Kako da si složim postavke za wireless na iphone 4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako da si složim postavke za wireless na iphone 4

28.06.2011 | 14:49
imam složene postavke na routeru

IP adress: 192.168.2.9 - ovo će mi biti adresa iphone-a
subnet mask je 255.255.255.0
default gateway: 192.168.2.2 - adresa routera

sad ne kužim kuda da upišem ove dns-ove

Preferred dns server: 85.114.32.7
alternate dns server: 85.114.32.8
28.06.2011 | 17:52
A zašto ne digneš DHCP server?
Za DNS upiši samo prvu (OPTIM jeli?).
28.06.2011 | 20:44
neznam da li će to raditi preko dns servera jer je ovo statička adresaa.

Da riječ je o Optimi
28.06.2011 | 21:10
Zašto ne bi radilo? Ti imaš dvije meže, jedna je do routera, a druga je tvoja kučna. DHCP server koji je neki uređaj (dobro je routeru uključiti DHCP server jer je konstanstno upaljen) u tvojoj lokalnoj mreži, dodjeljivati će IP adrese samo onima oklo sebe (komp, telefon, printer...).
Eto ti mog primjera:
ADSL linija dolazi u Zyxel (T-COM i glumi modem jer je Wi-Fi modul ugašen), od njega ide kabel do AirPortExtreme-a (koji je DHCP server), onda imam jedan AirPortExpress koji je spojen pridružen (join) onom AirPortExtreme-u, to je mreža.
Na to su spojeni žićano jedan kompa (WIN), WDTV Live i NAS, dok je MAC spojen na LAN port onog Zyxela. Na AirPortExtremem je prištekan USB disk i Canon ptinter preko USB HUB-a.
Wi-Fi koriste dva MBP-a i iPhone. Sve to radi vrlo zadovoljavajuće i stabilno.
E da, na onaj Zyxel je još zakleman i MaxTV.

EDIT: Kakve veze ima DNS (to je Domain Name System) i ovisi, koliko mi se čini, o drugoj strani (mada svi davatelji pristupa internetu nude mislim automatski preuzimanje DNS adresa). Ne kužim kaj je statična adresa? DNS je adresa od Optiminih servera, OK. Ako ti imaš statičnu adresu ona sigurno ne počinje s 192.168.x.x (moja trenutna adresa je 93.138.20.20 i mijenja se svaka 24 sata ili manje), nego je neka druga. Ali to je adresa koju ti ni ne vidiš jer je s "vanjske strane " tvoje mreže (WAN), ono kaj ti vidiš je "unutra" (LAN) i to hendla DHCP server.
28.06.2011 | 21:42
uh i kaj mi sad preporučaš da napravim?
29.06.2011 | 05:40
Zabac ti je htio preporučiti da u svojoj lokalnoj kućnoj mreži (LAN) koristiš dinamičke adrese dodjeljene od strane DHCP servera koji mora biti uključen na tvojem routeru.

Ima li neki poseban razlog zbog kojeg želiš da ti uređaji kod kuće u mreži imaju statičke adrese?

Ako nema, onda idi u postavke svog routera i tamo uključi DHCP server, a na iPhoneu kad ideš u postavke mreže samo tapni na DHCP i onda će automatski dobiti IP adresu kao i ostale postavke.

Ako hoćeš pak koristiti statičke IP adrese onda prvo moraš isključiti DHCP server na routeru ili mu pak odrediti raspon IP adresa koje može dodjeljivati, a statičke adrese koje ti daješ moraju biti izvan tog raspona da ne dođe do dupliciranja, tj. da ti dva spojena uređaja imaju istu IP adresu.

U slučaju statičke IP adrese moraš upisati nju, obično se za lokalne koristi 192.168.x.x, masku i default gateway koji je obično adresa routera. U većini slučajeva DNS server ne treba upisivati već se automatski povuče preko routera, a ako ne onda se upiše primarna koju možeš vidjeti i u postavkama routera.
29.06.2011 | 15:11
I još nešto, samo jedan DHCP server može raditi u jednoj mreži (da ne idemo u detalje). Bilo koja aktivna komponenta u jednoj mreži može biti DHCP server. Ako odrediš neku komponentu koja ima DHCP u sebi onda bi se ona trebala prva upaliti (ako je komp koji se gasi recimo). Velim, najbolje dati routeru da dodjeljuje adrese jer je stalno upaljen. Ne znam koji modem/router imaš od Optime, ali ako ti ne odgovara, kupi bilo koji drugi i poveži s kabelom.
Sorry kaj nisam odgovoril prije jer nisam bil kod kompa, a preko telefona je muka pisati duži tekst.
29.06.2011 | 16:36
zabac kaže:
...Sorry kaj nisam odgovoril prije jer nisam bil kod kompa, a preko telefona je muka pisati duži tekst.

Zato je iPad odličan izbor, lagan, uvijek pri ruci i dovoljno velik da se na njemu može lijepo pisati...
29.06.2011 | 18:34
Ali nije kompaktan kao iPhone.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 4 minuta
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO