3gs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3gs

29.06.2011 | 19:34
Imam iphone 3gs star godinu dana,kupljen vani u Apple shopu. Uredjaj nije "otkljucavan" jer je kao takav kupljen i moze koristiti bilo koji SIM u svijetu (ovo je provjereno u zadnjih godinu dana).U medjuvremenu je redovito vrsen "upgrade" putem iTunes-a i nikad nije bilo potrebno naknadno "otkljucavanje". Istovremeno se prilikom svakog upgradea radio i Jailbreak kako bi se mogla koristiti Cydia. Prije nekoliko dana telefon se jednostavno nije mogao pokrenuti, logo (jabuka) bi se pojavila i tako stajala. Pokusao sam spajanjem na iTunes uciniti reinstalaciju na tvornicke postavke i tada je ujedno instalirana zadnja verzija 4.3.3(8J2), ali se i dalje nije telefon ukljucivao vec bi se ponovo pojavio logo (jabuka) i tako stajao zamrznut. Na kompjuteru se moglo iscitati da je instalirana verzija 4.3.3 i serijski broj.
Telefon sam odnio na popravak u TOPEL servis i tamo su mi "vratili" telefon na nerziju 4.1.(8B117) te rekli da se ne moze podignuti na zadnju verziju 4.3.3 i da se vise ne moze koristiti GPS (sto sam se i sam uvjerio).Data podaci koji su pohranjeni u kompjuteru prilikom zadnjeg back-upa se ne mogu vratiti u telefon jer trenutno koristi stariju verziju. Unaprijed hvala svima koji imaju ideja kako ovo rijesiti.
29.06.2011 | 23:39
Po ovome sto si napisao cini mi se da su ti momci u servisu Sj....li mobitel i to trajno jer ako ti neradi GPS onda su ti ubacili iPad BB 06.15.00 a stim gubis garanciju i nikada vise nemozes uraditi downgrade BB na manju verziju.Ti mozes podici na 4.3.3 ali moras custom FW raditi i onda otkljucati mob
30.06.2011 | 00:57
Kakav je to servis koji vraća neispravan mobitel? Zar nije servis taj koji bi ga trebao popraviti tako da opet ispravno funkcionira u svakom pogledu?

Kao što ti je saint već predložio provjeri koji ti je modem firmware pa javi. Često je neispravan GPS povezan sa spomenutim bb 6.15.00.

Kad si radio reinstalaciju na 4.3.3 da li si odmah radio i restore podataka? Možda biš bio izbjegao dodatne komplikacije da si napravio restore iOSa, ali onda iPhone prijavio kao novi bez povratka podataka?
30.06.2011 | 10:18
Puno hvala Saint & Sank, oboje ste u pravu sta se tice modem firmware, sada je 06.15.00. Sta se tice garancije ona je istekla prije mjesec dana.
Kod reinstalacije sam uradio tocno kako si naveo Sank, posto sam napravio back-up telefon sam reinstalirao kao novi uredjaj ali se ni onda nije htio pokrenuti mada je u iTunesu bio prepoznat (sa serijskim brojem, FW 05.16.02 i verzijom 4.3.3). Tada sam ga dao na servis u Topel i oni su napravili ovo sta imam sad: samo kutija koja radi na 4.1 bez gps-a. Jos jednom puno hvala, izgleda da cu trebati opet otici do servisa zatraziti par odgovora.
pozdrav
30.06.2011 | 12:12
Konacno misljenje Topel servisa je da je software neispravan te da je jedino bilo moguce ponovno pokrenuti isti ako se instalira modem firmware 06.15.00 (ipod) pa na taj nacin "otkljucat" telefon na verziju 4.1. U ovom slucaju gps ne moze raditi a prema Topelu ne postoji druga opcija?!
Jos jednom hvala Saint i Sank. Pozdrav
30.06.2011 | 12:40
ovo je meni osobno vrlo skurilno objašnjenje kojima pokušavaju zataškati svoju krivicu.
"software neispravan" - moš si mislit!!
30.06.2011 | 14:14
S obzirom da se bavim sredjivanjem iPhone-a,odgovorno tvrdim da imas pravo da prijavis servis organima koji su zaduzeni za takve stvari u HR. U Bosni (odakle sam ja) to bas i nepije vode jer kod nas nema zvanicnih prodavnica ni servisa apple uredjaja. Ali u svakom slucaju ako i bude slicna situacija kao sa tobom ja uvijek objasnim koje su posljedice dizanja na iPad BB.Jer to je u jednu ruku unistavanje ispravnog iPhone-a. Ono sto je definitivno je da si odnio "pokvaren iphone" i dobio nazad jos vise pokvaren. Da je to slucajno 3G model mozda bi i mogao vratiti BB ali ovako na zalost nista.
30.06.2011 | 16:14
meni nije jasno koji ludi servis ide peglat 06.15 bb na iphone ako je isti tvornički otključan?!
30.06.2011 | 16:43
Danas svi hoce da uzmu pare na brzinu,cega sam se ja nagledao nebi vjerovali.
01.07.2011 | 12:04
Izgleda da sam skupo platio ovu skolu.Bar se iz mojeg slucaja moze nesto nauciti a to je da u Hrvatskoj postoji jedan Topel koji prodaje iphone (za Vip) a ne zna obaviti servis za isti mada uzimaju uredjaje na popravak. Da su znali sta rade valjda bi me upozorili na posljedice. Pozdrav
02.07.2011 | 02:30
ja ti preporučam prijavu inspekciji. vjerojatno time nećeš puno sebi pomoć, ali barem će oni dobiti po prstima!
24.07.2011 | 11:52
Mislim da je ovo odgovor na tvoje probleme

24.07.2011 | 17:46
Krivo misliš. Ajd sad još jednom dobro pogledaj video i pročitaj ovaj forum. Jednom kad se iPhone 3GS sj..e sa bb 6.15.00 nema mu više spasa, a GPS ostaje zauvijek sj...n. Većina iPhonea jest i sj....a jer korisnici nisu pažljivo čitali ili gledali upute, a u ovom specifičnom slučaju jest servis napavio očiti za..b.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 26 minuta
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO