iPhone 3G i wireless problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G i wireless problemi

23.07.2011 | 23:33
iPhone 3G (4.2.1.) odjednom mu znatno opala osjetljivost na wireless mreze. Gdje je ranijebio pun signal, sada je to jedva 1 ili 2 crtice.

Moram doslovce prici ruteru na metar udaljenosti, da uspostavim vezu. Ako se odmaknem 3 koraka (ili samo jedan zid), iPhone wise ne hvata taj signal.

iPhone 4 mi se cijelo vrijeme normalno spaja i signal je pun u cijelom stanu.

Nisam raido nikakve updejte, pa pretpostavljam da je problem hardverske prirode.

Moze li se unutra otkaciti antena ili nesto slicno?

Hvala svima!
24.07.2011 | 11:30
Prvo uradi reset network na iPhone-u a ako to ne pomogne onda digni FW na neki veci jer 4.2.1 je imao problema sa wifi. I koji je BB na mobu??
24.07.2011 | 12:40
Resetirao sam mrezne postavke, nije pomoglo.

Firmware je 05.13.04.

To je JB iPhone i na njemu imam ultrasn0w, tako da ne bi dizao nista ako bas ne moram
24.07.2011 | 15:40
Ja bi ga prvo otvorio i provjerio kontakte i eventualno ga očistio, pa onda vidio dalje.
24.07.2011 | 16:15
Uz duzno postovanje prema vasim godinama i broju postova ali moram pitati dali ste ikada otvarali iPhone. Ako ode chip za wifi jedina varijanta je "pecenje u pecnici" ili zamjena cijele ploce. A da bi se utvrdilo dali je do chipa prvo se mob ohladi tj stavi se u frizider na neko vrijeme. Ovo nisu kuhinjske radinosti niti neka provokacija ovo je stvarna situacija i nacin kako da se srede neke stvari na iPhone-u. Samo treba ukucati u google ili lmgtfy.com/?q=Problem+wifi+iphone+3g
Ja sam uvijek prvo za provjeru SW pa tek onda sarafciger u ruke vjerujte zbog brzopletosti kod mene na servisu dodju bar 2 dnevno.
24.07.2011 | 16:17
"To je JB iPhone i na njemu imam ultrasn0w, tako da ne bi dizao nista ako bas ne moram "

Ako pravis custom FW onda nije problem tj opet uradis unlock.Znaci moras samo paziti da nedignes BB.
24.07.2011 | 16:58
@ saint, ok, starije modele mobitela sam otvarao, pa se znalo dogoditi da oksidira kontakt za antenu zbog vlage ili znoja. Mislio sam da da nekom ovlaštenom , ali sam mislio da se to podrazumijeva. Oprosti , krivo sam interpretirao, ni ja više te današnje điđe ne otvaram, jer nemam ni alat ni mogućnosti. Sretno !
24.07.2011 | 17:23
Saint, zar se stari 3G uopće može upgrejdati na išta više od iOS 4.2.1? Bojim se da neće ići jer mu nedostaje ono magično S

Ja bih zapravo išao na Whited00r koji je napravljen na bazi iOS 3 što mu daje brzinu, a još uvijek ima opciju kvazi multitaskinga, a ako ta promjena firmwarea ne pomogne onda je definitivno problem u hardwareu, a onda nema druge nego do servisa.
24.07.2011 | 22:50
Sank u pravu si do mene je,da zadnji FW za 3G je 4.2.1 i moja je greska nisam bas obratio paznju da nije 3Gs . I moja je preporuka da se stavi Whited00r jer se nema sta izgubiti.

@jezelko- nisam nista lose mislio ali iPhone nije bas jednostavno otvoriti(naravno 1 put) i ima strasno malo dijelova koji se mogu promjeniti.

@drlovric - ugasi mobitel stavi u plasticnu kesicu od zamrzivaca i stavi u frizider ne u zamrzivac vec u donji dio na nekih 10-15 minuta izvadi i sacekaj par minuta i probaj naci wifi ako bude dobar signal onda crkava chip ako bude isto stanje onda je nesto do software ili je skroz otisao tj samo mozes odnijeti u neki servis da "probaju" zamjeniti wifi chip mada je to skoro nemoguce uraditi jer se u vecini slucajeva mjenja cijela ploca sto je skuplje nego da se uzme polovan mobitel

Ovaj je uspio trenutno srediti wifi tj mozes i na ovaj nacin

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 12 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa