3gs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs

29.06.2011 | 19:34
Imam iphone 3gs star godinu dana,kupljen vani u Apple shopu. Uredjaj nije "otkljucavan" jer je kao takav kupljen i moze koristiti bilo koji SIM u svijetu (ovo je provjereno u zadnjih godinu dana).U medjuvremenu je redovito vrsen "upgrade" putem iTunes-a i nikad nije bilo potrebno naknadno "otkljucavanje". Istovremeno se prilikom svakog upgradea radio i Jailbreak kako bi se mogla koristiti Cydia. Prije nekoliko dana telefon se jednostavno nije mogao pokrenuti, logo (jabuka) bi se pojavila i tako stajala. Pokusao sam spajanjem na iTunes uciniti reinstalaciju na tvornicke postavke i tada je ujedno instalirana zadnja verzija 4.3.3(8J2), ali se i dalje nije telefon ukljucivao vec bi se ponovo pojavio logo (jabuka) i tako stajao zamrznut. Na kompjuteru se moglo iscitati da je instalirana verzija 4.3.3 i serijski broj.
Telefon sam odnio na popravak u TOPEL servis i tamo su mi "vratili" telefon na nerziju 4.1.(8B117) te rekli da se ne moze podignuti na zadnju verziju 4.3.3 i da se vise ne moze koristiti GPS (sto sam se i sam uvjerio).Data podaci koji su pohranjeni u kompjuteru prilikom zadnjeg back-upa se ne mogu vratiti u telefon jer trenutno koristi stariju verziju. Unaprijed hvala svima koji imaju ideja kako ovo rijesiti.
29.06.2011 | 23:39
Po ovome sto si napisao cini mi se da su ti momci u servisu Sj....li mobitel i to trajno jer ako ti neradi GPS onda su ti ubacili iPad BB 06.15.00 a stim gubis garanciju i nikada vise nemozes uraditi downgrade BB na manju verziju.Ti mozes podici na 4.3.3 ali moras custom FW raditi i onda otkljucati mob
30.06.2011 | 00:57
Kakav je to servis koji vraća neispravan mobitel? Zar nije servis taj koji bi ga trebao popraviti tako da opet ispravno funkcionira u svakom pogledu?

Kao što ti je saint već predložio provjeri koji ti je modem firmware pa javi. Često je neispravan GPS povezan sa spomenutim bb 6.15.00.

Kad si radio reinstalaciju na 4.3.3 da li si odmah radio i restore podataka? Možda biš bio izbjegao dodatne komplikacije da si napravio restore iOSa, ali onda iPhone prijavio kao novi bez povratka podataka?
30.06.2011 | 10:18
Puno hvala Saint & Sank, oboje ste u pravu sta se tice modem firmware, sada je 06.15.00. Sta se tice garancije ona je istekla prije mjesec dana.
Kod reinstalacije sam uradio tocno kako si naveo Sank, posto sam napravio back-up telefon sam reinstalirao kao novi uredjaj ali se ni onda nije htio pokrenuti mada je u iTunesu bio prepoznat (sa serijskim brojem, FW 05.16.02 i verzijom 4.3.3). Tada sam ga dao na servis u Topel i oni su napravili ovo sta imam sad: samo kutija koja radi na 4.1 bez gps-a. Jos jednom puno hvala, izgleda da cu trebati opet otici do servisa zatraziti par odgovora.
pozdrav
30.06.2011 | 12:12
Konacno misljenje Topel servisa je da je software neispravan te da je jedino bilo moguce ponovno pokrenuti isti ako se instalira modem firmware 06.15.00 (ipod) pa na taj nacin "otkljucat" telefon na verziju 4.1. U ovom slucaju gps ne moze raditi a prema Topelu ne postoji druga opcija?!
Jos jednom hvala Saint i Sank. Pozdrav
30.06.2011 | 12:40
ovo je meni osobno vrlo skurilno objašnjenje kojima pokušavaju zataškati svoju krivicu.
"software neispravan" - moš si mislit!!
30.06.2011 | 14:14
S obzirom da se bavim sredjivanjem iPhone-a,odgovorno tvrdim da imas pravo da prijavis servis organima koji su zaduzeni za takve stvari u HR. U Bosni (odakle sam ja) to bas i nepije vode jer kod nas nema zvanicnih prodavnica ni servisa apple uredjaja. Ali u svakom slucaju ako i bude slicna situacija kao sa tobom ja uvijek objasnim koje su posljedice dizanja na iPad BB.Jer to je u jednu ruku unistavanje ispravnog iPhone-a. Ono sto je definitivno je da si odnio "pokvaren iphone" i dobio nazad jos vise pokvaren. Da je to slucajno 3G model mozda bi i mogao vratiti BB ali ovako na zalost nista.
30.06.2011 | 16:14
meni nije jasno koji ludi servis ide peglat 06.15 bb na iphone ako je isti tvornički otključan?!
30.06.2011 | 16:43
Danas svi hoce da uzmu pare na brzinu,cega sam se ja nagledao nebi vjerovali.
01.07.2011 | 12:04
Izgleda da sam skupo platio ovu skolu.Bar se iz mojeg slucaja moze nesto nauciti a to je da u Hrvatskoj postoji jedan Topel koji prodaje iphone (za Vip) a ne zna obaviti servis za isti mada uzimaju uredjaje na popravak. Da su znali sta rade valjda bi me upozorili na posljedice. Pozdrav
02.07.2011 | 02:30
ja ti preporučam prijavu inspekciji. vjerojatno time nećeš puno sebi pomoć, ali barem će oni dobiti po prstima!
24.07.2011 | 11:52
Mislim da je ovo odgovor na tvoje probleme

24.07.2011 | 17:46
Krivo misliš. Ajd sad još jednom dobro pogledaj video i pročitaj ovaj forum. Jednom kad se iPhone 3GS sj..e sa bb 6.15.00 nema mu više spasa, a GPS ostaje zauvijek sj...n. Većina iPhonea jest i sj....a jer korisnici nisu pažljivo čitali ili gledali upute, a u ovom specifičnom slučaju jest servis napavio očiti za..b.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Ender, m@xym, Riba, zoranowsky, Anonimci (427)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO