3gs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs

29.06.2011 | 19:34
Imam iphone 3gs star godinu dana,kupljen vani u Apple shopu. Uredjaj nije "otkljucavan" jer je kao takav kupljen i moze koristiti bilo koji SIM u svijetu (ovo je provjereno u zadnjih godinu dana).U medjuvremenu je redovito vrsen "upgrade" putem iTunes-a i nikad nije bilo potrebno naknadno "otkljucavanje". Istovremeno se prilikom svakog upgradea radio i Jailbreak kako bi se mogla koristiti Cydia. Prije nekoliko dana telefon se jednostavno nije mogao pokrenuti, logo (jabuka) bi se pojavila i tako stajala. Pokusao sam spajanjem na iTunes uciniti reinstalaciju na tvornicke postavke i tada je ujedno instalirana zadnja verzija 4.3.3(8J2), ali se i dalje nije telefon ukljucivao vec bi se ponovo pojavio logo (jabuka) i tako stajao zamrznut. Na kompjuteru se moglo iscitati da je instalirana verzija 4.3.3 i serijski broj.
Telefon sam odnio na popravak u TOPEL servis i tamo su mi "vratili" telefon na nerziju 4.1.(8B117) te rekli da se ne moze podignuti na zadnju verziju 4.3.3 i da se vise ne moze koristiti GPS (sto sam se i sam uvjerio).Data podaci koji su pohranjeni u kompjuteru prilikom zadnjeg back-upa se ne mogu vratiti u telefon jer trenutno koristi stariju verziju. Unaprijed hvala svima koji imaju ideja kako ovo rijesiti.
29.06.2011 | 23:39
Po ovome sto si napisao cini mi se da su ti momci u servisu Sj....li mobitel i to trajno jer ako ti neradi GPS onda su ti ubacili iPad BB 06.15.00 a stim gubis garanciju i nikada vise nemozes uraditi downgrade BB na manju verziju.Ti mozes podici na 4.3.3 ali moras custom FW raditi i onda otkljucati mob
30.06.2011 | 00:57
Kakav je to servis koji vraća neispravan mobitel? Zar nije servis taj koji bi ga trebao popraviti tako da opet ispravno funkcionira u svakom pogledu?

Kao što ti je saint već predložio provjeri koji ti je modem firmware pa javi. Često je neispravan GPS povezan sa spomenutim bb 6.15.00.

Kad si radio reinstalaciju na 4.3.3 da li si odmah radio i restore podataka? Možda biš bio izbjegao dodatne komplikacije da si napravio restore iOSa, ali onda iPhone prijavio kao novi bez povratka podataka?
30.06.2011 | 10:18
Puno hvala Saint & Sank, oboje ste u pravu sta se tice modem firmware, sada je 06.15.00. Sta se tice garancije ona je istekla prije mjesec dana.
Kod reinstalacije sam uradio tocno kako si naveo Sank, posto sam napravio back-up telefon sam reinstalirao kao novi uredjaj ali se ni onda nije htio pokrenuti mada je u iTunesu bio prepoznat (sa serijskim brojem, FW 05.16.02 i verzijom 4.3.3). Tada sam ga dao na servis u Topel i oni su napravili ovo sta imam sad: samo kutija koja radi na 4.1 bez gps-a. Jos jednom puno hvala, izgleda da cu trebati opet otici do servisa zatraziti par odgovora.
pozdrav
30.06.2011 | 12:12
Konacno misljenje Topel servisa je da je software neispravan te da je jedino bilo moguce ponovno pokrenuti isti ako se instalira modem firmware 06.15.00 (ipod) pa na taj nacin "otkljucat" telefon na verziju 4.1. U ovom slucaju gps ne moze raditi a prema Topelu ne postoji druga opcija?!
Jos jednom hvala Saint i Sank. Pozdrav
30.06.2011 | 12:40
ovo je meni osobno vrlo skurilno objašnjenje kojima pokušavaju zataškati svoju krivicu.
"software neispravan" - moš si mislit!!
30.06.2011 | 14:14
S obzirom da se bavim sredjivanjem iPhone-a,odgovorno tvrdim da imas pravo da prijavis servis organima koji su zaduzeni za takve stvari u HR. U Bosni (odakle sam ja) to bas i nepije vode jer kod nas nema zvanicnih prodavnica ni servisa apple uredjaja. Ali u svakom slucaju ako i bude slicna situacija kao sa tobom ja uvijek objasnim koje su posljedice dizanja na iPad BB.Jer to je u jednu ruku unistavanje ispravnog iPhone-a. Ono sto je definitivno je da si odnio "pokvaren iphone" i dobio nazad jos vise pokvaren. Da je to slucajno 3G model mozda bi i mogao vratiti BB ali ovako na zalost nista.
30.06.2011 | 16:14
meni nije jasno koji ludi servis ide peglat 06.15 bb na iphone ako je isti tvornički otključan?!
30.06.2011 | 16:43
Danas svi hoce da uzmu pare na brzinu,cega sam se ja nagledao nebi vjerovali.
01.07.2011 | 12:04
Izgleda da sam skupo platio ovu skolu.Bar se iz mojeg slucaja moze nesto nauciti a to je da u Hrvatskoj postoji jedan Topel koji prodaje iphone (za Vip) a ne zna obaviti servis za isti mada uzimaju uredjaje na popravak. Da su znali sta rade valjda bi me upozorili na posljedice. Pozdrav
02.07.2011 | 02:30
ja ti preporučam prijavu inspekciji. vjerojatno time nećeš puno sebi pomoć, ali barem će oni dobiti po prstima!
24.07.2011 | 11:52
Mislim da je ovo odgovor na tvoje probleme

24.07.2011 | 17:46
Krivo misliš. Ajd sad još jednom dobro pogledaj video i pročitaj ovaj forum. Jednom kad se iPhone 3GS sj..e sa bb 6.15.00 nema mu više spasa, a GPS ostaje zauvijek sj...n. Većina iPhonea jest i sj....a jer korisnici nisu pažljivo čitali ili gledali upute, a u ovom specifičnom slučaju jest servis napavio očiti za..b.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 12 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa