2011 | 14:46
Aha. Evo instalirao sam pushdoc. pa cemo vidit. Usput ispraznio mi se cijeli pa sad punim ionda cemo vidit. Nego, moze li savjet. Ako restoram iPhone i ne jailbreakam ga te koristim official (t-mobile ili bonbon karticu) hoce li baterija normalnije barem donekle radit?

Hvala jos jednom na brzoj pomoci:)
29.07.2011 | 15:39
Ako ga restoraš, siguran sam da će baterija raditi ispravno. Isto se i meni dogodilo. Sad baterija na 3gs traje 5 dana a na iphonu 2g 6-7 dana.
29.07.2011 | 17:14
Ah probao sam vec puno puta no ne sa official softwareom nego sa custom made jer mi treba stari BB te ako imam official karticu netreba mi to i ne treba mi jailbreak tj izdrzo bi bez njega.

Anyway, jel mi moze netko pomoc s tim. Pise u mojem proslom postu. Evo copy/paste cu.

" Ako restoram iPhone i ne jailbreakam ga te koristim official (t-mobile ili bonbon karticu) hoce li baterija normalnije barem donekle radit? "

Thx
29.07.2011 | 17:21
Ako ti netreba unlock onda nije bitan BB i najbolja varijanta je regularan FW preko itunes i onda mozes JB (jailbreakme.com)ako hoces do tebe je.A sto se tice baterije 1000% ce duze trajati sa oficijelnim FW i bez bilo kakvih twikova
29.07.2011 | 17:30
Aha to me zanimalo. Hvala na pomoci!
29.07.2011 | 17:47
sve ok tu smo da pomognemo
01.09.2011 | 18:35
Najprije dopustite da kao novi član pozdravim sve članove foruma.
Iako moj problem nije vezan za iPhone 3 ne bih otvarao novu temu jer je problematika slična.
Imam iPhone 4.2.1. BB 03.10.01, jb greenpoisonom. Trajanje baterije bilo super do nedavno kada odjednom počinje brzo pražnjenje. Mislim da je uzrok neka aplikacija, sve sam ih maknuo, tweakove,hard reset, no nije pomoglo.
htio bih napraviti restore as new phone i onda jb ponovo, zanima me da li pri tome preporučate upgrade os-a i koje, te da li ostati na GP ili koristiti drugi alat za jb? možda neki drugi savjet? hvala svima unaprijed
01.09.2011 | 19:07
@Cavalino
Ja sam imao sličan slučaj sa ženinim iPhoneom 4. Napravio sam upgrade sa 4.2.1 na 4.3.3 i napravio jailbreak sa jailbreakme.com. Baš pišem upute kako to napraviti i nadam se da ću ih uskoro objaviti ovdje na jabučnjaku.
01.09.2011 | 19:12
super, sačekat ću onda upute. imam tu još daljnju dvojbu hoće li 4.3.3 više jesti bateriju od sadašnjeg OS-a, pa zato možda ostati na 4.2.1., zapravo što je najbolje ukoliko bih htio ići na iOS5 kada izađe.
03.09.2011 | 23:13
Poznato je da 4.2.1 zdere bateriju,ako ti se neda cekati iOS 5 onda stavi 4.3.3 s tim da moras imati spasen SHSH blob jer se 4.3.3 ne potpisuje vise
04.09.2011 | 00:00
Napisao sam upute sa slikicama i poslao za objavu, pa bi se uskoro trebale pojaviti na iFAQ-u, a najava pod novostima.
04.09.2011 | 00:11
ma ne mogu reći da mi je 4.2.1 zderao bateriju prije obog problema 4 dana bez problema, i onda ovo.usage i stand by su mi isti.nešto radi u pozadini a ne mog dokučiti što.
06.09.2011 | 19:59
samo da javim da sam riješio problem curenja baterije ovako: podešenja-general-resetiraj-resetiraj sve. sad usage time i stand by nisu isti, za danas od 8 ujutro do sad 3% baterije. Sank i Saint hvala svejedno iako tvoj tutorial još nije objavljen. nadam se će mnogi ovako riješiti svoje probleme. pozdrav

mali update teme:
nakon jednog rušenja springboarda dok sam bio u sbs settingsu, vurenje se vratilo. opet reset kako sam gore opisao i punjenje preko noći i sve opet radi ok. od jutros baterija na 100%. Molim administartore da učine nešto da Sankov tutorijal bude objavljen. Mnoge to zanima i čovjek se potrudio.pozdrav
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 17 minuta
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO