3gs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs

29.06.2011 | 19:34
Imam iphone 3gs star godinu dana,kupljen vani u Apple shopu. Uredjaj nije "otkljucavan" jer je kao takav kupljen i moze koristiti bilo koji SIM u svijetu (ovo je provjereno u zadnjih godinu dana).U medjuvremenu je redovito vrsen "upgrade" putem iTunes-a i nikad nije bilo potrebno naknadno "otkljucavanje". Istovremeno se prilikom svakog upgradea radio i Jailbreak kako bi se mogla koristiti Cydia. Prije nekoliko dana telefon se jednostavno nije mogao pokrenuti, logo (jabuka) bi se pojavila i tako stajala. Pokusao sam spajanjem na iTunes uciniti reinstalaciju na tvornicke postavke i tada je ujedno instalirana zadnja verzija 4.3.3(8J2), ali se i dalje nije telefon ukljucivao vec bi se ponovo pojavio logo (jabuka) i tako stajao zamrznut. Na kompjuteru se moglo iscitati da je instalirana verzija 4.3.3 i serijski broj.
Telefon sam odnio na popravak u TOPEL servis i tamo su mi "vratili" telefon na nerziju 4.1.(8B117) te rekli da se ne moze podignuti na zadnju verziju 4.3.3 i da se vise ne moze koristiti GPS (sto sam se i sam uvjerio).Data podaci koji su pohranjeni u kompjuteru prilikom zadnjeg back-upa se ne mogu vratiti u telefon jer trenutno koristi stariju verziju. Unaprijed hvala svima koji imaju ideja kako ovo rijesiti.
29.06.2011 | 23:39
Po ovome sto si napisao cini mi se da su ti momci u servisu Sj....li mobitel i to trajno jer ako ti neradi GPS onda su ti ubacili iPad BB 06.15.00 a stim gubis garanciju i nikada vise nemozes uraditi downgrade BB na manju verziju.Ti mozes podici na 4.3.3 ali moras custom FW raditi i onda otkljucati mob
30.06.2011 | 00:57
Kakav je to servis koji vraća neispravan mobitel? Zar nije servis taj koji bi ga trebao popraviti tako da opet ispravno funkcionira u svakom pogledu?

Kao što ti je saint već predložio provjeri koji ti je modem firmware pa javi. Često je neispravan GPS povezan sa spomenutim bb 6.15.00.

Kad si radio reinstalaciju na 4.3.3 da li si odmah radio i restore podataka? Možda biš bio izbjegao dodatne komplikacije da si napravio restore iOSa, ali onda iPhone prijavio kao novi bez povratka podataka?
30.06.2011 | 10:18
Puno hvala Saint & Sank, oboje ste u pravu sta se tice modem firmware, sada je 06.15.00. Sta se tice garancije ona je istekla prije mjesec dana.
Kod reinstalacije sam uradio tocno kako si naveo Sank, posto sam napravio back-up telefon sam reinstalirao kao novi uredjaj ali se ni onda nije htio pokrenuti mada je u iTunesu bio prepoznat (sa serijskim brojem, FW 05.16.02 i verzijom 4.3.3). Tada sam ga dao na servis u Topel i oni su napravili ovo sta imam sad: samo kutija koja radi na 4.1 bez gps-a. Jos jednom puno hvala, izgleda da cu trebati opet otici do servisa zatraziti par odgovora.
pozdrav
30.06.2011 | 12:12
Konacno misljenje Topel servisa je da je software neispravan te da je jedino bilo moguce ponovno pokrenuti isti ako se instalira modem firmware 06.15.00 (ipod) pa na taj nacin "otkljucat" telefon na verziju 4.1. U ovom slucaju gps ne moze raditi a prema Topelu ne postoji druga opcija?!
Jos jednom hvala Saint i Sank. Pozdrav
30.06.2011 | 12:40
ovo je meni osobno vrlo skurilno objašnjenje kojima pokušavaju zataškati svoju krivicu.
"software neispravan" - moš si mislit!!
30.06.2011 | 14:14
S obzirom da se bavim sredjivanjem iPhone-a,odgovorno tvrdim da imas pravo da prijavis servis organima koji su zaduzeni za takve stvari u HR. U Bosni (odakle sam ja) to bas i nepije vode jer kod nas nema zvanicnih prodavnica ni servisa apple uredjaja. Ali u svakom slucaju ako i bude slicna situacija kao sa tobom ja uvijek objasnim koje su posljedice dizanja na iPad BB.Jer to je u jednu ruku unistavanje ispravnog iPhone-a. Ono sto je definitivno je da si odnio "pokvaren iphone" i dobio nazad jos vise pokvaren. Da je to slucajno 3G model mozda bi i mogao vratiti BB ali ovako na zalost nista.
30.06.2011 | 16:14
meni nije jasno koji ludi servis ide peglat 06.15 bb na iphone ako je isti tvornički otključan?!
30.06.2011 | 16:43
Danas svi hoce da uzmu pare na brzinu,cega sam se ja nagledao nebi vjerovali.
01.07.2011 | 12:04
Izgleda da sam skupo platio ovu skolu.Bar se iz mojeg slucaja moze nesto nauciti a to je da u Hrvatskoj postoji jedan Topel koji prodaje iphone (za Vip) a ne zna obaviti servis za isti mada uzimaju uredjaje na popravak. Da su znali sta rade valjda bi me upozorili na posljedice. Pozdrav
02.07.2011 | 02:30
ja ti preporučam prijavu inspekciji. vjerojatno time nećeš puno sebi pomoć, ali barem će oni dobiti po prstima!
24.07.2011 | 11:52
Mislim da je ovo odgovor na tvoje probleme

24.07.2011 | 17:46
Krivo misliš. Ajd sad još jednom dobro pogledaj video i pročitaj ovaj forum. Jednom kad se iPhone 3GS sj..e sa bb 6.15.00 nema mu više spasa, a GPS ostaje zauvijek sj...n. Većina iPhonea jest i sj....a jer korisnici nisu pažljivo čitali ili gledali upute, a u ovom specifičnom slučaju jest servis napavio očiti za..b.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 5 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO