Gasenje aplikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gasenje aplikacija

30.06.2011 | 09:42
Pozdrav svima....novi sam korisnik iphonea pa mi je jedna stvar nejasna...
Kako se gase aplikacije... i da li ih je potrebno gasiti???
Ne znam kako da izađem iz aplikacija osim klikom na home dugme, ali nakon toga kad home dugme stisnem dvaput brzo vidim da su sve aplikacije jos uvijek aktivne, ap mi nije jasno je li one jos uvijek u to vrijeme trose memoriju ili neke druge resurse pa ih moranm gasiti jednu po jednu ili da ih ostavim tako kako stoje...ili ima neki nacin da ih izgasim sve???
hvala na pomoci
30.06.2011 | 10:59
Drži bilo koju aplikaciju dok se ne počne tresti. Kod onih, koje možeš brisati, imaš "x". Stisni ga i app će nestati. Kad makneš što ne želiš više imati, stisni home tipku i ekran će se umiriti. Samo app koje si instalirao sam možeš maknuti. Sistemske ne.
30.06.2011 | 11:49
ma nije mi problem sa deinstalacijom aplikacija nego sa gašenjem pokrenutih...npr. kad pokrenem safari i stisnem home dugme, pojavi se glavni ekran ali safai u pozadini jos uvijek radi, sve dok dvaput brzo ne stisnem home, malo drzim stisnutu tipku i onda ugasim aplikaciju...zanima me ima li neki nacin na koji se aplikaciju moze ugasiti isti tren kad zelis izaci iz nje, a ne da mi nakon dva sata igranaj s mobom u pozadini ostane upaljeno 20 aplikacija (koje mozda trose resurse ...ili ne ???? )...tenks
30.06.2011 | 11:59
Ako imaš iPhone 3G, ona se gasi odmah po izlasku.
Ako imaš 3GS ili 4, gasiš, odnosno brišeš iz RAM-a na način da 2 puta stisneš home gumb, što će po defaultu pozvati iphoneov task bar.
Zatim stisneš i držiš jedan od appova dolje dok se ne počnu tresti, i stišćeš iksić na one koje želiš ugasiti.
30.06.2011 | 12:31
Kad već nitko neće, samo da te obavijestim - iPhone SAM GASI aplikacije kada mu usfali memorije za novopokrenute, tako da se oko toga doista ne moraš brinuti.

I još važnije, sve one aplikacije koje vidiš u Task Baru kad dva puta brzo stisneš home tipku su 95% samo shortcuti do zadnje koriptenih appova. Tek se zadnjih 3-4-5 aplikacija i dalje drže u nekom nazovimo to standbyu, gdje ne troše ništa ili jako malo bateriju.

Uglavnom, ne zamaraj se.
30.06.2011 | 12:43
hvala svima na odgovorima....vanjuška to je ono sta sam trazio...tenks
01.07.2011 | 12:59
civolutrab kaže:
hvala svima na odgovorima....vanjuška to je ono sta sam trazio...tenks

Naravno, neke lošije napisane chat aplikacije, pa Fring i Skype recimo, znaju cuclati bateriju više nego što trebaju ako ostanu upaljeni duže vrijeme.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 52 minuta
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO