vremenski odmak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

vremenski odmak

11.06.2011 | 15:07
Dugo nisam trebao help, pa došlo vrijeme da vas zamolim za jedan:

Ovako: trenutno koristim iphone 3G sim free sa tele2 postpaid (ugovornom) sim karticom. U utorak dobijam iPhone 4 sim free i trebam ga aktivirat sa micro sim karticom Bio sam u Tele2 centru i oni su mi rekli da će ih dobiti slijedeći tjedan. Ja je dođem pokupiti u centar, oni je programiraju s mojim brojem i kroz nekoliko sati ona postaje aktivna a stara sim neaktivna.

E sad, pitanje glasi: mogu li ja preko itunesa odraditi aktivaciju novog iphonea sa novom microsim karticom bez da je ona ustvari još aktivna? Ja sam mislio, odmah nakon što odem po microsim, napraviti aktivaciju. Hvala
11.06.2011 | 16:12
S obzirom da se radi o legalno otključanom iPhoneu mislim da bi ti se trebao aktivirati sa bilo kojom Micro SIM karticom, pa čak i neaktiviranom.
11.06.2011 | 17:36
upravo sam dobio potvrdu da neće reagirati na neaktivnu microsim. Tako da ću je ja pokupiti u Tele2 centru ujutro, a popodne ćemo aktivirati ajfon, pošto mi je lik u blizini

Hvala
12.06.2011 | 12:34
I kako je prošlo? Jesi li možda ipak probao aktivirati iPhone odmah premda možda SIM kartica još nije bila aktivirana? Bilo bi zgodno znati.
15.06.2011 | 02:57
Nećete vjerovat, tip došao do Poreča, stavi u iphone 4 simpa karticu (rezanu na microsim) - radi, stavi t-mobile - radi, stavi vip - radi, stavim tele2 microsim (kupljen u tele2 trgovini) - ne radi, izrežemo klasičnu tele2 na microsim - ne radi. Odemo u tele2 centar i probamo još 3 microsim kartice - ne radi. Telefon prepoznaje da je kartica u njemu i javlja da umetnemo drugu. Znači, iphone tvornički unlockan sa svim mrežama radi, sa tele2 neće. Pa ja ću poludit. Šta da napravim?
15.06.2011 | 03:00
I tomato je probao - i radi. Samo na tele2 neće. I sad dolazimo do najvećeg paradoksa: tele2 prodaje microsim koje su isključivo za iphone 4, nema iphone u ponudi i ne mogu njima aktivirat, očito, tvornički otključani iphone.

Ko je tu lud?
15.06.2011 | 08:53
Pa u T-COM centru su meni dva puta aktivirali telefon sa SIM karticom koju je djelatnik iz ladice izvadio i nije bila aktivna. Aktivirala se nakon par sati. Problem je u Tele2 mreži. Ja sam shvatio da bez obzira što je telefon otključan, treba i Apple podržati mrežu. Ili sam u krivu?
15.06.2011 | 10:07
Nisi u krivu al to mi baš ne pomaže. Javio sam tipu da proba resetirati network settings pa nek ubaci karticu opet. Ako neko ima još kakvu konstruktivnu ideju, bio bih zahvalan
15.06.2011 | 10:11
Ja koristim iPhone 4 i iPhone 3G na Tele2 bez ikakvih problema.

Oba moba su JB i unlockana sa UltraSn0w.

Znam da ti ova info nece pomoci da rijesis svoj problem, ali vjeruj da iPhone radi na Tele2 mrezi.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Ender, m@xym, Riba, zoranowsky, Anonimci (442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO