Neznam vrijedi li zbog ovog otvarat novu temu, ali po meni vrijedi.
Izasla je nova Opera mini za iOS. Napredak je više no ocit.
1.Ona niska i iritantna rezolucija je prošlost
2.Sucelje je modernije i prakticnije izvedeno te je više ekrana "slobodno" za pregled sadržaja
3.Mogucnost zumiranja kao i Safariju - dva prsta ili dvostruki tap. Kako želite
4.Brža je i mislim da bi mi polako mogla i zamjeniti Safari. Prvenstveno u situacijama
kad ostanem bez 3G signala ili kad mi je važna potrošnja prometa kao je pri kraju.
Također dodane su i neke mogucnost poput dijeljenja sadržaja tj.linkova direkno preko socijalnih mreža.
Kako se vama cini? Meni je taj browser odlican i na racunalu i svim mobitelima i fakat mi je drago da su je napokon nadogradili. Onu stariju verziju nisam mogao koristiti dulje od 5min.
Niska rezolucija mi je bila nepodnošljiva.
I još jedna stvar, prije joj je trebalo malo vremena da se upali i opcenito je djelovala pomalo usporeno
jesi li probao iCabMobile?jest da se placa ali je meni bolji browser od safarija.[/quote]
sad sam instalirao icab i isprobao linkanje sa dropboxom. bilo bi super kad bi postojala i opcija skidanja fajla direktno u dropbox bez da se skida na iphone. bez pravljenja dodatnog prometa na ajfonu kad si negdje vani fajl te doceka doma na kompu.
opera mini mi se ne da ni isprobavati.
Ja koristim iCab na iOS-u već dugo vremena i za sada nema konkurencije. Na žalost verzija iCab-a za Mac OS X me nije oduševila kao ova za iOS, pa na Macu još uvijek koristim Firefox. Doduše prošlo je već neko vrijeme od zadnjeg isprobavanja, možda bih mu opet mogao dati priliku.
Opera me nije oduševila niti na Windowsima, a za OS X i iOS pogotovu. No, potrebe surfera su različite, a danas je većina internet pretraživača kvalitetno, radi se tek o nijansama, koje doduše postaju bitne ovisno o navikama i potrebama korisnika.
Evo nakon par dana korištenja imam malo realniju sliku. Također sam više ocekivao.
Ali pomak je velik, ali opet ne dovoljan da zamjeni safari.
Npr. kad se zumira velicina teksta zna biti prevelika ili premala, sa Safarijem to nije slucaj.
Trenutno koristim free verziju Atomic browsera i mogu reci da mu ništa ne fali.
Gotovo ništa
Ima odlicno sređene tabove i full screen mod. Za iCab nažalost nemam važecu karticu da bi ga kupio i isprobao. Šteta što nema neka free verzija sa oglasima kao kod Atomica.
Inace Opera i dalje ostaje za slucajeve kad mi nije dostupan 3G ili je promet pri kraju.
Ne kužim zašto je toliki problem u Safari ugraditi full screen, kompresiju podataka ili mogucnost iskljucenja slika. Nadam se da se iOS 5 riješiti mnogo stvari... Nikako da izađe...
dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro!
drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik...
accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe?
rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?